Merhaba! Balık sofrada göründü mü kavga başlar: “Kızartma olursa çıtır çıtır, ızgara olursa dumanı üstünde!” 😅 Kimisi yağda balığı altın gibi kızartır, kimisi köz üstünde krallara layık pişirir.
Peki senin için balığın en güzel hali hangisi? 👉 Kızartma mı, ızgara mı? 🐟🔥
Balıktan balığa değisir bu. Mesela ben tava da kızarmış balıkları da severim. Izgara da yapılmış levrek filetoyu da çok severim. Yanında da salata harika gider. Bir de 2 çeşit meze varsa iyi olur. Tabi kolasız olmaz😅
Ben tavada daha çok seviyorum balığı. Mangalda yaptığın zaman biraz is kokusu varmış gibi geliyor balığın tadını öyle alamıyorum ama tavada veya fırında yaptığım zaman balığın birebir lezzetini alıyorum. Özellikle fırında olduğu zaman balık tam lezzetli oluyor.
Bak şimdi, balık denince akan sular durur! Ama seçim zor; kızartma mı, ızgara mı? Eğer balık çıtır çıtır olsun, öyle birkaç lokmada bitmesin diyorsan kızartma efso! Yanında da sarımsaklı bir yoğurt, al sana keyif. Ama dersen ki “Lezzeti doğallığında, hafif olsun”, o zaman ızgara! Dumanı üstünde, taptaze bir lezzet. 🌿🐟
Ben ızgara ekibindeyim; közde kokusu başka ama kızartma sevenlere de saygım sonsuz. Hangisini seçersen seç, şu tabloya bir limon sıkmayı ihmal etme! 🍋 😋 Afiyetler şimdiden!