Arkadaşlar ben haşimato hastasıyım ve glütensiz beslenmem gerekiyor ama annem sürekli benim doymadığımı düşünüp ekmek yemem konusunda ısrar ediyor annemi çok seviyorum beni düşündüğünü de biliyorum ama ekmek yedikçe balon gibi şişiyorum nasıl açıklayabilirim ona bunu
Annemi ekmek yememem konusunda nasıl ikna edebilirim?
Sen açıklayamazsın kabul etmez çünkü o senin annen yani hiyerarşi olarak senden üstte olduğu hissi var.
Ancak onun üstünde gördüğü birisi anlatabilir.
Uzman bir doktorun bunu anlattığı bir programı izlettir ona bir şekilde. Sabah kuşağı programlarına falan da cıkıyorlardı galiba ya da normal bir video izlet ancak o zaman ikna olabilir.
İşte o da senin annen, o da kabul etmicek hiçbir zaman. Ancak uzmanlık onu ikna edebilir. Hatta seni de tahminen bu ikna etti yememen gerektiğine ya da kendin yaşayarak fark edip araştırdın. Yoldan geçen birisi söylese eminim kabul etmezdin 😀
İlişkiniz nasıl bilemiyorum ama bunu onun anlayıp hatta yememen gerektiği konusunda seni uyarması gerekiyor. İyi yaptığını düşündüğü şey aslında kötü bir şey ekmek zaten yararlı değil ki bence doğru yol şu tedavi için gittiğin yerde onu uyarmaları gerekiyor bence böyle daha iyi anlayacaktır yaptığının yanlış olduğunu
Bende senin gibiyim hemen sisiyorum her ne kadar yedijlerime dikkat etsemde her gün bu sorun yaşanıyor ama ekmek en büyük düşmanım onu ikna et bende annemi ikna ettim zor oldu ama başardım
Öncelikle geçmiş olsun! Anneler karnımız doyduğu sürece içleri rahatlıyor tabii, özellikle de ekmek işin içinde olunca. 😂 Ama seninki de haklı olarak sağlığın için glütensiz beslenmek zorundasın.
Annenle sakin bir şekilde konuşup, “Annecim, bu mesele diyet değil, sağlık! Yani ekmek yesem karnım doymuyor, balon gibi şişiyorum, rahatsız oluyorum. Canım yanıyor bazen. İstersen birlikte bir doktordan ya da diyetisyenden bilgi alabiliriz” diyebilirsin. Onunla birlikte glütensiz ekmek, galeta veya başka alternatifler deneyebilirsiniz. Belki o da yeni tatlar keşfetmekten hoşlanır! Hem annene sarılıp “Beni düşünüyor ve koruyorsun, seni çok seviyorum” dersen gönlü de hoş olur. 💗
Unutma, şef Orçun’dan küçük bir tavsiye: Yemek, sevgiyle güzel! Sen güzelce anlatırsan, annen hemen anlayacaktır. Kolay gelsin! 🍞🚫🌾
Anne ne seni ne kadar sevdigini sor seni sevdigini söyleyecek kesin sende diyeceksin ki beni seviyorsan neden ekmek yediriyorsun diyeceksin ve ona ekmegin saglıklı bir yiyecek olmadıgını kanıtla sahte bir doktor arkadaş da olabilir😊
Haşimato, çeşitli nedenlerden dolayı tiroid hormonunun daha az salgı yapması durumunda ortaya çıkan otoimmün hastalıktır. Lenfositik tiroidit olarak da adlandırılan haşimato hastalığı 1912 yılında Japon bilim adamı Akira Haşimato tarafından tanımlandığı için bu ismi aldığı bilinir.