1 yılArtık mekanların çoğu marketlerden 15-20 liraya aldıkları paket makarnaları üzerine sos ve ketçap döküp biraz süsleyip, müşterilere 150-200 liraya satıyorlar. Dışarıda makarna yememin anlamı kalmadı. Dışarıda makarna yiyeceğime marketten 1 paket makarna alırım, bir de salça alırım. Salçayı sos haline getirip makarnanın üzerine kendim koyarım. Böylece dışarıda makarnaya vereceğim paranın yarı fiyatının altında evde kendim yemiş olurum
23 Yorumla
Soran1 yılben de o parayı vereceğime bir paket krema alıp sos yapmayı tercih ediyorum
- 1 yıl
Aynen salçayı zeytin yağıyla karıştır. İçine de biraz domates suyu koy mis gibi domates sosu olur 😄 Dışarıdaki mekanlar domates spsunum içine margarin filanda koyuyorlarmış. Margarin sağlığa zararlı bir yağ türü. Bi de dışarıdaki mekanlarda adam wcte gidiyor büyük tuvaletini yapıyor arkasını siliyor elini yıkamadan wcden çıkıp aynı elle restoranın mutfak bölümünde iş yapmaya devam ediyor 😄 Bu şekilde hijyenden yoksun olan çalışanlarda var 😄 En iyisi evde kendi yemeğini kendin yap 😄
Soran1 yılay hocam bu akşam dışarıda yemeğe çıkacaktık (makarna değil) biraz tereddüte düşürdünüz haha
En İyi Cevaplar
- Yeme & İçme konusunda 638 cevap paylaştı.
1 yılMantıksız bulduğum alışverişlerden birisi de dışarıda makarna yemek. Adam sana 30 liralık makarnayı 400 500'e satıyor ve sen bundan mutlu oluyorsun bu resmen enayilik. Ve bu durumun alım gücü ile uzaktan yakından ilgisi yok ya bir insan sana verdiği bir hizmette maliyet ne olabilir en fazla ki 30 liralık makarna 400-500'e satılabilsin.
21 Yorumla
Soran1 yılkatılıyorum yani de enayilik demeyelim milletin parasını ne yapacağı bizi ilgilendirmez hocam
1 yılEvet neden olmasın bazen evde yemek istemiyor insan bazen çok aç olduğu için eve kadar beklemek istemiyor bazen de bir insanla karşı karşıya yemek yiyip sohbet edip anın tadını çıkartmak istiyordur farklı farklı mekanlarda yani her şeyi yemeğe bağlamayın ve azıcık bakış açınızı değiştirin bu sizin için daha iyi olacaktır arkadaşlar
10 Yorumla
1 yılYani ona vermek yerine evde yapabilirim. Evde yapabildiğim şeylere para vermek beni çok üzüyor. Dışarda sadece evde yapma ihtimalim olmayan ya da çocukla zorlanacağım şeylere para veririm.
11 Yorumla
Soran1 yılben de böyle düşünüyorum hocam
Yapay Zeka Cevapladı
Dışarıda makarna yemek tam bir iki uçlu kılıç! 🍝 Bazı yerlerde peluş gibi, ev yapımı anneanne eli değmiş gibi oluyor, hakkını veriyor, ama bazen "Bu ne abicim, makarna mı haşlayıp sos mu koydunuz, tabi fiyatı da 400 lira, helal!" dedirtiyor. 😅
Tabi bir de atmosfer, servis, malzeme kalitesi işin içine girince fiyat uçabiliyor. Ama sen evde harika, taptaze malzemelerle zaten makarna şaheserleri çıkarabilirsin. 😎 Mis gibi mutfağında, yanında güzel bir soğan salatasıyla...20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
69Cevap
- Yeme & İçme konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılHayır evde kendim çok güzel yaparim. Domates soslu, mantarlı, yoğurtlu, kıymalı, tavuklu, sebzeli mükemmel olur. Garip kokuyor dışarıdakileri içine ne katıyorlar anlamıyorum. Hele kendi yaptıkları makarna daha beter Allah affetsin.
12 Yorumla
Soran1 yılçok çok haklısınn eline sağlıkk
- 1 yıl
Teşekkürler 🌸
Yeme & İçme konusunda 4,2b cevap paylaştı. Tortellini severim onun harici vermem.
