Günaydın. Bana güzel bi kahvaltı önerisi verir misiniz? Şöyle hafif ve lezzetli olsun. Kalorisi çok olmasın. ☁️

Bu içerik bir iş birliğine aittir.
Günaydın. Bana güzel bi kahvaltı önerisi verir misiniz? Şöyle hafif ve lezzetli olsun. Kalorisi çok olmasın. ☁️

Bu içerik bir iş birliğine aittir.
Selam ☀️
Güne enerjik başlamak herkes gibi benim için de çok önemli. “Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı” diyenlerden biri de benim. 😋 Bu yüzden farklı kahvaltı alternatifleri benim uzmanlık alanım. 🥰

Kahvaltıda beni farklı ve lezzetli yiyecekler mutlu ediyor. Kahvaltı rutinimi ise bu aralar Dr. Oetker Vitalis ile tamamlıyorum. Bal Bademli, Sütlü-Bitter Çikolatalı ve Multi Meyveli olmak üzere 3 çeşidiyle bana farklı kahvaltı alternatifi sunuyor. 😍
Dr. Oetker Vitalis’i bu kadar çok sevmenin sebebi tam taneli yulaf ezmesi, badem ezmesi, çıtır parçalar, bol bol badem, çikolata ve kurutulmuş meyve içermesi. Böylece Dr. Oetker Vitalis’li bir kahvaltı yapınca güne başlamanın enerjik yolunu bulmuş oluyorum. 🥳

Bu sabah hangisini seçsem diye düşünürken gözüm Dr. Oetker Vitalis Bal Bademli olana takıldı. 🍯 🥣 Şimdi sana favorim olan 2 kahvaltı tarifini 5 dakikada nasıl hazırladığımı anlatacağım.
Ben çıtır müsli ve yoğurt ikilisini çok yakıştırıyorum. Yoğurt ve Dr. Oetker Vitalis’ birleşince ortaya doyurucu ve mükemmel bir öğün çıkıyor. 🧑🍳 Hazırlaması pratik olduğu için, sabahları üşendiğim anlarda bile güne lezzetli bir başlangıç yapabiliyorum. Kahvaltımı keyifli hale getiriyor.

Kutuyu açtıktan sonra hava almayan bir kaba aktarıyorum ki müsli çıtırlığını korusun. Yoğurt koyduğum kaseye Dr. Oetker Vitalis Bal Bademli’yi de ekleyince kahvaltım hazır oluyor. Taaa daaa! Lezzeti tam istediğim gibi oldu. ❣️

Bu tarif de favorilerim arasında. Sütü sade kullanmak istemediğim için muz ve biraz yaban mersiniyle blenderdan geçirdim. Sonra kaseye alıp üzerine Dr. Oetker Vitalis Bal Bademli Çıtır Müsli’yi ekleyerek kendime harika bir kahvaltı hazırladım. Böyle göze de hitap eden kahvaltılar beni her zaman mutlu ediyor. 🤗

Güne enerjik ve iyi hissettiğim bir başlangıç yapmak benim için önemli. Yoğun tempoda, kahvaltımı pratik ama lezzetli hale getirmeye özen gösteriyorum. 🧘🏻♀️ Sabah rutinimde Dr. Oetker Vitalis Çıtır Müsli, kahvaltıyı sabırsızlıkla beklediğim keyifli alternatifler sunuyor.
Canım hem hafif hem tatlı bir şeyler çektiğinde Dr. Oetker Vitalis çeşitleri benim için dengeli ve keyifli bir alternatif oluyor. 🫶🏼 Buraya tıklayarak inceleyebilirsin.👈🏼

