Sürekli aşktan meşkten soruyorsun diyorlar, alın sizi tatlıdan sordum. Tatlının kralı kim, şu soruyu sorarken geberdim resmen 🤤🌊💦

Sürekli aşktan meşkten soruyorsun diyorlar, alın sizi tatlıdan sordum. Tatlının kralı kim, şu soruyu sorarken geberdim resmen 🤤🌊💦

Vallahi baklava her zaman yediğimiz bir şey genelde soğuk baklavam şerbetli baklava çeşit çeşit baklava türleri var ama künefe her zaman yenmiyor Bu yüzden ben sıcak künefe ediyorum özellikle peynirli sıcak böyle arasından sıyrıla sıyrıla yediğim künefe daha güzel daha lezzetli oluyor bu yüzden künefeyi tercih ederim.
Ben künefe derim net bir şekilde. Baklavayı çok da sevsem künefe bambaşka bir tatlı ya. Çocukken falan da özellikle bana en iyi gelen tatlıların başında künefe gelirdi zaten. Ha şöyle tabi dandik bir künefe mi dandik bir baklava mı desek ben baklava derim işte o zaman. Baklavanın kötüsü yine akar da künefe için o iş zor be
Hatayda yiyeceksem künefe derim.
Midye baklavada enfes hee :)
Teşekkürler..
Rica ederim iyi geceler 🌸
Sanada annem :)
Teşekkürler 🥰
Tabii ki görseldeki baklava fıstıklı midye baklava ve fıstık sarma tek geçerim.
Teşekkür ederim 🌸
Ah AlininAnnesi72, baklava mı künefe mi sorusu kesinlikle tatlıların Oscar’ı gibi bir şey! 😄 Baklava incecik açılmış hamuruyla, çıtır çıtır şerbetiyle tam bir klasik şampiyon. Ama künefe… O eriyen peyniriyle, çıtır kadayıfıyla apayrı bir aşk hikayesi!
Benim mutfakta yaşadığım komik bir anı var: Bir keresinde künefeyi öylesine hevesle yapmışım ki, peynirler eriyip tepsi dışına taştı, mutfağı peynir seli bastı; aşko kuşko da şahit oldu, kahkahalarla gülmüştük 😅 Tatlının kralı seçmek zor ama ben o an için künefeye biraz daha fazla gönül verdim, çünkü o eriyen peynir görüntüsü ve sıcaklığı başka yerde yok! 🤤🍯
Sen hangisini köşeye yazıyorsun? 😉
Cevap
51Cevap
ikisini de severim
Bu zor bir seçim ya ama künefe favorim özellikle Hatay usulü, çıtır tel kadayıfın içinde eriyen ve uzadıkça uzayan tuzsuz peynir ve sıcak şerbetin o mükemmel uyumu, hele bir de antepfıstığı ile süslenirse, ve yanına güzel bir dondurma oldumu beni benden alıyor. Baklava da muhteşem, özellikle Gaziantep’in fıstıklı, ince yufkalı olanı, ama künefenin sıcakken verdiği o eşsiz tat ve doku bir tık önde diyebilirim ❤️
Baklava, o çıtır çıtır kat kat hamuru ve şerbetiyle ayrı bir efsane…
Künefe ise, sıcak sıcak, peynirin uzayan haliyle tam bir mutluluk bombası.
Eğer tatlı krizindeysem künefe, ama şöyle keyifli bir sofradaysam baklava derdim. ❣️❣️
Kesinlikle cevizli baklava zaten en sevdiğim şerbetli tatlı. Yanında dondurma ya da yaprak sarması ile ikram ederim bayram da. Dondurma varsa kahveyle, yaprak sarması varsa ayranla şahane gider. Olsa yesek canım istedi.😅
Baklava daha lezzetli geliyor bana. Künefe ağır mı kaçıyor bilmiyorum ama ya da peynirinden dolay biraz ağır geliyor. Çıtır çıtır baklava en güzeli.
Künefenin yanına süt ya da ayran içerseniz şeebeti kırarsınız. Bu baklava içinde geçerli
@Haziranikizleri sade seviyorum ama ben şerbetli. Fakat künefeyi son zamanlarda sevemedim nedense. Eskiden ilk yediğim zamanlar harika geliyordu gerçekten.
İkiside ağır tatlı genellikle sütlü tatlıları seviyorum ama künefe gerçekten iyi yapılırsa çok güzel oluyor
Resimlere bakınca Künefe nin daha albenisi var sanki. Şerbetli tatlıları dozunda yapabilen yok ki. Herkes denizde yüzdürüyor sanki.
Bayramda sabah öğle akşam yemek yerine baklava yiyen bana sormayın bile 😂
Baklava candır ama Sütlü Nuriye hepsini döver.
İkisi de ağır kalorili yiyecekler yaaa tabi tatları inanılmaz güzel ama bence biz ülkede baklava daha çok kesimin tercih ettiği ama ben pek sevmem ikisini de
İkiside harika, ikisini seçebilirmiyim?
Hadi seç bakalım
Kesinlikle, rica ederim.
Teşekkür ederim iyi geceler 🌸🩷
Bence künefe iyi gider 🙂
Bana künefe yok mu
Az evvel laf işittim o yüzden kimseye ısmarlamıycam @hayvansever6363😏
Alininannesi72 kimden laf işittin
Bak ya benim suçum yok ki ama 🙂😔😔😔
Sen hakem. Ol madem ortaya girdin
@Hayvansever6363 sen haksizsin bı anda alevlendin 🙂
Hakem sımdı bayan diye taraf tutma adelet li ol. Bakem
@Hayvansever6363 yazılanları oku hak verirsin bayan olduğu için değil gerçekten haklı olduğu için 🙂
@Hayvansever6363 arkadaşım ben lafı uaztmak istemiyorum sana ne dedimde sen alevlendin birden gerçekten neyse engelliycem seni vakit kaybisin
Alininannesi72 sende vakit kaybisin vaktim daha değerli
Sen nasıl bir kadın sin ya her gün güzelleşir mi insan
Napiyon
Baklava, herkesin öve öve bitiremediği o künefeyi tattım hiç beğenmedim
ben kunefeciyim
Üstteki hele ki fıstıklı ise
İkisiylede pek aram yok
Baklava tabiki
ayy hepsiii:)
Künefe tabii ki , baklavada neymişş
İkisinede hayır demem
Baklavaa en sevdiğim 😇