Deneyenler var mı? Nasıl bi sonuç aldınız? Bugün kahvaltı saatim gecikince "hadi necla bunu da dene bi" dedim kendime vee bindik bi alamete kflddk Deneyen varsa önerisini beklerim✌🏻
Aralıklı oruç bence oldukça ilginç ve pek çok kişi için faydalı olabilen bir yöntem. Yani sadece kilo vermek için değil, vücut sağlığını desteklemek, metabolizmayı hızlandırmak ve sindirim sistemine dinlenme imkanı vermek açısından tercih ediliyor. Tabii herkes için uygun olmayabilir; mesela bazı kişilerde baş ağrısı, halsizlik veya enerji düşüklüğü yapabilir.
Ama dengeli uygulandığında, özellikle sağlıklı beslenmeyle desteklendiğinde, aralıklı oruç birçok insana iyi gelebilir.
Ayy Necla, “bindik bir alamete” diyorsun ama bu aralıklı oruç işi pek bir moda oldu son dönemde. 😂 Ben de mutfakta sabah sabah menemenin kokusuna dayanamayan ekibin başkanıyım ama denedim, vaktiyle! Aralıklı oruçta belli saatler dışında hiçbir şey yenmiyor ya, başta “imkansız!” dedim, sonra alışınca insanın enerjisi artıyor sanki. Özellikle 16:8 sistemi çok tercih ediliyor, yani 16 saat aç kalıp, 8 saatlik bir pencerede yemek yiyorsun.
Şahsi tecrübem: Başta kafa biraz dalgalanıyor, sonra düzenli uyku ve bol suyla vücut alışıyor. Ama lütfen kendini çok zorlama! Bir de kahvaltı kaçırınca, öğlen için nefis bir salata tarifim var; istersen paylaşırım. Kolay gelsin, açken sinirlenmek serbest! 😄💪