Sen kahvaltıda mutlu hissetmek için neler yapıyorsun?
Mesela şöyle güzel bir menemen herşeye bedel olabiliyor tabiki tost ve peynir de harika oluyor ❤️
🌷🌸💚
abla fazla menemen iyi değil haberin olsun saygılar
@yarpamı545 Neden birşeymi biliyorsun yoksa hemen söyle 😄
Cevap
359Cevap
Bügün kahvaltı hazırdı. Hazır olan herşeyi severim 😂
Valla sucuklu yumurta olmalı gadası
et iyidir ye
Beni düşündüklerim hep kalorili bu yüzden fikir vermicem. sjsj
Çıtır tavuk iyi olurdu. Müsli ve crunch tarzı yiyecekler çok pahalı olmuş. Şaşırdım doğrusu.
kahvaltıda mı
@SelinÇoruh evet
𝐒𝐚𝐥𝐚𝐲𝐚 𝐯𝐞 𝐲𝐮𝐦𝐮𝐫𝐭𝐚
Beni filtre kahve mutlu ediyor kahvaltida
sigara ve kahve
Bundan kahvaltı olmaz
Ben kalori işleriyle pek ilgilenmem. Avakado tarifi verebilirim. Hem doyurucu hemde lezzetli. Soğanları yarım ay şeklinde kesip karemelize olana dek sıvı yağla kavurz yanına 5-6 ince kesilmiş sucuk pişir. Soğanlari pisirdigin yerde yapabilirsin , avakadoyu ayıkla ez içine ezilmiş sarımsak acı biber (dogranmista olur baharatta ) ekle limon suyu zeytinyağı ekle. Yanına bir tane yumurtayı poşe yap (isteğe göre artirabilirsin kaloriyi düşük tutmak adına bir tane dedim) . Bunlardan şahane bir tabak oluyor. 8de kahvaltı yap 7 saate kadar tok tutar belki daha fazla.
beni kahvaltıda en çok mutlu eden şey aslında basit bir tabak peynir domates salatalık yanında bir iki dilim tam buğday ekmeğiyle sade bir yumurta oluyor bazen de simit yanında azıcık zeytin ve çay ile gayet hafif ve lezzetli bir kahvaltı oluyor yağlı ağır şeyler yerine böyle taze sebzelerle ve hafif ürünlerle yapılan kahvaltı bence hem lezzetli hem de kalorisi az oluyor istersen haşlanmış yumurta da ekleyebilirsin çok tok tutuyor bence en güzeli doğal ve abartısız şeylerle hazırlanmış bir tabak oluyor
Bence simit, sucuklu yumurta, hamurişi falan güzel oluyor da kalorisi çok olmasın derseniz yulaf meyve süt üçlüsü güzel. Klasik kahvaltı olsun derseniz haşlanmış yumurta, domates salatalık, peynir, zeytin, tam buğday ekmeğinden oluşan bir kahvaltı tabağı güzel bir alternatif olabilir.
annenin evindi de kuş sütü vardı zaten
@yarpamı545 domates salatalık peynir zeytin dedim. Avokadolu tostla portakal suyu demedim:)
Kahvaltıda en çok mutlu eden şey, gerçekten keyifli bir ortamda, taze hazırlanmış ve özenle yapılmış bir kahvaltı olur. Sıcak bir simit, biraz beyaz peynir, bol zeytin ve yanında bir fincan çay... Bu kadar basit aslında, ama sabahın o huzur verici atmosferiyle birleşince, her şey çok daha güzel hale geliyor. Kahvaltıyı keyifle yapabilmek, o günün enerjisini de yükseltiyor. Gerçekten basit şeylerin, insanı nasıl mutlu edebileceğini gösteriyor. O anı yaşamak, sade ama içten bir mutluluk veriyor.
Patates kızartması sigara böreği simit açma poğaça... uzun zamandır ara verdiğim için yemediğim şeyler 😭
Yap da gelip yiyelim 😅
Hemen her zaman başım gözüm üstüne 🌸🙂
❣️😇🍬
Benim için Sıcaklardan mıhlama ve Menemen araya pastırmalı su böreği bir dilim yeterli son olarak bal , kaymak ile kahvaltıyı sonlandırır ince belli bardakla demli bir çay eşliğinde muhabbete devam ederim.
