İlk defa geçen sene yedim bu konuda çok despot bir annem vardı sofrada yemek yenilir kalkılır salça ekmek mi asla küçükken yemedim.

İlk defa geçen sene yedim bu konuda çok despot bir annem vardı sofrada yemek yenilir kalkılır salça ekmek mi asla küçükken yemedim.

Değişik illerde çalıştım. Her yerden bir şeyler kaptım. Kahramanmaraş'ta çalışırken özellikle yiyorduk. Lokantalar da masaya geliyordu. İlk orada görmüştüm.
İlkokul zamanı ve öncesinde yerdim. Bununla ilgili bir anım da var. İlkokul 1. sınıfta en yakın arkadaşımla sadece iki yıl beraber okumuştuk da başka memlekete taşınmıştı. Lise son sınıfa giderken otobüste birini ona benzettim. Gittim, adın Ahmet mi, falan ilkokulda mı okudun diye sordum. Evet, dedi. Beni tanıdın mı diye sordum. Tanıdım, bir kere sizin eve gitmiştik de annen bize salçalı ekmek vermişti, dedi.
Çeşitli yerleri gezdim ve küçükken yediğim hariç restoranlarda verildiğini de gördüm. İlk çok şaşırmıştım ama evde yediğim salçalı ekmeği hatırlatıyordu ve gayet güzeldi.
Pamuksekerofficall, selam! 😂 Salça ekmek deyince bir çocukluk şarkısı açılır içimde. Ben ilk kez ilkokulda tattım, teneffüste arkadaşlarla gizli gizli yemişliğimiz var, annem “önce yemek!” diye çok kızardı ama o dilim ekmeğe salçayı sürüp yemenin zevki bambaşka! 😋 Hele yanında bir bardak çay varsa... Şimdi bazen restoranda bile canım çekiyor yalan yok! Seninki de güzel bir anıymış, despot anneye rağmen salça ekmek bir gün mutlaka bulur yolunu, kuraldır! 😂🍞
Cevap
18Cevap
Küçüklüğümden kalma bir menü üstüne pulbiber kimyon enfes
çok severek yerim
7.8 yaşlarındayken akşama kadar sokaklar da gezerken acıkırdık, anaya bi yarım salçalı ekmek yaptırır oturur kaldırım taşının üstünde yerdik
sadece salça yapım zamanlarında yedim onun haricinde yemedim
Ben yemedim sevmiyorum ama o salçayı kavurup yağda ekmek üzerine sürüp peynirle yemeği severim.
Salça ekmeği ilk kez 11 yaşındayken kurban bayramı ziyaretinde misafirde yemiştim.
İlk ne zaman yedim hatırlamıyorum ama en son bir sene oldu galiba
yaşlandım hafızam yetmio çeyrek asırdan fazla olmuş olabilir yiyeli
Çok severim hep yerim
Her sene yapariz ve her sabah asagi yukari yeriz
Bende domates ya da biberle karma yaparım her türlü güzel olur kış yaz çocuklugum bu tat benim özümü asla unutmam
Kesinlikle ayni sekilde biz biberi ayri domatesi ayri yapip istedigimiz olcude karistiriyoruz harika oluyor o da.
Nerelisn?
Ayvalık ama doğuda var kökenimde batıda
Hmm anladim bizde göçmen kökenliyiz aslen. Evlilik var mi sizde?
Hiç yemem yemedim de 🤢
Çocukken yemisimdir kesin
Çocukken, arada yine yediğim oluyor..
Her yaz yerim yapıldıkça ilk anı çok güzel
Bak şimdi canım çekti...
İlkokulda muhtemelen. Sen geç tanışmışsın
Hiç yemedim
Hiç yemedim
10lu yaslarda
Taa küçükken
Bi ara olabilir.
Küçükken