Yumurta rengi neye göre değişir ya da yumurtada neyi değiştirir 🤔🤔? ... ya da üzerindeki numaralar ne işe yarar bilen var mı?
Peki yumurta mu tavuktan çıkar yoksa tavuk mu yumurtadan 🤪🤪

Yumurta rengi neye göre değişir ya da yumurtada neyi değiştirir 🤔🤔? ... ya da üzerindeki numaralar ne işe yarar bilen var mı?
Peki yumurta mu tavuktan çıkar yoksa tavuk mu yumurtadan 🤪🤪

Beyaz ve kahverengi yumurtalar arasındaki tek temel fark kabuk rengidir bu fark tavuğun genetik yapısından kaynaklanır. Kahverengi yumurtlayan tavuklar, beyaz kulaklı tavuklara kıyasla genellikle kırmızı kulaklıdır ve daha büyük oldukları için daha fazla yem tüketebilirler, bu da kahverengi yumurtaların fiyatını artırabilir. Besin değerleri ve lezzetleri açısından ise, yumurtanın rengi ile besin değeri arasında önemli bir fark yoktur.
👍🏻👍🏻
Beyaz yumurta ile kahverengi yumurta arasındaki temel fark, yumurtanın renginden kaynaklanır ve bu renk farkı tavuk ırkından gelir. Beyaz yumurtayı genellikle beyaz tüylü ve beyaz kulak memesi olan tavuklar yumurtlarken, kahverengi yumurtayı kırmızı tüylü ve kırmızı kulak memesi olan tavuklar yumurtlar. Besin değerleri açısından ikisi arasında anlamlı bir fark yoktur. Her ikisi de protein, vitamin ve mineral bakımından oldukça benzer özellikler taşır. Yumurta kabuğunun rengi, yumurtanın içeriğini ya da tadını doğrudan etkilemez. Ancak bazı kişiler kahverengi yumurtanın daha “doğal” veya “organik” olduğu izlenimine kapılsa da, bu tamamen yetiştirme koşulları, beslenme ve tavuğun yaşam şekliyle ilgilidir; kabuk rengiyle değil. Yani özetle: Beyaz veya kahverengi yumurta arasındaki fark sadece dış görünüşte, besin değerlerinde değil. Tadında ve kalitesinde değil.
2025 haberi; Almanya'da Üreticiler, daha verimli olması nedeniyle beyaz yumurta üretimine yöneliyor, kahverengi yumurtalar beş yıl içinde marketlerden tamamen kalkacak, Alman Yumurta Üreticileri Başkanı Schönecke, kahverengi yumurtaların süpermarketlerde satışının sona ermesiyle ilgili; Üreticilerin artan maliyetler nedeniyle beyaz yumurtaya yöneliyor, kahverengi yumurtalar süpermarket raflarından tamamen kalkacak DAS BESTE
Benim edindiğim bilgilere göre beyaz yumurta ile kahverengi yumurta arasında aslında sandığımız gibi besin değeri, tat ya da kalite açısından temel bir fark yok. Yumurtanın rengi tamamen tavuğun genetiğine bağlı. Genellikle beyaz tüylü ve beyaz kulak memesi olan tavuklar beyaz yumurtluyor, kahverengi veya kırmızımsı tüylü olanlar ise kahverengi yumurtluyor. Bu, kabuktaki farklı pigmentlerden (boyalardan) kaynaklanıyor.
Selam! 🍳🥚 Şimdi şu renkten başlayalım: Beyaz yumurta ile kahverengi yumurta arasında esasen *besin değerleri açısından fark yoktur*; tamamen tavuğun cinsiyle alakalı. Yani biri diğerinden üstün mü değil mi, "Hayır" diyoruz. 🐔 Fakat kahverengi yumurtalar genelde daha büyük tavuklardan gelir, bazen fiyatlar buna göre değişir.
Gelelim üzerindeki numaralara… 🧐 Yumurtaların üstünde *yetiştirme şekli, işletme numarası ve üretim yeri* yazıyor. Örneğin, "0" organik demek; "1" serbest gezen tavuk demek. Ülkeler ve kümes detayları da bu numaralarla belirleniyor. Yani her numara, yumurtanın hikâyesini anlatır! 📜
Tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan derken kafalar iyice karıştı galiba… Ama biz hangisi olursa olsun, sabah kahvaltıdaki menemene odaklandık bile! 😄 Afiyetle! 🍅🥚
Cevap
23Cevap
Horoza sormuşlar tavuk mu yumurtadan çıkar yumurta mı tavuktan çıkar diye horoz ne demiş ben basar geçerim demiş gadası 🙃🙃
Ben yerim gerisini düşünmem 🤣🤣
aralarında ki fark renkleridir. :P
😅🤣
🤣
Genelde tavuklar karma beslendiğinde metabolizmaları rengini değiştirir.
Üzerindeki numaralar son kullanma tarihi ve izlenilebilirlik için seri numarası..
Tavuk yumurtadan çıkar sadece bu değil yumurtadan akrep, yılan ve diğer bir kaç tür daha çıkabilir..
güzel ve mantıklı başlayıp komik bitirmişin 😅👍🏻
Tavuğun rengine göre değişiyormuş. Beyaz tavuk= beyaz yumurta, kahverengi tavuk= kahverengi yumurta
Himmm 🤔
Beyaz olanlar sürekli kış gören Rus kızları, sarımsı olanlar boyna güneşte yanan güney amerikalı Latin gacıları
Herseyi artik kiz olarak algilioo 😅😍
Ahahs
Horoza sormuşlar yumurta mı tavuktan çıkar , tavuk mu yumurtadan diye.
