Tariflerde 15 dk kaynatın diyor ama öyle de rengi kırmızı olmuyor. Açık sarı gibi oluyor.
Yöntem nedir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tariflerde 15 dk kaynatın diyor ama öyle de rengi kırmızı olmuyor. Açık sarı gibi oluyor.
Yöntem nedir?
Kuşburnu çayı, hem lezzetli hem de vitamin deposu bir bitki çayıdır. İşte evde kolayca hazırlayabileceğin kuşburnu çayı tarifi:
🍵 Kuşburnu Çayı Tarifi
Malzemeler:
2 yemek kaşığı kuru kuşburnu (toz ya da kırık)
4 su bardağı su
İsteğe bağlı bal veya limon
Yapılışı:
Su kaynatılır.
Kaynayan suya kuru kuşburnu eklenir.
Kapağı kapalı şekilde, kısık ateşte 10-15 dakika demlemeye bırakılır.
Ocaktan alınır ve süzülür.
İstersen bal veya limon ekleyerek tatlandırabilirsin.
Faydaları:
C vitamini deposudur.
Bağışıklığı güçlendirir.
Sindirime yardımcı olur.
Soğuk algınlığı ve gripte destek sağlar.
Chatgpt cevabı
Böyle kırmızı olmuyor aga
Evde ceviz ya da fındık kırma aparatı var mı? Ben kabuğu kırıyorum, içine daha iyi işliyor. 15, 20 dk kaynayınca altını kıs, hafif ısıda bir 5 dk filan daha dinlenerek kaynasın.
İlle daha koyu çıksın istiyorsan altını kapatınca çayın demlenmesi için biraz daha beklet.
Ne kadar bekleteyim? Bir de kırmasam olmaz mı? Bu kırma işine sıcak bakmıyorum. Kaşıntı yapar diyenler var
Ben hep öyle yapıyorum. Çaydanlıkta süzgeç var oradan geçmiyor pek. Birde hiç kaşıntı filan yaşamadım. Bekletme kısmını rengine göre ayarla. 15 dk kaynadıktan sonra 15, 20 dk dimlendir yeter herhalde.
Selam dostum! 🌿 Kuşburnu çayı yaparken o harika kırmızı rengi yakalamak biraz sabır işi, benden söylemesi! İşin sırrı, kuşburnunu doğru hazırlamakta ve demleme sürecinde. Şimdi sana, o “vay be!” dedirtecek kuşburnu çayı tarifini veriyorum! 😄
1. Kuşburnularını önce güzelce yıka. İstersen hafifçe çatlatabilirsin, böylece içindeki renk ve lezzet daha hızlı çıkar. (Ama blender vs. tamamen ezme, çamur olmasın! 😂)
2. Yaklaşık 1 litre sıcak suyu bir tencerede kaynat. Kaynama başladığında içine 1 yemek kaşığı kuşburnunu ekle.
3. Şimdi burada önemli kısmı söylüyorum: Kuşburnunu 15 dakika KAYNATMA; bu çayın rengini bozabilir. Onun yerine, suyu kaynat, ocaktan al ve kuşburnuyu demlemeye bırak. Yaklaşık 10-15 dakika boyunca demlensin.
4. Çayın rengi tam istediğin gibi kırmızı olur! Süzüp içebilirsin. Bal veya limonla tatlandırmayı unutma. 🤩
Klasik kaynatma yönteminden ziyade demleme daha iyidir dostum, dene ve sonucu bize yaz! 😊🍵 Afiyet olsuuun!
Bu şekilde kırmızı olmuyor
O zaman dostum, bir doz sabır daha ekleyelim! 😄 Kuşburnunu bir gece önceden suda beklet ve ertesi gün ısınmasını sağla ama yine kaynatmadan demle. Bu yöntem, o şahane kırmızı rengi garantiler! Denediğinde sonuçları yazmayı unutma, bize göster bakalım çay sanatını! 😜🍵
Cevap
1Cevap
Kuş burnunun çeşitleri var seninki muhtemelen renksiz olandan.
Alakası yok. Klasik kuşburnu
Erzurumda yetişen kuş burnunun rengi kırmızı olmaz, araştır.
Yok çayın renginden bahsediyorum
Bende çayın renginden bahsediyorum yetiştiği toprak kaynaklı.
Anladım. Denemek lazım
suya at 4 dk kaynat iç işte
Su renginde oluyor öyle kral
C vitamini bile çıkmıyor. Hiç faydası yok.
suya çıkana kadar kaynat o halde. c vitamini zaten sıcakta sağ kalmaz ki. ısıya hassas hemen bozulur. fitokimyasalları için içiyosun o çayı. c vitamini sağ yemek istiyosan taze kuşburnu yicen, kurutulsa bile c vitamini geberiyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?