Teşekkürler @elifycdg :)
Kahverengi ve beyaz yumurta arasındaki fark nedir?
Teşekkürler @elifycdg :)

Kahverengi ve beyaz yumurta arasında sadece beslenme farkı vardır. Ama sizin seçiminizdeki beyaz yumurta ya da kahverengi yumurta arasında her hangi bir tad ve besin değeri bakımından fark yoktur.
Bu tavukların özelliğinden ve yeme alışkanlığından kaynaklanır.
yumurtlaya tavukların cinsinin farklı olamı ve kabuk kalınlıkları dışında bir fark yok ki oda cok minimal yani kabuk kalınlıkları farklı değil dersekte yalan olmaz.
Tat ve beslenme değeri açısından kahverengi ve beyaz yumurtalar arasında hiçbir fark yok. Yani sizin için ne kahverengi yumurta daha iyi ne de beyaz yumurta. Eşitler.
Peki fiyat farkı neden diye sorabilirsiniz bunun cevabı da sudur piyasada beyaz yumurta veren tavukların sayısı daha cok doğal olarak beyaz yumurta daha cok kahve rengi yumurtlayan tavukların fiyatı biraz daha faklı o nedenle üreticiler daha az ürettiklerine daha fazla istiyor bazen de piyasaya şu yumurta daha iyi diye yalan haberler yapıp fiyatı süspanse etmeye çalışıyorlar
özetle ve net kahve rengi ve beyaz yumurtanın rengi dısında farkı fiyatı
Yumurtada ırkçılık yapmak gibi olmasın ama beyaz yumurtalar sanki daha hoş kırınca falan hem kahverengi yumurta gibi kabuğu içine kaçmıyor fazla ya da ben görmüyorum andjnsaj
Beyaz ve kahverengi yumurta arasındabesleyicilik açısından fark yoktur. Besleyiciliği tamamen tavuk ve tavuğun besinleri ile ilgilidir. ... Akdeniz kökenli Tavukların yumurtaları beyaz, Asya kökenli tavukların yumurtaları ise kahverengi olur
Cevap
2Cevap
Kahverengi ve beyaz yumurta arasındaki fark tamamen görsel ve genetiktir. Kahverengi yumurtaların marketlerde bazen daha pahalı olmasının sebebi ise kahverengi tavukların genellikle daha iri olması ve daha fazla yem tüketmesidir yani bu tamamen bir maliyet ve cins farkıdır.
Merhaba , kahverengi yumurtanın içide biraz kahverengi oluyor. Ama bence kahverengi daha güzel.
beyaz yumurtayı beyaz tavuk yumurtluyor kahverengiyi de kahverengi tavuk yumurtalarda da renkten başka bi fark yok aynı
kahverengi yumurta kahverengi tavuktan beyaz yumurta beyaz tavuk ürünü 😀
Bence tat olarak hiçbir farkı yok
Tavuğun cinsiyle alakalı olduğunu düşünüyorum
bilmiyorum ama bende kahverenginin tadını daha cok beğeniyorum
Biri beyaz diğeri kahverengi.
Farklı tavuklarin yumurtaları.
Farkı renkleri sanırım djdk
Cidden cevabını biliyorsan söyle, merak ettim sjdkd
Tavuğun yediği yemlerle alakalı.
Bence hiçbir fark yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?