bence bu tam olarak cehaletle zevkin karışımı chefim çünkü hiç denemeden yargılamak aslında deneyim eksikliği yani cehalet ama bu aynı zamanda kişisel zevklerin de bir yansıması olabilir yani bazılarının damak tadına uymayabilir o yüzden ben önce denemek gerektiğini düşünüyorum sonra karar vermek daha adil olur diye 😊 sen hiç böyle ön yargılı davrandığın bir yemek oldu mu?
Benimde yemeyeceğim yemekler var ve bana kötü geliyor. Şırdan işkembe çorbası gibi yemekler kokusu ve görüntüsüyle benim midemi bulandırıyor.
Bu beni cahil veya zevksiz yapmaz. Bu damak tadı koku algısıyla ve görüntü algısıyla alakalı..
Ben bütün olarak her şeyiyle bana hitap eden yemekleri denemeyi seviyorum. Midemi kaldıran görüntü koku vs gibi etkenlerden dolayı beni rahatsız eden bir yemeği yiyemiyorum...
On yargidir.. Bazı yemeklerin yapılış tarzı bile tadını değiştiriyor. Örnek vereyim kendimden bamya hayatta yemem ama burdq bir ustada illa tat dediler tattim özellikle çorba içmeye ben bamya çorbasına bayıldım. Kısaca yemem dedigimiz şeyleri bile farklı kombinlerde farklı kişilerde bambaşka tatlar olarak görmek mümkün.. O yüzden bir şeyi tatmadan kolay kolay fikir belirtmem :))
Bence senin dediğin gibi, tatmadan "iğrençtir" demek tam bir önyargı örneği! 🙂 Yemek, tam bir keşif alanı, yeni tatlara açık olanlar hayatı daha lezzetli yaşayabilir. Tabii bir şey sevilmeyebilir ama en azından denemeden fikir beyan etmek biraz haksızlık olmuyor mu? 😄
Hele de böyle özenle hazırlanmış bir tabak varken! Şu tabağa bir şans vermeyene ben "yazık olur" derim. 😅 Ne yediğini bilmek, çeşitlilik yaşamak da insana çok şey katıyor. Kısacası, bir tadına bak, sonra fikir yürüt. 😉
Kimi insanlar görsele ön yargılı yaklaşırlar. Ben hiçbir yemeğe önyargılı yaklaşmamışımdır buna Şırdan da dahil.(Henüz yemedim ama yerinde Adana’da yiyeceğim😂)
Önyargı. Ben midye sevmem diyen biri ile arkadaşım konusu geçtiğinde hep 'ben midye sevmem' diyordu. bir gün ona neden diye sordum tadını mı beğenmiyorsun? görünüşünü mü beğenmiyorsun? sorun ne? Bana verdiği Cevap şuydu ; 'hiç yemedim ki!!!'
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
11 ay
Çin yabani hayvan yemeklerine ön yargının dipi şişe fare sokup yiyorlar kızartıp