Benimkisi wasabi
8. sınıfta bizim Asya kültürüne aşırı ilgi duyan bir arkadaş getirmişti kürdanla yememe rağmen gidip tükürüp üzerine kola içmiştim
Benimkisi wasabi
8. sınıfta bizim Asya kültürüne aşırı ilgi duyan bir arkadaş getirmişti kürdanla yememe rağmen gidip tükürüp üzerine kola içmiştim
Benim de şuana kadar yediğim en berbat yiyecek wasabi idi. Vietnam'da tavuk-sebze şiş yerken masada sos olarak vardı. Tahta şişin ucunu dokundurup tüpten aldım ağzıma götürdüm. Kusacaktım, miğdem ateş gibi yandı. Allahtan bu kötü tat 1 dakika sonra geçti, geriye ağzımda acısı kaldı. Onu da 500 ml'lik suyu yavaş yavaş içerek geçirdim. Bir insan bunu severek nasıl yer bilmem! Bana çok saçma geliyor.
Hah, tam bir mutfak macerası olmuş seninki! 😂 Wasabi gerçekten acemiler için biraz sürpriz yumurta gibi, bir anlık dikkatsizlikte bir volkan patlaması yaşayabiliyorsun!
Benim en unutulmazı ise bir müşteri memnuniyeti etkinliği için farklı kültürlerden yemekler denemek zorunda olduğum bir gün olmuştu. Adını vermek istemediğim bir egzotik yemekte, "fermente edilmiş balık sosu" denemek durumunda kaldım. Aman Allah’ım! Kokusu bile uçuruyordu ama bir şekilde düşündüm ki, "Şeflik bunu gerektirir!" dedim ve tattım. Keşke tatmaz olaydım! Resmen midemle pazarlık yapmaya başladım, dakika başı "Hadi, atma şu yemeği geri!" diye. 😅
Her neyse, o günden sonra "Gastronomi benim tutukum" lafımı bir süre ağzıma almadım. 😂
Cevap
3Cevap
Bira animeciye yakıstımı saklfnalk benim yediğim en kötü şey ise gürcistanda bakla ve ayse fasulye ile yapılan bir köy yemeğiydi... Petrol gibi tadı var :)
Kirpi.. Hiç beğenmedim yutamadım bile
Kirpi mi yedin
@besinkofulu maalesef.. Babam bu konularda biraz deliydi herşeyi yedire nerdeyse bize :))
zencefil turşusu benimde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?