10 Yorumla
1 yılDisarda majarna genelde 400 degil, onu bir geçin de, sonucta hiznet aliyorsunuz. Masada oturup sicak veya serin, kapali vs ortamda pismis yemrk yiyorsunuz 20 lira paketi fiye hicbir yerde 50 liraya zaten makarna olmaz. 150 200 lira verirsiniz yersiniz, yemezsiniz size kalmis ,:)
22 Yorumla
Soran1 yılbu da güzel bir bakış açısı
- 1 yıl
Teşekkürler
1 yılgereksiz saçma para harcamalarına karşıyım böyle olanına evde 40 50 TL yaptığın şeye 400TL veriyorsan bu ticaret digil hırsızlık sende enayi oluyor böyle düşün
12 Yorumla
Soran1 yılkatılıyorum da yine de millete enayi demeyelim, para onların parası bizi ilgilendirmez
- 1 yıl
en çok da açım diyen de onlar kültür kalite farkı :)
- Yeme & İçme konusunda 372 cevap paylaştı.
1 yılYiyorum ben dışarda makarna. Ama bunu sade pakette satılan makarna gibi düşünmeyin, bir kere hazır makarna değil el açması oluyor artı içine girilen malzemeler zaten dışarda yediğimiz diğer yemeklerin maliyetine ulaştırıyor durumu (tavuklu, kıymalı, kremalı, mantarlı bir sürü çeşit sos var)
11 Yorumla
Soran1 yılhaklı olabilirsiniz
Yeme & İçme konusunda 1,9b cevap paylaştı. Öyle bir ayrımım yok. Sonuçta dışarıda yapılan her yemeği evde de yapabiliriz. Canım ne çekerse onu yerim. burada dikkst edilmesi gereken bir yemeğin o fiyatı hak edip etmemesidir.
21 Yorumla
Soran1 yılbu çok mantıklı bir yaklaşım
Dışarıda yemek yemeyi gereksiz gören biriyim madden de ayda 5 6 defa yemeğe gidecek kadar imkanım var. Evde daha lezzetlidir. Sadece balık için lokanta da yerim. Makarnada gece süper olur
14 Yorumla
Soran1 yıldışarıda güvenilir bir yerde kebap yemeyi de severim ben
Soran1 yılafiyet olsun hocam
Dışarda daha güzel yapıyorlar ya. Ki zaten yanında tavuk, salata olandan alıyorum. Yapmaya üşeneceğim işçiliğin de parasını vermiş oluyorum böylece.
11 Yorumla
Soran1 yılo da mantıklı hocam
Yeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı. Biz Pizza yerken kizim Spaghetti veya Makarna yer... bizde tatariz ve tadi farkli güzel oluyor ama bi Tabak sipariş vermem 🙃 oda belki Pizzayi tercih ettiğim icin
11 Yorumla
Soran1 yılpizzaya bayılırımmm
1 yılİki kere dışarda makarna verdim ve o kadr mükemmeldi ki evde denedm ama o lezzeti yakalayamadm gene olsa gene verirdm 450 mi ne vermistm zaten çok güzeldi
11 Yorumla
Soran1 yılafiyet bal şeker olsunn
1 yılMakarna 🍝 yemeginin tüm püf noktalarını bilirim. Dışarıda makarna yiyecegim son yemektir benim için
21 Yorumla
Soran1 yılelinize sağlıkk
Tercih meselesi tabii ama şahsen mis gibi kebap, iskender falan varken makarnaya para vermem ben
21 Yorumla
Soran1 yılben de öyle düşünüyorum
1 yılBir arada dışarıda full makarna yiyordum. Aşırı güzel bagimlilik yapıyor. Favorim olan bir yer var sadece oraya giderim 😄
12 Yorumla
Soran1 yılafiyet olsunnn fiyat bilgisi alabilir miyim acaba aşağı yukarı?
- 1 yıl
300-350
1 yılEt balık tavuk yemiyorsan menüde de başka alternatifler yoksa veriyorsun ama üzücü tabii o kadar para vermek
13 Yorumla
Soran1 yılsizinki veganlıktan dolayı mı yoksa sevmiyor musunuz hocam?
- 1 yıl
Yok ben vegan değilim vejetaryen de değilim aslında sadece koku hassasiyetim var asla kokmaması lazım öyle olursa yerim ancak
Soran1 yılanladımmm
400 çok fakat 200 falan olursa gercekten iyi bir sosla yapılıyorsa sevecegim bir şeyse veririm yani 400lük tabağı merak ettim ne varda okdr çok 😂😂
13 Yorumla
Soran1 yılsıradan makarna valla
Soran1 yılhaklısınız
- Yeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılVerilmez, ben her zaman evde yapılamayan yiyeceklerin dışarıda tercih edilmesinden yanayim. Dışarıda makarna da yemezsin o kadar da değil😅
11 Yorumla
Soran1 yılben de katılıyorumm
- Yeme & İçme konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılYani doğrusu ben döner kebap pirzola lahmacun pide benzeri şeyler varken gidip makarnaya para vermiyorum
11 Yorumla
Soran1 yılben de öyle düşünüyorum, evde yapamayacağım şeyleri yemek mantıklı geliyor
Gizli Üye(36-45)1 yılBen artık tavuk tenders a bile para vermiyorum. Dışarıdan aldığında 90 gram koyuyor. 90 gram ne lan? Kuş mu besliyorsun? Bir yaptım mı en az yarım kilo yapıyorum.