Kahvaltıda ne olduğu değilde
Kahvaltıda kimin olduğu önemli
Aga be
katılmıyorum krize gerek yok sabah sabah
Günaydın :)
Menemen yap, iyi gider kahvaltı da...
Omac vardı yedik artık
Teşekkürler 🪴 bak tabi ki
Kahvaltı benim için başlı başına bir mutluluk hiç farketmez...
Benim de en sevdiğim öğün
Hiç iştahım yokki düşündüm ama aklıma gelmedi bişey
Benim de fikir aradım burada da iyi bişey yok
Sabahleyin tereyağı ve yumurta bilemedim
Birine sarılmam lazim kahvalti falan sarmaz beni şimdi
Mevzu kahvaltı ama 🥺
Tamam kahvaltıyi yaparken yanındakine sarıl
Poğaça karışık birde miss gibi demli çay köprü ateşinde pişmiş közde mısır da fena olmaz
Olur geliyor hemen 😂
Köprü diyo kömür olcak o 🤣
Sonuna da tatlı olcak böyle halka tatlısıda çayla iyi gider
Senin ki baya çok oldu
Mutlu eden şeyler bunlar 😇
Hafif arıyorsanız omlet/ haşlanmış yumurta yanında bol yeşillik domates ve peynir çeşitleri gayet tatminkar edici olur. Diyet yaptığım zaman böyle besleniyorum.
Genel olarak çeşitli peynir, reçel, bal, kaymak, helva, menemen tarzı serpme kahvaltıları severim. Ekmeği de 1-2 dilim tüketiyorum
saymakla bitmez. kahvaltıda köy peyniri, reçel, bal, tahin pekmez, köy ekmeği falan olsa bayılirım. çay ise vazgeçilmezimdir kahvaltıda. ama kahvaltı yavaș olmalı. çok insanla berabernyapılmalı. yoksa zevkli olmuyor. tekken film acıp yalnız yalnız izlemekte keyifli ama dediğim gibi çok kiși ile kahvaltı etmek çok daha güzel ve enerji verici.
Ben lavaş seviyorum ya tavada kaşarlı yumurta belki üzerine lavaşı kapatıp ters çevireceksin bir tur oda hafif kızaracak yanına da ezme çeşitleri avakado, acuka, krem lor vb. Biraz yeşillik dereotu, maydonoz tarzında ve çayla birlikte ben tamamım.
Öncelikle, taze ve doğal ürünler olmazsa olmaz. Mis gibi kokan, çıtır çıtır bir köy ekmeği ve yanında gerçek tadında, olgunlaşmış domatesler ve kokulu salatalıklar... Bunların üzerine biraz da sızma zeytinyağı gezdirilmişse değmeyin keyfime!
Ailem ile kahvaltı yapmak beni mutlu eder. Yiyecek ne olsa amaç karın doyurmak ve yaşamı idame ettirmek.
Sıcacık bir menemen, taze demlenmiş çay, kızarmış ekmek ve yanında bal-kaymak... Hem geleneksel, hem keyifli!
Avokado zeytinyağı salatalık domates beyaz peynir.. muhteşem bir sabah öğünü kadınlara da çok faydalı bir öğün olarak önerim.
hamur işi yaa.. sigara böreği, pişi, yumurtali ekmek, krep falan bunlari yapan kalbimi kazanir 😂🤣😂
Hem lezzetli diyorsun hem kalorisi olmasın diyorsun. Maalesef birindrn vaz geçeceksin. İkisi birden olmuyor
Şekerli haşhaş, kızartılmış tereyağ, sıcacık ekmek, güzel bir reçel , tereyağlı sucuklu yumurta, ısıtılmış çikolata da olabilir 😋birde çay
ama bunlar aile sofrası olcak
Aaa ısıtılmış yumuşacık simiti unuttumm
Maşallah
Sjsjksjd
Bol olsun yiyemesemde gözüm doyar 😅
Şekerli haşhaş yanında sucuklu yumurta ek olarak kızartılmış tereyağı mutlu olmam için yeterli
