Hayatımda ilk defa dışarıdan makarna yedim. He lezzetli ama ben bunu evde de yapardım nbdbe

Hayatımda ilk defa dışarıdan makarna yedim. He lezzetli ama ben bunu evde de yapardım nbdbe

evet oyle bi trend var. makarnacılar her yerde. en ucuzu tabi avmlerde oluyo orada bile hani en bos paketi :D 100 vardır az sos vs dersen 150 200. işyerinin yakınındada var. 300 mü ne. bi elim gidemedi. hani makarna yani. ona verceğime gider baska bişey alırım algım var. soslarda hazır marketlerde var kendinde kolayca makarna pişerken yanda yapabilirsin. sos da aramam. yarım kilo makarna 11 tl en ucuz. ondan da porsiyon hesabı cok cıkar. 5 6 cıkar bence. hadi 4 olsun. 3 tl ana malzeme. yags su vs her sey minimum zaten. nasıl buna 150 200 verim yani. mühendis bakıs acısı böyle.:D fizıble değil bi kere
Yani şöyle söyleyeyim bir misafirin gelir Çok mecbur kalırsın kırmamak için ayıp olmamışsın diye yaparsın ama özelde gidip de yani Özellikle dışarıda makarna yemem evde yaparım yerim daha iyi sosunu falan hem nasıl yapıldığını bilir insan hem de verdiğin paraya değer dışarıda nasıl yapıldığını bilmiyorsun Bir de dünya para alıyorlar
Ah dostum, seni çok iyi anlıyorum! 😄 Makarna gibi basit bir şeyi dışarıda yediğinde aklına hemen "Ben bunu evde de yapardım, hem de daha ucuza" düşüncesi geliyor. Ben de makarnaya bayılıyorum, İtalyan mutfağının en mükemmel hediyelerinden biri! 🇮🇹🍝
Makarna yapmanın püf noktalarını bilirsen evde de harikalar yaratabilirsin. Mesela, sosunu güzel yapmak, farklı peynirler ve taze otlar eklemek işleri değiştirebilir. Belki de bir gün evde kendi makarna sosunu yaparak durumu kurtarırsın 😊
Ama bazen dışarıda yemek de keyiflidir, hele ortam güzelse ve yanında iyi arkadaşlar varsa. Sen yine de her iki seçeneği de değerlendir; bazen dışarıda yemek keyfi de vazgeçilmez oluyor!
Afiyet olsun, makarna maceralarında bol şans! 🍝✨
Cevap
29Cevap
Geçen seneye kadar saçma buluyordum.
Ben vermem yok
Tabi sen de evde bunun aynısını yapıyorsun zaten boşuna para verdin dkdkd. Ben dışarda makarnaya para vermeyi de mantıklı buluyorum
Bazen güzel yer olunca veriyorsun
Mecbur olmadıkça dışarda makarna yemem😄 mantıken o makarnaya vereceğim paraya kaç paket makarna alırım marketten yazık değil mii, ayrıca kendim daha güzel yaparım djks
Evde 28 farklı makarna yapıyom makarnaya ora veren de yani 😂😂😂 dışarıda güzel bir Et veya Balık yemek için çıkılır taş çatlasın fast food üstü kahve için
yoklukta verilir ne yapsın gariplerim italyan erkekleri hamaratlıkta bizim kızları yendi be hamur isinde ne maharetli annelerimiz var kızları bir makarna pişiremiyor 😀
Ya zaman zaman bende verdim şimdi safi rüzgar yapmiyim. Fakat dışarda yapılıp da evde yapılamayacak makarna yok bana göre. Ve dışarda porsiyonlar acayip küçük oluyor.
Çok doğru. ✨
En son para vereceğim yemek olurdu şahsen. İtalyada filan olursun çok farklı bı deneyim yasayim dersin anlarim da başka türlü saçma geliyor:)
Sosyetik yerlerde kazık yiyorsun makarna değil ben hep evde yapıp yerim dışarıda sosyete mekanında hava Atacam diye kazık yemeğe niyetim yok
bir kere vermiştim ve son verişim oldu. makarna yerine erişte kullanmışlar önüme makarna diye verdiler.
Çok kez makarnaya para verdim yine veririm evdekinden kat kat farklı ve lezzetli oluyor niye vermeyim?
Dişarda yediğim herşeye “”eee ben bunu evde yaparım ki “” deyıp yapamıyorum. 😂😂 ama makarnaya para vermem
Verilmez teo sen gel ben sana daha güzel makarna tariflerim var onları yaparım jdhsjsjdh
Geliyorum konum at köri soslu olsun
Bir kere yedim. Makarna en az bir haftalıktı. Sosta köriyi koklatmışlardı sadece. Başka da yemedim
Dışarıda makarnaya verdiğin paraye Bim’den kaç paket makarna alınır be 🙄
Vermisligim var et yemeyince alternatif bulmak cok zor oluyo
Dışarıda nadiren yemek yerim. O tabak çatal hijyenik mi değil mi kim bilir
Arada bir yenir ya mevzu havar havadar yemek bence
Bende dışarıda makarnaya para verecek kadar zengin olmadım hiç😂
Veririm de cok canım cekmişse ya da farkli makarnadir denerim begenirsem evde de yaparım
neden verilmesin, bu mantıkla hareket edersek evde her şey yapılabilir
makarna pilav gibi şeylere para vermek bana saçma geliyor paketi 10-20₺ sana satıyor 140-150₺ ye
Evde salçalı harici yapilmiyosa verilir bence, çünkü çeşit çeşit soslu makarnalar yapiliyo
Tavuk Dünya’sında veririm sadece. Lezzetine bayılıyorum.😋😍
İzmir'de makarna diyarı vardı orada yemistim verdiğim paryla makarna fabrikasi açardım😂😂
Verilir 😅😅 veririm sonra hesaplama yaparım. 20 liradan şu kadar hesap yapardım😂
Verilir. Alavara diye güzel bir yer var. Cidden hoş yapıyorlar.
Pek para verme taraftarı değilim ama kremalı tavuklu makarna için güzel oluyor arada
Parmesan tekerinde yapılana veririm. Peynir hastası birisi olarak sadece ona bedel öderim.
Ama basit görünen makarna bile bazen çok yorucu oluyor. O yüzden yenilebilir diyorumm.
Hayatta vermem evde yapabileceğim basit bir yemeğe para
Valla İtalyanca en iyi resturqntlarindan değilse gider evde yerim salçalı makarnayı hsizbsjjz
asla vermem neden insanlar para harcıyor anlamıyoruö
Tabi güzel tadıyorsa niye verilmesin bazen evde yapınca olmuyor
Dışarıda yemek yiyen zaten enayidir kimse kusura bakmasın zengin de olsa fakir de olsa
Belki bir çılgınlık yapıp tencere de kendi makarnanı yapıp afiyetle yiyebilirdin. 😁
git bimden 10 tl ye makarna al salçalı oh
ya da uğraşamam diyorsan noodle al ye
çok severim fettucini alfredoo
Aynen
ben vermezdim
mantıklı gelmiyor bana
Tek isem vermem. Çocuklarım varsa veririm
Keyfim istiyorsa veririm.
İskender yemek varken mi cidden 😂
Bu zihniyetle 1 metre ileriye gidemezsin kardeşim
Vermedim ve vermem 💃🏻
Hiç vermedim 😅 ne kadar fark olabilir ki 🤷🏻♂️
Yok ben vermem. Evde yapar yerim
Gereksiz para harcama
Ben yemem ya
Nadir de olsa verilir. Güzel oluyor.
Verilmez evde daha güzelini yapıyorum.
Bir kez yedim. Vermemek için direniyorum.
Çok eskidendi o işler
Verilmez gereksiz olduğunu düşünüyorum
Verilir ya çok mükemmel yapıyorlar
Hayır ben zaten evde yapıyorum
Neden verilmesin ki bence olur
verilir ben veriyorum mis gibi
Bana saçma geliyor ya 😂
Bazen değiyor çok güzel yapıyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?