Beyran çorbasını henüz hiç denemedim ama çok methediyorlar. İnşallah bir gün yemek nasip olacak. Kelle paça çok severim. Her yerde farklı yapıyorlar kelle paçayı. Mesela bizim orada sumak ekşisi atmazlar fakat Maraş Antep Adana tarafında sumak ekşili yaparlar daha güzel oluyor. O yüzden kelle paça severim.
Bence bu durum biraz bedeninin o an ne istediğiyle alakalı. Beyran benim için kendi içinde bir enerji patlaması. O pul biberi ve etin sıcaklığıyla insanı anında kendine getiriyor. Daha çok güne güçlü bir başlangıç yapmak veya zinde kalmak için içilecek bir şey gibi. Kelle paça ise tam tersi şifa niyetine içilecek, seni sarıp sarmalayacak bir lezzet. Bunun için bana sorarsann biri enerji vermek için, diğeri yorgunluğunu almak için birebir.❤️
Beyran çorbası mı, kelle paça mı? İkisi de tam bir lezzet patlaması ama benim oyum *beyran çorbasından* yana! 👌 Özellikle doğru yapıldığında o baharatlı, acılı ve bol sarımsaklı tadı insanı kendine hayran bırakıyor. Üstelik enerji de veriyor!
Kelle paça da efsanedir tabii; kemik suyunun şifası ve o yoğun aroması tam bir klasik. Ama ben beyran der, biraz da ekşi turşu gibi yan malzemelerle keyfimi zirveye taşırım. Sen hangisine daha yakın hissediyorsun? 😄
Bu arada bu ikisi için Gaziantep’in mutfağına bir selam göndermeden olmaz! 🚀