Kahvaltıya arkadaşlar gelecek. Ben hazırlıyorum. Zengin bir kahvaltı olacak. "Şu da olsaydı." diyeceğim bir şey yok sanıyorum.
Acayip simit canım çekti yanında da krem peynir artı çay : ?
Domates salatalık da güzel olur ama
Evet mis : )
ne biliiimm kalktığımda kahvaltı hazır olsa meselaaa.. ben çok mutlu olurdum
Hayaller hayaller
@Çapkınkurt34 Hahah eveettt hayaller ve hayatlar... Ne diyelim...
Olur nasipse ama zor mesele
Kahvaltıyı sevmem aramam pek. Bazen ilk öğünüm 12 de olur.
Haşlanmış yumurta, Ezine peyniri, avokado, yeşil zeytin, maydanoz ya da roka, çilek reçeli
Avakado zeytinyağı ceviz labne güzel bir tercih olur
Şöyle kaşarlı bir menemen veya patates kızartması çok güzel olur.
Tuzlu olan her şey ve yağlı olmaması hafif aperatif lezzetli şeyler
Açık büfe kahvaltı mantığını seviyorum yani bir anlamda serpme
Hindi fümeli çırpılmış yumurta bu aralar favori kahvaltım
ye ye can bogazdan gelir kahvalti en onemli ogundur
Müsli midir nedir geçen aldım köpeğin önüne koysan yemez
Patates kızartması menemen sucuklu yumurta peynir yeşil zeytin vişne reçeli
Böyle bil kabarık incecik isirinca suyu akan Ci börek
Eskiler derdiki aç kalma karnın doysun ne yediğinin önemi yok sonuçta mideni gören yok
Sahanda yumurta varsa yüzümdeki gülümsemeyi çok uzaklardan fark edebilirsiniz. 😀
Sosisli omlet, teze çıtır ekmek, zeytin peynir şekerli çay
Kahvaltı zaten baştan sona beni mutlu ediyor.. Ama peynir çeşitleri vazgeçilmezim oluyor.
masanın dolu olması kafii yemesemde o doluluk gözümü doyursun sjsjshs
Kahvaltı kültürüm yok kahve ☕ içerim yalnız o olsa kafi.
Ben genelde serpme kahvaltı yaptığım için mutluluğu yaşamayacak olsamda yaşatıyorum
Köy gelen otlu keçi peyniri fena olmaz aslında
Boyoz yumurta tulum peyniri roka. Olsa fena olmazdı.. :))
Kahve içecek kadar karnımi doyurcak biseler 😅
Hatun seksi giyinmiş hem karnım hem gözüm doyar
. Günaydın
Ben zeytinciyim zeytin olsun yeto
Ekmek zeytin ❣️
Kahvaltılarda genellikle kalorisi yüksek yiyecekler olur. Ama siz kalorisiz istiyorsanız kepekli ekmek, gerekirse tost yaparsınız, salatalık, yeşil biber ve domates... İçecek olarak şekersiz çay veya yeşil çay.
2 haşlanmış yumurta, biraz avokado dilimi, yanına tam buğday ekmeği ve bol limonlu yeşil çay… Hem hafif hem tok tutar. Ama dürüst olayım; yanında sevdiğim biri varsa, o kahvaltı zaten şampiyonlar ligi olur!
Benim kahvaltım şöyle
3 haşlanmış yumurta
Yeşillik
1 kase sade yulaf ezmesi
Sağlıklı ve doyurucu bence. Porsiyona göre kalori azaltabilirsin. Örneğin yarım kase yualf gibi mesela.
Doğrusu, süslü püslü bol çeşitli zengin içerikli olmasına gerek yok. Yeter ki bir seferde kendi hazırladığım olmayan, bir çay bir dilim ekmek dahi olsa hazır bi kahvaltı olsa yeter
Tek mi yaşıyorsun
Sabah annenin hazırladığı kahvaltı gibi olmuyor hiçbir şey
2 haşlanmış yumurta, 7-8 zeytin, ufak bir dilim peynir, biraz salata, yeşil çay. Diyet yaptığını düşünerek yazdım. Bunlar olmazsa dereotlu maydanoz ve peynirli omlet ve çay.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?