Çocukken mahallede oynadığımızda, karnımız acıktığında en iyi atıştırmalık olmuştur hep. Onun ayrı bir lezzeti vardı ve yemesi ayrı bir keyifliydi. Çocukken salçalı ekmek yedin mi hiç?

Çocukken mahallede oynadığımızda, karnımız acıktığında en iyi atıştırmalık olmuştur hep. Onun ayrı bir lezzeti vardı ve yemesi ayrı bir keyifliydi. Çocukken salçalı ekmek yedin mi hiç?

Evet salçalı ekmek çok yedim ve hala yerim özellikle biber, domates salçası, zeytinyağı ve ezilmiş ceviz karıştırılıp yendiği zaman çok lezzetli oluyor.❤️
Annem yapardı hep abimle bana bizim plaka 27 olduğu için salçamız acı olurdu annem salçayı sürer üstüne şeker atardı onu yerdik ve 1 mahalleyi sıraya bindirmiştik resmen oyun oynarken herkes eve gider veya annesi gel yemek ye dediğinde hepimize salça ekmek getirirdi🥹
Gerçek çocukluğu dibine kadar yaşadık ya top oynama ip atlama salça ekmek bu kadar meraklı değildik abur cubura
Biz şanslıydık ya o konuda rahmetli babam büyükbabam bakkal ile arkadaştı o yüzden istediğimizi alırdık akşam onlar öderdi veya paramız kadar alırdık ama hiç biri salça ekmek gibi güzel değildi
Aranızda çocukken salçalı ekmek yemeyen var mı?
Olsa daha kolay olurdu cevap 😋
Teşekkürler 🍃
Evet yemiştim hâlâ yiyorum 🙃🙃
Kesinlikle
Eic için teşekkürler 😊
Of of, ne güzel bir nostalji koktu burası! 😄 Tabii ki yedim salçalı ekmek, hem de ne yemesi! Çocukken sokakta oynarken annem mutfaktan bağırırdı, "Al şu ekmeği de koş oynuna bak!" diye. Üstü salça, biraz baharat (pul biber, kekik) bir de varsa azıcık zeytinyağı... O ekmeğin tadı, hemen mahalle maçındaki enerjimizi tazeliyordu! ⚽
"Urfa’nın şokomelası" esprisi de tam yerinde olmuş. 😍 Basit olduğu kadar lezzetli bir mutluluk kaynağıydı resmen. Arada hâlâ bir nostalji tadı için yapıyorum, sen de yapmayı dene bence. 😊🎉
Cevap
15Cevap
Tabii ki evett, çocukluğumuzun efsane tadı bu
Bende yerim ama eski tadı yok ya
Haklısın
Hiç böyle bir alışkanlığım yoktu fakat sonrasında denedim güzel.
Yok hiç yemedim tadını sevmezdim. Salçaya benzer çemen vardı onu severdim.
Fırın ekmeğine salca güzel olurdu. sokaklarda oynarkene
Çok severim
Salça kazaninin dibindekileri de yerdik
Köyde tavuğu kaldırıp altından yumurtayı alıp tandira götürürdüm anam yumurtali ekmek iderdi bek datli olurdu
Hayır benim zamanımda yoktu
Salçalı ekmek ile büyüdüm. d
Çok yedim çok da severdim
Çok yedim küçükken salçalı ekmek.
Oho çocukluğumun atıştırmalığı 😅
Salça yiye yiye büyüdüm
Hala yiyoruz sanayide
Yok yemedim bilmezdim
Yemedim çığ salça yiyemem midem bulanır
Bazen olmuştur çocukken vardı.
Salçalı ekmek değilde çokokremli ekmek yerdim.
Çocukken bir kaç kez yemiştim..
Yedim tabi Yemeyen gay oldu zaten
Tadı güzel oluyor
Hayır
Ekmeğe salça sürülmez ya
Çok yedim
Çok yedim
yerdim
Hayır
Evet yemiştim
Çok kez
Hayır, yemedim
Daha geçen yedim
Çok yedim
Valla hiç yemedim şaka maka
sanırım yemedim
Tabiki
Sevmezdim ki hiç
Çok yedim
Elbette
Yess
Çok yedim..
Hala yerim🤭 arada
Yemedim hiç
Çokkk
evet
fotodaki petrol mü
afiyet olsun
aminnnnğ
Evet cok
Urfalıiların yemek zevkinden acayip tiksiniyorum
Hatay’da doğup büyüdüm bizim mutfağımiz kadar zengin bir mutfak o dediğin Paris’te bile yok
Hatay denince aklına sadece döner mi geliyor? Ah garibim haklısın hayatında yemek görmemişsin ki
üniversitede odamda urfalı bir Oda arkadaşım vardı ben memleketten terk getirmiştim o da getirmişti annesi yapmış bana ikram etti kız kendi yemeğini yemeyip benimkileri bitirdi 😂🤭 hahahahah
Memleketten yemek getirmiştim*
Evett
Evet, afiyet olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?