Hizmet sektörü iyice kendini kaybetti. Daha fazla şımartmaya gerek yok.
11 Yorumla
Soran1 yılhaklısınız bence
Yeme & İçme konusunda 612 cevap paylaştı. 400 mü? yani 370tl tencere başında beklemeye mi alıyorlar? üstelik bi paket makarnadan dünyanın tabağı çıkıyor.
14 Yorumla
Soran1 yılvalla ben aynısını düşünüyorum hocam yani makarna tabağı 50 lira olmalı max ama şöyle ortalama bir mekan tabağına 400 istiyor
Soran1 yılyok öyle demeyelim, para onların sonuçta ister çöpe atar ister altın alır
Yerim yani yiyordum önceden ama artik dışarda makarna yiyince midem bulanıyor niyeyse boşa gidiyor yemek
12 Yorumla
Soran1 yılmiden hassas ya da kaliteyi bozdular demek ki :(
Yeme & İçme konusunda 337 cevap paylaştı. Bu ülkede gösteriş meraklıları olduğu sürece güzel bir sunumla ekmek arası salçayı 500₺'den satarsın.
12 Yorumla
Soran1 yılçok haklısınız ama dünyada böyle bence. sadece ülkemizde değil.
1 yılSadece tabağa para ödenmediğine dikkat etmek gerekir. Mekan önemlidir
21 Yorumla
Soran1 yıldoğrudur
1 yılDışarıda salata yemek de makarna yemek de her zaman saçma gelmistir
22 Yorumla
Soran1 yılsalata ikram olmadıkça yemem haha
- 1 yıl
Ben de jfkdödmdkd
1 yılBen vermem. Kebap dururken makarnayı ne yapayım?
21 Yorumla
Soran1 yılgüzel bir bakış açısı
Gizli Üye(30-35)1 yılözel bir yerse, makarnasıyla ünlüyse neden olmasın? fakat dışarıda daha çok evde ulaşılamayan şeyler yemek cazip geliyor. örneğin ızgara, fırın ve odun ateşinde pişen şeyler.
21 Yorumla
Soran1 yılaynı düşüncedeyimm
Çok ilginç içeriğe sahip olması lazım yoksa herhangi bir kremalı makarnaya vermem aga
21 Yorumla
Soran1 yıldoğru ilginç bir lezzetse denenebilir
1 yılDışarıda genel olarak yemek yemiyorum. Mecbur kalırsam yerim sadece
114 Yorumla
Soran1 yılkeşke sizin gibi olabilsem
- 1 yıl
30 liralık makarnaya 400tl vermek saçmalıktan öte a. p. tallık derim ben
- 1 yıl
Olabilirsin zor değil
Soran1 yılhayır makarna yemem tabii de
kebap falan yemeyi çok seviyorum- 1 yıl
Kebap yemeyi herkes seviyor ve emin ol evinde de dışarıda yediklerin kadar lezzetli yapabilirsin
- 1 yıl
Ben yapıyorum yani evde ne kebap istersen
Soran1 yılben beceremiyorum açıkçası, kullandığım ete üzülüyorum sonra.
- 1 yıl
Sana YouTube kanalı tavsiye edeyim oralardan bak püf noktalarını öğrenirsin yaparsın
Soran1 yılçok makbule geçer hocam
- 1 yıl
Dm gel o zaman
Soran1 yılburadan yazsanız?
- 1 yıl
Baya var ama ben de ezbere bilmediğim için oradan bakıp bakıp yazıcam
- 1 yıl
En önemlisi Meaty Cheesy
Soran1 yılanladımm
1 yılDışarıda makarna niye yiyonuz djsjsj ciger yiyin abi
11 Yorumla
Soran1 yılciğer de sevmem makarna da valla
1 yılBen sipariş falan veriyorum dışardada yiyebilirim istersem
12 Yorumla
Soran1 yılücret ne kadar oluyor hocam aşağı yukarı
- 1 yıl
300-500 tl arası oluyor genelde
Disar da mecbur kalmadikca pilav makarna bs benzer yemeklere para verilmez
14 Yorumla
Soran1 yılbence de
Soran1 yılafiyet olsunn
Yeme & İçme konusunda 302 cevap paylaştı. bende aynı dusunuyorum. 50 lira derse veririm. hakkı o.
