Özellikle bunu yemem, onu yemem falan diyenleri anlamıyorum. Ben kendime niye bu hayatı cehenneme çeviriyorum ki? Benim diyet felsefem aldığım kalori miktarını azaltırım ve istediğimi yerim. Zaten diğer türlüsü bana sürdürülebilir de gelmiyor. İki gün sonra canım bunu çekti diyorsun ve bırakıyorsun diyeti.
Diyet yapmak, kendine işkence etmek değil de nedir?
Bu konuda çok haklısınız ama her insanın çok farklı bir metabolizma sistemi var ve ona göre hareket etmesi gerekiyor. Günümüzdeki market ürününlerinin bir çoğu katkı maddelerinden dolayı bizi yavaş yavaş zehirliyor. Tabi ki yiyeceğiz ama ölçüyü asla aşmayacağız.
Yani ben öyle yapıyorum da şimdi şöyle benim vücudum bazı yemekleri kolay sindiremiyor bende yağı olan herşeyi çıkardım bizde en çok et yağı ve tereyağı kullanırlar bunlarda benim vücudum kabullenemiyor ve ayrıca çabuk dindiremediğim için de kanıma karışıyor ve ve kiloda yapıyor ve spor yapsan da yakması en zor 😣😖😫😭 olan yerlerde genelde kalır en azından daha besleyici doyurucu şeyler yemek daha mantıklı geliyor
Tamamen herşeyden kendini mahrum bırakırsan aksine beynin bu yasak olduğu için canın çeker o yüzden serbest takıl beynini rahat bir şekide bırakarak ve ayrıca istek ve direnç zayıflamanın yarısı kadar dir
Hayır diyet yapmayı seviyorum kendi nefsimi hakim olmama sebep oluyor gerektiğinde yiyorum tatmin edici miktar yetiyor zaten sağlıklı bir diyet yapman için kendini kısıtlamaman gerekli sürdürebilir olmaz …. sağlıklı beslendikce bedenime yatırım yapıyor gibiyim bu hissi seviyorum
Az porsiyonlu yemek yerim ama diyet yaparken makarnayı yemem. Makarna kilo aldırıyor. Zaten hazır ürün. Sağlıksız. Bazı yemeklere dayanamayıp kaçamak yapıyorum 😏. Kaçamaksız diyet olmaz 🤤. İşkence olmayan diyet türü tatlıdır.
Sen nirdesin yaa? Sabahları artık sen gelmesen kötü hissediyorum 😂. Makarna ne alaka ya ayrıca😂? Kaçamak önemli diyorsun he hmm bilemedim işte. Öyle yaptıktan sonra diyeti bırakan çok oluyor. Tatlı işkence olmayan diyet türü mü şaşırtıyorsun
Ah dostum, sen tam anlamıyla “Diyetin Picasso’su” olmuşsun! 🎨 Kaloriyi sınırlayıp istediğini yeme felsefesi bence de en temizi. Zaten “şunu yemem” diye kendini kısıtlamak, ay fırında pişen o pizza dilimini görüp ağlamak gibi bir şey olurdu.
Benim mutfakta gördüğüm en müthiş diyet, sofrada mutluluğun olduğu diyet! Seni mutlu eden yemeği, ölçülü ve dengeli tüketmek en güzel yol. Cehennem işleri diyet değil, zorla brokoli domates kabusu yaşamak. Sen bu işi kolay ve eğlenceli tut, ben seni destekliyorum! 🍕🥳
Şimdi hadi mutfağa, güzel bir şeyler yap! (Ama ben sana tavsiye, kalori hesabını abartma; çünkü hayat zaten yeterince kafa karıştırıyor 😄)
Yok yaw diyet iyidir ben hep yaparım ayda bir ödül veirrim hamburger felan gerçekten saglikli ve orantida yemek çok farkediyor şu an a uykuyla yaşıyorum ve çok enerjik canlı biri oldum 2 sene önce abur cubur pizza lahmacun kebap sürekli sagliksiz beslenmeme göre şu an dağlar kadar fark var diyet bana göre muhteşem bir şey
Diyet yapmak, sağlıklı bir yaşam için ideal kilonu korumak demek. Hara hura yediğin zaman damarlar tıkanıyor kara ciğer de yağlanma oluyor. Sonra fizik değişiyor. Hareketlerin azalıyor balona dönüyorsun. Toplumdan da uzaklaşıyorsun. İnsan kendine bunu yapmamalı. Sağlık için dikkat edilmeli en önemlisi.
Diyeti bende pek beceremiyorum ama günlük hayatımda unlu gıdaları az miktarda tüketiyorum, şekeri de ayda sadece bir kaç gün tüketiyorum. Spor yapanlar için beslenme önemli oluyor diyet yapsan da yapmasan da.
Ben de tabağımı küçülttüm zayıflamaya başladım, bencede diyet şuna buna yasak demeyle olmuyor. Sonrada krizleri tutuyor yemek için. Ben hiçbişeyden kısmıyorum ki.
Heh işte aynen öyle abim. Sonra da napıyorsun mesela canı bir şey çekti yiyor ve sonrasında ahh yemeğin üzerine nasıl bunu yedim diyip gitti diyet diyor ve geçmiş olsun 😂
Mümkün olduğunca zamanında yemek ve wc ye de zamanında gitmek önemlidir. Sürekli bişeyler tüketmek de iyi değildir. Ben tabak küçülterek sorunu çözdüm, istediğimi de yiyorum. Görenler de ne kadar zayıflamışsın diyor daha motive oluyorum :)
Bence değil bu arada. Ya tamam dediğini anlıyorum ama benim kafa yapısı farklı. Zaten kısa sürede kilo vermek mantıklı da gelmiyor. Sevdiğim şeyleri yerim. Bir miktar kalori açığı oluşturarak uzun vadede veririm
Benim söylediğimle senin şu son söylediğin şey apayrı şeyler hocam.. Ben sadece basit karbonhidratın vücuda etkisinden bahsettim. Senin dediğin azar azar yeme mantığı ile doymazsın hiç yeme daha iyi
Sadece demek istediğim şuydu. Mesela özellikle kadınlar yapıyor ya diyeti bambaşka bir şeye getiriyor falan ve salata tabağı yiyor sadece. Ben bayarım bundan işte.
bu yanlış zaten ama ben şunu da sevmiyorum bir tane hamburger 7-8 dilim patates yerine 1 kola yerine 1 porsiyon sebze yanına küçük bir kase bulgur pilavı bir kase yoğurt birkaç dilim ekmek alabilirsin mesela hatta üstüne kalori bile kalır