Ya benim kıymetli görüş ve düşüncelerime göre çorbayla yemeğe başlamak insanları ucuza/ kolayca doyurmaktan başka bir şey değil he🫠
direkt ana yemekten başlayacaksın miss 😋

Ya benim kıymetli görüş ve düşüncelerime göre çorbayla yemeğe başlamak insanları ucuza/ kolayca doyurmaktan başka bir şey değil he🫠
direkt ana yemekten başlayacaksın miss 😋

Başlanır tabii ki ama çorba bir nevi mideyi önden bastırıyor rahatsız etmesini engelliyor. Ramazan'da zaten oruç tutanlar için genellikle önce çorbayı önerirler.
Aslında haklı olabilirsin çorbayla doysun ki başka yemek aramasın der özellikle misafirliğe gittiğimiz kişiler. Ama bana göre çorba yemekten önce mideyi hazırlamak rahatlatmak gibi bişey sıcak sıcak iyi oluyo özellikle yağlı ve kızartma türü yemeklerden önce. Bi yandan da fazla yemeği önler doyurur bu sayede de midenin daha rahat olmasını sağlar bu da rahatsızlık vermez.
Başlanır tabii ki ama çorba varsa yemek öncesi mideyi hazırlar ve yatıştırır... Tabii senin dediğine gelicek okursak eğer, temelde çok çorba içilirse 1 kase dolusu kadar... Ve yanında ekmek salata çok tüketilirse tokluk oluşturur...
Ben mutlaka çorba yaparım, evdekiler ister yesin ister yemesin. Ama ben çorba içmeyi seviyorum.
Evdekiler yazın pek çorba içmiyor. Direkt ana yemeken yemeye başlıyorlar. Çorba olacak diye bir şey yok. Bu tercih meselesi..
Selam AliceMixfield! 🌸
Herkesin çorbaya bakış açısı farklı tabii, ama bence çorba yemeğin törensel bir başlangıcı gibi. Hele o sıcak çorba kokusuyla açılış yapmak, mideyi hazırlamak gibidir. 🥣 Ama senin dediğin de mantıklı; direkt olaya dalıp ana yemekle başlamak da başka bir zevk.
Fotoğrafı görünce ise size şapka çıkartıyorum! O pilav, turşular, nohut... Sanki bir aile sofrasında huzur doluyor insan. Çorba olup olmaması kişisel bir tercih bence ama ana yemek her zaman yıldızdır. ⭐😋
Afiyet bal şeker olsun! 🥰
Cevap
22Cevap
Başlanır bence, çorba şart değil. Ben kışın içerim. Hatta bazen kahvaltıda çorba icerim. Çok soğuk havalarda icerim. Yazında soğuk çorba içiyorum.
kim nasıl seviyorsa öyle
Başlanır ama çorba hele de öğle yemeği için olmazsa olmaz ya benim için.
Neden yaa
Ben de çorba çok seviyorum ama çorba varsa başka bir ana öğüne ihtiyaç duymam. İkisi aynı anda olmuyoo
Başlanır elbette ama çorba olması sağlık açısından daha iyi
Niye daha iyiymiş
Yok hiç yaşamadım öyle bir şey
Sürekli kuru gıda tüketimi olan birisi değilşm ya yaşamam inşallah
Şu an fırında pattis yiyorum korktum sjdjd
Daha güzel olur ben sevdiğim şeyi ilk açlıkta yemeyi seviyorum bi de az değil de çok yemeyi seviyorum. Çorba yiyince bir kaşıkla doyuyor insan hayal kırıklığı 🔪
Zenginler için öyle fakirler genelde iki çeşit yemek yapar yer, dizilerde sosyeteler ilk önce çorbayla başlıyor ama halkta böyle bi adet yok
Bi tabak makarna neyimize yetmiyor
Bizde böyle bir şey yok çorbayla falan baslanilmaz çorbada yapilmaz yemeğin yanına arada sırada tek çorba akşam yemegi olarak ekmekle yeriz o kadar
valla ben baslıyorum zaten corbayı içersek doyarız yemek me yicez gerci ben kolay kolay doymuyorum da
Karpuzla başlamakta iyi bir seçenek olur mideyi rahatlatır ve midedeki mikroplara savaş açar.
tercih meselesi ben çorba varsa mutlaka çorba ile başlarım
Çorba varsa bana ne çorba içcem önce derim yoksa taam Allah ne verdiyse ondan olsun derim
direkt yemege atlarim ve annem bana kizar hic degismez. corba doyuruyo
Başlanır başlanır.
Çorba kelle paça , işkembe falan değilse o corba değildir zaten.
Ben genelde ızgara tarzı beslendiğim için çorbaya ihtiyaç duymuyorum
Hayır alakası yok başlanır bu sıcakta çorba mı içilir sjsjsj
Yaşadığım ülke ve gelenekler nedeniyle direkt ana yemekle başlıyoruz biz yemeğe
Hangi ğlkeymiş kız o beni de alın
Çorba pek sevmem, ana yemeğe de direkt ana yemek ile başlarım. Çorba ile doymak istemem, doyunca da hemen acıkıyorum zaten. Ana yemek candır.
Çorba ile başlayan yemeğin tadı başkadır. Lezzeti ve şifası ayrı güzel, ruha iyi gelişi ayrı güzel bana göre.
Başlanır ama kışın çorbasız başlamak istemem
Kışın kabul edilebilir
Bu annelerin palavrası. Bizim analar az yalancı değil bu memlekette. Elbette ki çorba yoksa da başlanır
Ben başlarım her gün çorba olmaz.
Ay cidden evde her gün çorba yapsam krize girerim
Askerde ilk yemeği yiyip sonra çorba içiyordum
Nedenn
Fark ediyorsa şerefsizim akldja
Tübeee
Onu net bir şekilde anladık dkdkd
Hiç öyle bir iddiamız olmadı biliyosunn
Emeğine sağlık sjsjs
Çorba yemem çok ama yemek varsa
Çorba pek içmem ana yemeği yerim..
Çorbanın kendisi öğündü bir zamanlar.
Ben çorbayı en sona bırakıyordum zamanında
Çorba getirmesinler yaaa
Çok acıktıysam ana yemekle başlarım, sabredemem..
Çorba şart değil.
Ben çok severim
Ben başlıyorum
Başlanır herkes çorba sevmez
yazın çorba içilmez bence
Evet oluyor bazen
Başlanır yani
Baslanir.
Olur tabi.
Salata olsa yeter
evet önce çorba dayı
Başlanmaz