14 Yorumla
Soran1 yıl50 lira dese evdeki ile neredeyse aynı paraya gelir yağdı sostu derken haha
- 1 yıl
yok be. onlar toptan alıyorlar zaten 500 gr değil onu da dusun. makarna tuz su bunlar az kalem yapar. yağ ıda ekleyebilirm. ben sossuz düz makarnayı kastettim. tabi sosla hani artı diye yükselir fiyatlar. asıl maliyet işçilik. ülkede işçilik maliyetleri cok ve dükkan kirası. bugun misal evde hesap yap. bi makarna pişir ve kaç aksam yemeği seni götürceği hesapla. bence bi paketi 4 ya da 3 günde yersin. toplam harcamanı hesapla. benle de paylas bakalım merak ettim bende. al bimden makarnayı. hadi bakalım
Soran1 yılabi evde her şey var valla kusura bakma market alışverişi yapmam bir ay falan
1 yılSalcali makarnayi para verilmez italyan makarnasi ise verilir degisik soslu doyumluda olur
11 Yorumla
Soran1 yılmantıklı elbette
1 yılBazen aşırı derecede güzel oluyorlar ama ben evde biin kat iyisini yaparım deyip vazgeçiyorum
12 Yorumla
Soran1 yılahahah aynı ben
- 1 yıl
Öyle ama ya para tuzağı hepsi ama güzel oanda harbiden güzel oluyor özellikle fettucine alferoda favorim :)
Saçmalık evde kendin de yapabilirsin tarifini verebilirim çok basit 🙂😉😅😅😅
15 Yorumla
Soran1 yılben de evde yapmayı tercih ediyorum
Soran1 yılhocam internette her şey var eyw yine de
- Yeme & İçme konusunda 412 cevap paylaştı.
1 yılVeririm makarnayı çok seviyorum ve o tadları evde yakalamak zor
12 Yorumla
Soran1 yılsen de haklısın evde tutmuyor bazen ölçü
- 1 yıl
Aynen sonuçta disardada salçalı makarna yemiceksin
1 yılYok be ya ayrıca makarna yenilecek bir şey değildir
15 Yorumla
Soran1 yılabart. güzel yapıldığı zaman gayet de yenir
- 1 yıl
Hamur yenir mi be neyse afiyet olsun size
Soran1 yılhayır yenir tabii ekmek hamur değil mi? mantı da çok severim, pişi de börek de makarna da
- 1 yıl
Makarnaya maydanoz 🌿 koyuyor musunuz
Soran1 yılkoyan var benim hoşuma gitmiyor, mantarlısı güzel
1 yılVerilmes dışarıda o kadar yiyecek varken neden makarna yiyelim 😀
12 Yorumla
Soran1 yılbu aralar çok arttı makarnacı ondan sordum
- 1 yıl
Anladımm
dışarıda doğru düzgün bi yerde makarna ye başka bişey istemezsin
11 Yorumla
Soran1 yılhaklı olabilirsiniz
Gizli Üye(25-29)1 yıl450 tl makarnaya pahalı dedim diye sevgilimle tartışmıştık 😄 aklıma bu geldi bana pahalı geliyor kazıklanmak istemiyorum…
11 Yorumla
Soran1 yılyani ilişkin uzunsa tartışmak saçma da ilk başlardaysanız pahalı dememeliydin
Gizli Üye(36-45)1 yılVeriyorum. Cunki diğer yemeklere para veren Makarnayada verir cunki para sıkıntım derdim yok.
11 Yorumla
Soran1 yılallah daha çok versin inşallah
1 yılParası olan ve o paraya değer mekânı bilip gidebilen verebilir. Hergün olmaz arasıra güzel olur ama evde yapılabilen makarna da baştacıdır.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılValla ne yalan söyleyim en çok dışarda yediğim en çok yemek makarna özelikle penne alfredo 😍
11 Yorumla
Soran1 yılafiyet olsunnn
- Yeme & İçme konusunda 595 cevap paylaştı.
1 yılFakir insan dışarda makarna yemez. Fakir dışardan yemek de yemez aslında. Fakir bir çok şeyi yemez zaten...
11 Yorumla- 1 yıl
Herkesin kendi hayatı kendi penceresi kendi bakış açısı
Ama bence kesinlikle ekonomik bir mesele
Parası çok olan havaya da fırlatır makarnaya da verir
Her şeyi ucuza getirmeye çalışan bir millet makarnaya ya da herhangi bir şeye eserinden fazlasını veremez verse de pişman olur.
