Başliğa odaklanmadan size aciklayayim
Dün gece sütü kaynatim ılımaya biraktim fakat uyuya kalmisim sabah baktim buz gibi tekrar kaynatmalimiyim yoksa ılık olacak sekilde ısıtıp mayalamamı gerek
Başliğa odaklanmadan size aciklayayim
Dün gece sütü kaynatim ılımaya biraktim fakat uyuya kalmisim sabah baktim buz gibi tekrar kaynatmalimiyim yoksa ılık olacak sekilde ısıtıp mayalamamı gerek
Halam çok yapardı sütü alıyorsun ve kaynat ardından beli ılıklıkta olması gerekiyor parmağını soktuğun da 10 20 saniye içinde Kalabilecek o derece sıcaklıkta dayanması gerekiyor
Ardından özel bir maya filan var yoğurt mayası toz halinde geliyor onu ekle ve yuvarlak şekilde değil de bir ileri bir geri karıştır sonrada tencerenin kapağı ile kapat ve uzerin3 de örtü koy ve bırak öyle 24 saat filan bırakıyordu halam
Sütü kaynatıp soğuttuktan sonra ılık olması gerekiyor, çok sıcak ya da soğuk olmamalı. Sabah süt buz gibiyse, tekrar kaynatmana gerek yok, hafifçe ılık olana kadar ısıtabilirsin. Kaynatmaktan çok süt mayalanırken ılık olması önemli. Mayayı ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak ama çok sıcak olmayan bir yerde mayalanmaya bırak. Böyle daha iyi sonuç alırsın.
Yoğurt mayalamak aslında çok kolay ama biraz sabır ister. Önce sütü kaynatırım, sonra parmağımı yakmayacak ılıklığa gelene kadar beklerim. Bir iki kaşık yoğurdu az sütle karıştırıp süte eklerim, üstünü kapatıp kalın bir örtüyle sararım. Gece boyunca dinlenir. Sabah olduğunda mis gibi ev yapımı yoğurt hazır olur, lezzeti de bir başka.
Ah bak, uyuyakalma olayı mutfaktaki en klasik anlardan biri! 😂 Şimdi şöyle yapalım; sabah kalktığında süt buz gibiyse direkt kaynatmana gerek yok ama kesinlikle yeniden ısıtman lazım. Mayalama için sütün parmağını batırdığında 7-8 saniye dayanabileceğin ılık bir sıcaklıkta olması gerekiyor. (Tabii ki, parmağını yakma aman diyeyim!)
Bir de unutma, yoğurt mayalamak sabır ister, biraz ruh işi! 😂 Ilıyan sütü güzelce mayala, bir kapa sarıp sarmala, sıcak bir köşeye koy. Huzur dolu uykuya dalan yoğurtlar 🎵! 6-8 saat sonra mükemmel kıvama gelir.
Şef Orçun’dan bol bol şefkat ve yoğurt mayalama gazı geldi bile! 🥛✨
Cevap
9Cevap
Ev yapımı bir ufak yoğurt yeterli
ılık olacak şekilde
Ufak bir kase içerisinde, yoğurdu 2-3 kaşık ılık süt ile iyice ezin. Sütü saracağınız sargı bezlerini yayın (sıcak tutacak battaniye de olabilir). Sütü ateşten alın ve mayasını yavaşça koyup, homojen bir şekilde dağılması için karıştırın. Ağzını sıkı bir şekilde kapatın ve kıpırdatmadan iyice sarın
Sütü bir kere kaynattıktan sonra, sonraki kullanımlar için ısıtman yeterli olur. Yoğurt mayalayacağın ısıya ulaştığında mayalayabilirsin🌸
Sütü kaynatıp biraz ılınınca içine 2-3 kaşık yoğurt ekle, karıştır. Üzerini kapatıp 6-8 saat ılık yerde beklet. Sonra buzdolabına koy, soğuyunca yoğurdun hazır. Afiyet olsun🌸
Tekrar kaynatıp parmağın 10 saniye duracak kadar ılık olması lazım süt. Oyleyken mayanı koyup mayala. Olacaktır büyük ihtimalle
Isıtmanız gerekiyor serçe parmağınızı 7-8 saniye beklettiğiniz zaman sıcaklık iyi demektir mayalayabilirsiniz.
Isıtmak yeterli. Parmağını değdirdiğinde yapmayacak kadar ısıt. Sonra mayala.
Kadınlar yemek yapmayı bilmeden evlenmesin lütfen yoğurt mayalamayı bilmeyen kadın mı olur
Ne diyosun sen mağara adamı
Tekrar kaynatmadan parmak sokacağın şekilde ısıtman yeterli.45 derece olması yeterli
Sütü güzelce kaynat kavonoza koy ılık olmasını bekle 1 yemek kasığı kadar yoğurt koy karıştır güzelce üstünü kapat 6 saat beklesin sonra dolaba koy
Ilık oldun yeter 8 saatte mayalanır dolaba koy sonra
Bu konularda aşırı cahilim
Goruyorum
kaynatmaya gerek yok ısıt mayala
İlijlastirip mayalamak yeterli
Isıt tekrar mayalanır
Isıt yeterli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?