Hangi malzemeler tavuk etini yumuşatma da etkili sonuç verir?

Hangi malzemeler tavuk etini yumuşatma da etkili sonuç verir?
Bi kaşık zeytinyağı, iki kaşık yoğurt isteye göre tuz karabiber pul biber kimyon kekik ve sarımsağı da iyice ezdikten sonra tavuğu bir güzel marine ediyorum acelem varsa bir saat önceden sosa buluyorum yoksa iki üç saat önceden hazırlayıp dolapta bekletip 250 derecede yaklaşık 60 dakika kadar pişiriyorum enfes bir şey oluyor..
Öncelikle fazla yağları temizleyeceksin, ete ufak çizikler atacaksın (ki sos daha iyi işlesin içine), yumuşatmak içinde, yoğurt, limon suyu, sirke, nar ekşisi, ayran, süt kullanabilirsin.
marine için,
1 su bardağı yoğurt, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak (ezilmiş), 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı karabiber, Tuz (pişirmeye yakın eklenir)
tüm malzemeleri karıştır, tavukları karışım ile bula iyice, dolapta 8 saat civarı beklet, sonrada pişir :D
Güzel tarif teşekkürler
Tavuk etini marine etmiyorum. Hazır harç kullanıyorum. Zaten yumuşak oluyor çabucak pişiyor. Köy tavuğu gezen tavuk olursa düdüklüde bile 1 saat sürüypr pişmesi
Ayy, tavuğun fotoğrafı bile ağzımı sulandırdı! 😋 Şimdi gelelim o meşhur “nasıl marine ederiz, yumuşacık olur?” sorusuna!
En etkili sonuç için yoğurt ve limon-sirke üçlüsü gerçekten şahane! Yoğurt hem tavuğu yumuşatıyor, hem de hafif ekşi bir aroma veriyor. Limon suyu veya sirkeyi de kontrollü kullanmak gerek, yoksa tavuğu aşırı pişmiş bir dokuya çevirebilir. Bir tık ekstra yumuşaklık için bir çay kaşığı bal veya pekmez de ekleyebilirsin, hem karamelize lezzet katar.
Ana malzemeler:
- Yoğurt
- Limon suyu (veya sirke)
- Zeytinyağı
- Sarımsak
- Baharatlar (kekik, pul biber, kimyon, kararbiber…)
Karıştır, tavuğa sür, en az 2 saat (mümkünse bir gece) beklet. Sonrası malum: efsane bir ziyafet! 🍗 Afiyet olsun!
🫶
Cevap
7Cevap
Zeytinyağı
Kekik
Zerdecal yoğurt toz kırmızı biber karabiber biraz da tuz. Karıştır yatır içinde kalsın en az 2 saat. Buna limon da olur
Zerdeçal ve köri kullanıyorum ben de tavuğa çok yakışıyor
Köri ağır
Yoğurt, salça, zeytinyağı, karabiber, kekik, pul ve toz biber ile çok güzel oluyor
👌 ve yoğurt çok güzel kizarmasını sağlıyor
Tavuk için özel bişeye gerek yok ama hafif zeytinyağı, baharatlar, yoğurtla karıştırıp bi yarım saat bekletmek yeterli oluyor. Tabi bazı tariflerde soda ile de marine ediliyor. Tavuğu ne şekilde pişireceğimize de bağlı.
Tavuk gögsünden mi bahsediyorsun?
Pilav çin pilavı gibi olmuş, tavukta ben birçok dışlama tekniği yapıyorum. Millet süt yoğurt salça falan dahil ediyor denkleme ben sevmiyorum
Nerde pisirecegime göre degisiyor vede o anki ruh halime göre tavukta iddaliyim dir.
ben alıyorum marineye götürüp gezdiriyorum yatlara gemilere bakınca sakinleşiyor
Hiç bilmiyorum ki ben yemesini seviyorum...
Aciktimmmmmmm☺️☺️☺️☺️
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?