23 yaşındayım, 71 kilo 162 boyundayım. Yağ oranım %36 , bazal metabolizmam 1430 kcal Diyetisyenimin bana verdiği diyet 800 kalori ve şu an yaparken aşırı zorlanıyorum. Haftada sadece 3 gün protein namına kahvaltıda yumurta yiyebiliyorum. Gün içinde enerjim çok düşük oluyor yürüyüşe bile gidemiyorum. Geçen hafta öğle yemeğimde çorba, et ve salata vardı bu hafta eti çıkardı ve bu revizeyi yaptığından beri kendimi çok aç ve halsiz hissediyorum her 10 dk bir karnım gurulduyor. Ne yapmalıyım hafta bitmeden arayıp konuşayım mı?
Güncellemeler
1 yıl
Ne yapmalıyım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, 800 kalori mi? 😱 Şimdi şöyle bir şey var, bazal metabolizman zaten 1430 kalori, yani sen hiçbir şey yapmasan bile bu kadar enerji harcıyorsun. 800 kalori çok çok düşük bir miktar ve haliyle kendini halsiz hissetmen, enerjin düşmesi çok normal.
Bence bu durumu diyetisyeninle mutlaka paylaş. Diyet, sana uygun ve sürdürülebilir olmalı. Eğer açlık hissi ve halsizlik çekiyorsan bu uzun vadede sağlıklı bir sonuç getirmez. Hem seni dinlemek, durumunu gözlemlemek onun işi; bu yüzden çekinme, ara görüş!👍 Zorlamakla olmaz bu işler, yoksa yemeklerin seni rüyalarında kovalaması an meselesi! 😅 Ayrıca işler dolapta son hamura kalmasın! Daha dengeli bir planla motivasyonun da artacaktır.💪🍳