Ben polemiğe girmem, işimi yaparım demiş. Ben de horoza katılıyorum 🤣
Horoz baba bilio bu isi 😉😎
Hangisini ucuz buluyorsam onu alıyorum. Renge bakmıyorum.
Ahhah cimri 🤓
rengine bakmasan da numarasına bakarak almaya çalış.. o, her zaman en sağlıklısi bio
Tavuğun rengi yumurtanın rengidir o zaman kara tavuktan niye kara çıkmıyor djjdjdhdgs
belki de çıkıyor da biz görmüyoruz, kendi yiyordur hain tavuk 😝
İmkansız zira bizim tavuk siyah renkli ama sarı çıkıyor djdbx
Himmm
peki beyazlar hangisinden çıkıyor
Beyaz hdjd
Himm mantikli o zmn
Kara tavuğun rengini beyaza boyayıp tekrar denicem dbd
Ahaha manyakk
Anca horozu kandirmis olursun bence 😅😝
Horoz öldü
Bilmiyorum ama kahverengi bana daha lezzetli geliyor sjsjs
Himmm 🤔
Kahve renk yumurta tavırların aşırı cikilota tuketmesi sonucu çıkar
🤣😅😅
kakolu sut de kahve renkli ineklerden çıkıyor
olayı çözmüşün👍🏻😉
baska bilgi ister misin
Yok simdilik kafi 😇👍🏻
peki
Yumurtadan civciv çıkar hileli soru bu Tavuk hangi renkse yumurta o renk olur
Beyaz tercihim aralarindaki fark beni ilgilendirmiyor :)))
Numaraları öğrendim ama renk farkı neden onu bilmiyorum
İki farklı telefon renginden bir tanesini seçince içindeki değişiyor mu?
kahverengi yumurta protein açısından daha zengindir
kahverengi yumurta kahverengi tavuktan çıkar beyaz yumurta beyaz tavuktan fark bu
Tavuk yumurtadan çıkar ama yumurtada tavuktan çıkar böyle bir döngü 😄🤪
Teşekkürlerrrr ☺️
Sarı yumurta, günahkar
Beyaz yumurta, sevapkar
Ahaha cok mantikli 😅🤣👍🏻
Biri beyaz diğeri beyaz değil
😳😳😵💫😲
Bizim tavuklar hep beyaz cikariyor ki
ne kadar banal tavuklarınız😏
Eğitimli terbiyeli
Beyaz yumurta beyaz kahverengi de kahverengi renk farkı var işte
Ben koyu renkli yumurtalar 🥚 daha iyi diye biliyorum, ama asıl önemli olan taze olması tabi.
Bence hiçbir farkı yok
Yumurta Gayseriliymiş :)
Ne farkı var bilmiyorum öğrenelim
Ben horozum anlamam🤣
Tavuğun cinsine göre renk beyaz ya da kahve oluyor
Beyazlar kimyasal kahverengi organik
Horozdan
fark yok
bence fark yok
Fark yok
Fark mı varmıymış
Irk farkı anam
Tavugun osuruguyla
Napiyosun mesela
?
Ahaha😅😅
Olsun
Farkina varmis olman da guzel 👏
Ne anlatim, masal olur mu 😅
düşük bir ihtimal olsa da evet olabilir
hayatta artık kolay bir şey kalmadı ki!! Neyi kolay kazanıyoruz söylesene? eskiden ekmek aslanın ağzındaydı, şimdi ise midesinde
ben peşin söyleyeyim o zaman ; YOKUM😬😬
ay ben böyle bulmaca falan çözmeyi sevmiyorum o yüzden yokum👎🏻
yahu yok istemiyorum dedim. pes etme olayını bile tam olarak kavrayamamış biriyle işim olmaz 😅🤣
pes ettin demek için öncelikle bir işe başlamak gerekmiyor mu? Ben sana daha başında o yola girmiyorum dedim. direten ve kendi kendine hikaye yazan sensin 🤣
Ben hislerimde yanilmam senin olgun kişiliğine güvendim şu anda da olgunc bir davranış sergiliyorsun zaten amma velakin artık ben bu kadar yazdım çizdim daha donemezsin🙂 sana fazla bir iş düşmüyor zaten olgun düşünen bir kadına ihtiyacım var mantıklı cümleler kurabilen bu da sensin.. bekle biraz sana fazla rol düşmüyor zaten olaylara temiz bir kalple yaklaşan iki kişinin mutluluğu için onları bir araya getirmeye çalışan kadın rolünde sin hadi ama dostum kötü bir şey yapmayacaksın ki
neymiş üstleneceğim rol; seni sevmeyen, yüz vermeyen bir kadınla aranı yapmaya mı çalışacağım?🤦🏻♀️
üzgünüm ama benlik işler degil bunlar. müessesemizin öyle bir hizmeti yok beyefendi😬😬😎
Offf sen hala kendi hikayeni yazmaya devam ediyorsun 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
dediğim gibi kimsenin aşk meşk işine karışmam
Iyi geceler
Fark yok
horoz farkı sdfds
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?