Öncelikle çay döküldüğü anda kuru bir bezle dökülen çayı çektirmelisin ki halının dokusuna geçmesin sonrası aslında elimizin altında ki çok basit şeyler bulaşık detarjanı, sirke ve karbonat üçlüsü ile iyice silip yine kuru bir bez bastarıp nemi çektirmek..
Halıdaki Çay Lekesini Temizliycek Muhteşem 5 Yöntem
Halıdaki çay lekesini çıkarıcak birkaç yöntem var bunlar; 1. Sirkeli su; Beyaz sirke ve sıcak su ile karışım hazırlayıp sprey şişesine ekleye bilirsin. Daha sonra lekeli bölgeye bu karışımı güzelce püskürt ve birkaç dakika sonra soğuk bir bez ile orayı temizlemeye çalış bir süre sonra lekenin çıkacağını görüceksin. 2. Bulaşık makinesi parlatıcısı:Evet doğru duyduğunuz bulaşık parlatıcısı herhangi bir marka olabilir farketmez hepsi işe yarıyor. Halıya parlatıcı sürüldükten sonra temiz soğuk bir bez ile temizleyen bilirsin kolay bir şekilde çıkıcak. 3. Arap sabunu:Eskiden çok kullanılırdı limdi ise temizlikte daha çok kullanılmaya başladı hele ki çay lekerine birebir çözüm. Halıya nüfus eden çayı çıkarmak için arap sabununu güzelce sürdükten sonra 10 dk bekle daha sonra ince bir tül ile ya da havluyla güzelce temizle. 4. Maden suyu:Halıdaki kurumuş çay lekesi nasıl çıkar tabiki de maden suyu ile. Lekeyi kolayca yumuşatır ve çıkmasını sağlar. 5. Deterjan ve sirkeli karışım:Deterjan çoğu şeye birebir etki gösteriyor bu çay lekerinede aynı şekilde. Bir kabın içine bir fincan sirke, bulaşık deterjanı ve ılık su ile herşey tamam. Bu karışımı lekeli halıya döktüğün takdirde lekeler çıkar. :)
Bulaşık parlatıcısı deneyin. Lekenin olduğu alana bulaşık makinası parlaticisi döküp temiz beyaz bir bez ile silerseniz leke anında kaybolacaktır.
Karbonat gücünü keşfedin. Çay kahve gibi içecek dökülmüş alana fincanda 1 çay kaşığı karbonat ve ılık suyu karıştırıp hazır edin ve lekeli alana dökün temiz bir bez ile bastırmadan silin lekeden eser kalmaz.
Klasik yöntem arap sabunu. Derin bir kapta sıcak su ile karıştırdığınız arap sabununu leke olan alanı silerek çıkarmanız mümkündür. Klasik eski usül yöntemdir ve her daim etkilidir.
Ben bir keresinde karbonat dokup suyla silmistim. Iki defa arka arkaya yaptim bunu. Sonra ustunu sabaha kadar temiz kuru bir ortuyle orttum ve leke cikti. Eger cikmazsa yeniden ayni islemi uygulayabilirsiniz.