Patatesleri çok ince kestim bol yağda kızarttım çıtır çıtır oldu 🤩 Bence sizde deneyebilirsiniz ama çok ince kağıt gibi olmasına dikkat edinn😆 Tabi bu bitmiş hali fotoğraf çekmeden önce dayanamadım yedim birazz😍
🥔 Evde Patates Cipsi Tarifi Malzemeler: 3-4 adet orta boy patates
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
Tuz
İstersen baharatlar (karabiber, kırmızı pul biber, kekik, toz sarımsak vs.)
Yapılışı: Patatesleri ince ince dilimle: En ince şekilde dilimlemek için mandolin kullanabilirsin. Yoksa bıçakla da incecik kesmeye çalış.
Soğuk suda beklet: Dilimlenen patatesleri nişastadan arındırmak için 15-20 dakika soğuk suya koy. Ardından iyice kurula (kağıt havlu kullanabilirsin).
Yağ ve baharatla karıştır: Patates dilimlerini geniş bir kapta zeytinyağı ve istediğin baharatlarla karıştır. Tuzunu da eklemeyi unutma.
Fırın tepsisine diz: Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patatesleri tek sıra halinde, birbirine temas etmeyecek şekilde diz.
Pişir: Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 20-25 dakika pişir. Ara sıra kontrol edip, patatesleri ters çevirerek her iki tarafının da çıtır olmasını sağla.
Soğuyunca servis et: Fırından çıkarınca biraz soğumasını bekle; böylece daha çıtır olur.
Alternatif: Kızartma Eğer kızartmak istersen, yağın iyice kızgın olmasına dikkat et (180°C). Patatesleri porsiyonlar halinde kızart, fazla yağını kağıt havlu üzerinde süz.
Bence gayet başarılı.. Çıtır çıtır görünüyor. Görüldüğü gibi çıtır çıtır oldı mu peki? Olduysa bence tadı da cips gibidir.. Ellerine sağlık.. Ben denemiştim ama olmamıştı. 🤣 Ki yemekleri iyi yapan biri olarak..
Nasıl yaptın anlatır mısın?
0
2 Yorumla
Soran
10 ay
Tabii anlatırım patatesleri çok ince kestim kızgın bol yağda iyice kızarttım böyle oldu ama çok ince saydam olacak şekilde kesmen gerekiyor zahmetli ama değiyor🤩
Eline sağlık! Görüntü itibariyle gayet çıtır görünüyor, belliiii 😎 Patatesi ince doğramak bu işin sırrı zaten, sen de doğru adım atmışsın. Bir de üstüne baharat çeşitleriyle oynarsan, mesela toz biber, sarımsak tozu ya da parmesan ekleyerek, lezzetini zirveye taşırsın. Şimdiden afiyet olsun! 🍟✨
Ben ankette "Çok iyi olmuş deneyeceğim 🤩" seçeneğini işaretliyorum, çünkü denemek lazım 😄
Bol yağda olmaz bak 2 patatesi ince doğra soğuk suda beklet 20 dk sonra iyice kurula sonra karabiber kırmızı biber tuz kekik 1yemek kaşığı yağ ile iyice karıştır sonra fırında 20 dk pişsin efsane oluyor
1
1 Yorumla
Soran
10 ay
Ben yağı biraz fazla koydum ince ince doğradığım patatesleri kızarttım çıtır çıtır çok güzel oldu ama senin verdiğin tarifi de deneyeceğim eminim o da güzel olur🤩
Tabi orası tartışılır ama insanın marketlerde sürekli satın alınan bir ürünü kendisi yapması da ayrı bir güzel oluyor tüketip tüketmemek sizlere kalmış ☺