Gizli Üye(18-24)1 yılBeşiktaş’ta yiyorum ben bi yerim var 200 gram makarna istediğin soslar vs 96 tl
11 Yorumla
Soran1 yılafiyet olsunnn
Ben okadar zengin değilim maalesef evde yaparım 6 porsiyon ailecek yeriz miss wlslwmakaöalsl ( parası olan için verilir )
21 Yorumla
Soran1 yılsen en güzelini yapıyorsun valla vmknfjenjfn
1 yılŞu ana kadar makarnayı hiç dışarıda yemedim, yemeyi de düşünmüyorum. O fiyata da 3 - 4 tane barilla alırım daha iyi. Mantı yenilebilir, hazır olmamak şartı ile.
03 Yorumla
Soran1 yılmantıklı biir bakış açısı. peki makarna el yapımı olursa?
- 1 yıl
Aslında o da denenebilir evde uğraşmak istemiyorsam ama hazır makarnaya o kadar para ödemeyi mantıklı bulmuyorum.
Soran1 yılben de
1 yılYani saçma değil mi dışarda evde yapamayacağın yemeği yersin
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 589 cevap paylaştı.
1 yılEl açması taze makarna ya da noodle yenebilir de normal makarna pek çekici gelmiyor
10 Yorumla Sade veya soslu makarnaysa verilmez , bazı yerler bol etli, Balıklı, az Makarnali yemek yapıyorlar, bu şekilde olursa verilebilir
11 Yorumla
Soran1 yıldoğru farklı lezzetler denenebilir
Yeme & İçme konusunda 1,5b cevap paylaştı. Saçma o kadar para verdikten sonra gider kelle paça yerim
21 Yorumla
Soran1 yılhayır ya skmvekvksk
Ben veririm. Konu spagetti ise o para verilir.
11 Yorumla
Soran1 yılafiyet olsunnn
Otur evinde yap 30 liraya karnını doyur.400 lira verenin aklına şaşarım
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılDışarıda penne burgu falan yiyorsun herhalde bu yorumu yaptığına göre. Benim dışarıda en çok yediğim yemeklerden biridir ama enayi gibi paket makarna seçmek de sizin tercihiniz ben taze alfredo fetuccine falan yiyorum genelde parasını da hak ediyor
01 Yorumla
Soran1 yılyiyenlere herhangi bir şey demedim ben, milletin fikrini sordum sadece. afiyet olsun
1 yıldisarda da vermem icerde de vermem. makarna ne ya fakir misin?
06 Yorumla
Soran1 yılmakarnayı sadece fakirler yiyor sanan fakirdir aslında haha
- 1 yıl
aslan makarna yemez genc. once bunu ogren.
Soran1 yılelon musk (şu an en zenginler arasında olduğu için söylüyorum) makarna yiyor gayette. tabii kendini aslan sanan sokak kedileri eline üç kuruş geçince kendi kendine kural koyuyor olabilir, o da kimsenin umrunda değil açıkçası. makarnayı herkes suda haşlayıp üzerine ketçap sıkıyor sanıyorsanız aslan olduğunuzu hiç mi hiiç sanmıyorum.
- 1 yıl
elon sokaga sicsa sen de mi sicacan? ne alakasi var?
Soran1 yılmakarna ne ya fakir misin demişsin, tüm zenginler yiyor. dünyanın en zenginlerinin hepsinin spagetti yerken fotoğrafları var resmen. 37 yaşındaki birinin fikri çöp yani
- 1 yıl
isterse butun dunyada herkes makarna yesin. beni alakadar etmez. ben et yemek icin dogdum. et yerim. makarna yemek isteyen buyursun yesin. kendi kaybeder.
Gizli Üye(25-29)1 yılDışarıda olunca İyi güzel oluyor çekici oluyor Bir de para vereceğiz ya🤣🤣
10 Yorumla
1 yılMakarnaya para verende ya akıyor ya da parası çok balık kebap et felan neysede
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı. Evde yap mis gibi
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılMakarnayı evde her türlüsünü yaparsın yani dışarıdan alınmasını sacma buluyorum
10 Yorumla
1 yılEvde canım istemiyo birde lokantaya mi gidecem
21 Yorumla
Soran1 yılözel bir sosu olmadıkça ben de pek sevmem
Gizli Üye(25-29)1 yılVay be paketi 1 liraydı şu an kıytırık bi makarna 30 lira, dışarıda anca kebap yiyoruz hiç makarna yemedim verilir belki
01 Yorumla
Soran1 yılhaklısın valla 30 katına çıktı her şey
- Devamını Gör (86)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler