Hemen diyeyim, çay harareti alır dedikleri çay içilen değil girilen çay.
E biz içecek olarak ne tüketeceğiz?

Hemen diyeyim, çay harareti alır dedikleri çay içilen değil girilen çay.
E biz içecek olarak ne tüketeceğiz?

Evet, yaz günlerinde çay içmek oldukça yaygın bir alışkanlıktır! Özellikle sıcak havalarda, doğru şekilde hazırlandığında çay içmek serinletici olabilir. İşte yaz aylarında çayın ferahlatıcı özelliklerinden nasıl faydalanabileceğinize dair bazı öneriler:
Buzlu Çay
Buzlu çay, sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi olabilir. Çayı normalde demleyip soğutun ve üzerine bolca buz ekleyin. İçine taze meyve dilimleri (limon, şeftali, çilek gibi) veya nane yaprakları ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz.
Naneli Çay
Nane, sıcak havalarda ferahlatıcı etkisiyle bilinir. Birkaç dal taze nane ekleyerek soğuk ya da sıcak naneli çay içebilirsiniz. Nane çayı, sindirim sistemine de iyi gelir.
Şekerli veya Şekersiz Çay
Eğer sıcak çay içmeyi seviyorsanız, şekersiz ya da az şekerli içmek, terlemeyi artırmadan susuzluğunuzu gidermeye yardımcı olabilir. Çayı limonlu içmek de serinletici etki sağlar.
Yeşil Çay
Yeşil çay, antioksidan açısından zengin olup sıcak yaz günlerinde vücuda ferahlık verir. İsteğe bağlı olarak buzlu bir şekilde içebilirsiniz.
Meyveli Çay
Kuru meyve ya da taze meyve ekleyerek, çayı daha tatlandırabilirsiniz. Örneğin, yaban mersini veya kuşburnu gibi meyvelerle yapılan çaylar hem lezzetli hem de sağlıklıdır.
Soğuk Demleme Çay
Çayı direkt olarak soğuk suyla demleyebilirsiniz. Bu yöntem, çayın tadının daha hafif ve ferah olmasını sağlar. Bu şekilde soğuk demleme çayı hazırlayıp, buzla servis edebilirsiniz.
Cevap
2Cevap
İçilir, içerim, içiyorum..
Şimdi içiyorum, bir demlik yaptım
Ben nasılsın sıcak kahve iciyosam seven de çay içer
Sen kahvekoliksin ama whajajaj
Şükür:))
Alkolik ol. aktan iyidir 😀
Alkolle kahve iyi gidiyor diyorlar 😅
Hiç denemedim:)))
Ben de denemedim de, özellikle yabancı filmlerde adamlar kahve ile likör falan karıştırıyorlar 😄
içilmez ya içen iletişimi kessin benle
Ok bye kib
Ben içiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?