Evin en eski halısına çay döktüm, annem görse kıyametleri kopartacak :(
Bana yün halıdan çay lekesi nasıl çıkar söyler misiniz?
Bana yün halıdan çay lekesi nasıl çıkar söyler misiniz?

Evinizde yün halı kirlenmişse ve yün halı nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız size bildiğim kadarıyla anlatmak isterim.

Evinizdeki yün halıdan leke nasıl çıkar diye merak edip ürün ve yöntem araştırıyor olabilirsiniz, bu konuda bildiklerimden size aktarmak isterim.
Halıdaki lekeleri çıkartmak için Beyaz Sabun gayet etkili oluyor, özellikle yün halıdan çay lekesi nasıl çıkar diye endişe ediyorsanız mutlaka Beyaz sabunu deneyin ;)
Yün halılar gibi hassas yüzeylerde beyaz sirkenin çok kullanıldığına şahit olmuşsunuzdur. Çünkü beyaz sirke, koku ve yapı bakımından bir elma sirkesi veya üzüm sirkesi kadar ağır değildir fakat hijyen konusunda her ikisinden de etkilidir, dolayısıyla halı temizliği gibi alanlarda kullanımı gayet uygundur ve oldukça etkilidir.
Normal şartlarda deterjanların yün halılarda çok kullanılmaması lazım fakat çok az bulaşık deterjanı ve nemli bir bezle yün halıdan çıkmayacak leke tanımıyorum.
Yün halılardaki çay lekesi gibi iz bırakabilen lekelerde çamaşır deterjanı da gayet etkili oluyor, toz olanları da makbul fakat durulanması zahmetli, o yüzden sıvı çamaşır deterjanını öneririm.
Eğer yeni ise leke çıkar. Çay lekesi yine çıkar.
Bulaşık Makinesi Parlatıcısı al ucuz olandan. Onu lekeye dök ovala. Kahve lekesini dâhi çıkarır. Çok zaman geçmemiş ise. Evinde bu sıvıyı bulundur derim. Halılarda, koltuklarda dene
Cevap
3Cevap
yeni döktüyseniz kolonya dökün üzerine rengi gidene kadar
Limon kolonyasını dök ve ıslak mendille sil kesin çözüm hem kahve lekesini hem de çay lekesini geçirir bazen dökülünce hemen temizliyorum
Hepsine çay dök leke kaybolur😄
Döker dökmez tuz atsaydn
O ya için geçerli ulan ayi
@olmuyorbeaa mk yaprak kafalı onuspu çocuğu sana soktum mu zipladin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?