Herkesin bir tercihi vardır saygı duyarız. Ben şantiyeciyim. Şantiye çayla döner Sabah çayı 10 çayı öğlen çayı 3 çayı akşam çayı Bilumum misafir gidilen odalarda icilenler hariç Soğuk havada da içilir Sıcak havada da Sıcak havada özellikle tercih ederiz çünkü ikinci bardakla birlikte su içme isteği azalır altı üstü ufak bardak Sıcak havada su içecek olsam en az bir litre içerim her seferindeVe beş dk sonra yine su içmek zorunda kalırım Helede soğuk su icersem hayatta su içme isteğim geçmez Güneşin altında çay içeriz biz iki ya da üç bardak için üst üste beş dk sonra anlarsınız ne demek istediğimi. Rahatlarsiniz ve sizi bir saat idare eder ortalama Buna başka yönden bakılırsa ramazanda iftar zamanı soğuk su vs içerseniz suya doyamazsiniz ama çorbadan sonra bir kulplu bardak çay içip sonra yemeğe devam edilince hiç öyle bir derdiniz kalmaz Çay harareti tam almaz ama terleme yaptırır ve dengeler olayları Bunu sıcakta çay içince anlarsiniz. Bir askeri terim vardır Çölde ilk susadiginizda su içerseniz susuzluktan ölürsünüz. Sebebi vücudun sıcaklığa alışması gerekmekte. Sıcak iyidir dengeler Soğuk çarpar Arkadaşın paylaşımında ki cahilene bir şekilde tercihlere hakaretine de kötü söz sahibine aittir diyorum.
Sıcak havalarda çayın harareti aldığı söylenir.. (Sanırım çiviyi çivi söker misali) Lakin çayı pek sevmediğim için aramam, bu nedenle de hararet konusunda bir tecrübe sahibi değilim.. Benim hararetimi "Buz gibi soğuk su" keser anca..
hee bır de sıcak yok nem var diyorlar yaa boğasım geliyor ((: unuttum bi de şey diyorlar kar soğuğu var kar yapsa bu kadar soğuk olmaz , Allahım bayılcam sinirden
Çay 7/24, 12/365 içilir.. Harareti de alır.. Görseldekini söyleyen de gelsin ben ona çivinin nasıl çakıldığını göstereyim. Sonra bir daha düşünür bu konuyu..