Yapay zekayla kopyala yapıştır yapanların yorumunu silerim bizde biliyoruz herhalde chatgpt yazmayı düzgün tarif bilen yazsın birde sizin verdiğiniz tarifi deneyeyim şekerlerim 😀

Yapay zekayla kopyala yapıştır yapanların yorumunu silerim bizde biliyoruz herhalde chatgpt yazmayı düzgün tarif bilen yazsın birde sizin verdiğiniz tarifi deneyeyim şekerlerim 😀

Malzemeler:
Hamuru için:
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
4,5-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Nişasta (yufkaları açmak için)
İç harcı:
300 gram ceviz veya Antep fıstığı (isteğe bağlı)
Üzeri için:
250 gram tereyağı (eritilmiş)
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1/4 limon suyu
Hazırlanışı:
Hamurun Hazırlanması:Süt, sıvı yağ, yumurta, sirke ve tuzu bir kapta karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru 24 eşit parçaya bölüp beze haline getirin.
Bezeleri nişasta serperek tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve üzerlerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
Yufkaların Açılması:Dinlenen bezeleri nişasta yardımıyla incecik yufkalar halinde açın.
Baklavanın Tepsiye Dizilmesi:Tepsiyi tereyağı ile yağlayın.
Açtığınız yufkaların yarısını tepsiye aralarına eritilmiş tereyağı sürerek dizin.
İç harcı (ceviz veya fıstık) serpiştirin.
Kalan yufkaları da aralarına tereyağı sürerek tepsiye dizin.
Baklavanın Kesilmesi:Baklavayı istediğiniz şekilde (kare, baklava dilimi vb.) kesin.
Baklavanın Pişirilmesi:Kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Şerbetin Hazırlanması ve Dökülmesi:Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın.
Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün.
Dinlendirme ve Servis:Baklavayı şerbeti çekmesi için en az 2-3 saat dinlendirin.
İsteğe bağlı olarak üzerine Antep fıstığı serpiştirerek servis yapın.
En güzel tarif;
Bu tatlı zehirin yayılımını, yapımını boykot etmek ve el ele olmak!
İnsanın kendine ve etrafına yapabileceği en tehlikeli uzun vadeli hastalıklara sebep olan saygısızlık...
Neymiş?
TATLI...
Boşverin ya deli misiniz?
Anlık olarak sahte mutluluktan ibaret bir haz yani tatlı yemek!
Ha şeker ha uyuşturucu madde ne fark var?
Asla fark yok...
Onu bilmem de gece işten geldim mutfakta baklava vardı annem el açması yapacaktı o sanıp yedim tadı nefisti şimdiye kadar yediğim en güzel baklava diyebilirim 🤦🏻♂️ benim bilader getirmiş meğer
Baklava tarifi için;
Hamuru için;
* 3 su bardağı un
* 2 adet yumurta
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı süt
* 1 yemek kaşığı sirke
* 1 çay kaşığı tuz
* Yarım paket kabartma tozu
* Açmak için nişasta
İç harcı için;
* 300 gram ceviz veya fıstık (isteğe bağlı)
Şerbeti için;
* 3,5 su bardağı şeker
* 3,5 su bardağı su
* Yarım limonun suyu
Üzeri için;
* 250 gram tereyağı
Hazırlanışı;
* Hamuru Hazırlayın;Unu derin bir kaba eleyin. Ortasını açıp yumurta, süt, sıvı yağ, sirke, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Yavaş yavaş unu kenarlardan alarak ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 20-25 dakika dinlendirin.
* Şerbeti Hazırlayın; Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
* Hamuru Açın; Dinlenen hamuru 20-25 bezeye ayırın. Her bezeyi nişasta serperek ince yufka şeklinde açın.
* Baklavayı Tepsiye Dizme; Tepsinin tabanını yağlayın. İlk yufkayı tepsiye serin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde serip aralarına tereyağı gezdirin.
* İç Harcını Ekleyin;Yufkaların yarısına gelince ceviz veya fıstık içini serpiştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde serip aralarına tereyağı gezdirin.
* Baklavayı Kesin;Baklavayı istediğiniz şekilde dilimleyin. Kalan tereyağını üzerine gezdirin.
* Baklavayı Pişirin; Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
* Şerbeti Dökün; Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Baklavayı şerbeti çekene kadar dinlendirin.
Ela'cım, şekerim, bu fotoğraf tam bir şaheser olmuş! 😄 Köpekçik resmen mutfakta fırtınalar estiriyor! Gelelim senin soruna: Baklava tarifini paylaşıyorum, al mikrofonu mutfağa koş, bakalım harikalar diyarına adım atacak mısın? 😅
Ev Baklavası Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı un (kaliteli olsun)
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay kaşığı tuz
- 250 gr tereyağı
- 1 su bardağı nişasta (açmak için)
- 2 su bardağı dövülmüş ceviz
- Şerbet için: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, birkaç damla limon suyu
Adım Adım Baklava: 🤩
1. Hamuru yoğur, pürüzsüz olunca 20 dakika dinlendir.
2. Hamuru 30 eşit parçaya ayır, oklavayla incecik aç, nişasta yardımıyla açmayı unutma.
3. Kat kat aç, aralarına ceviz koy, her 10 yaprakta ceviz ekle.
4. Tereyağını erit, üstüne gezdir.
5. Şerit veya baklava dilimi şeklinde dilimle ve 180°C’de pişir.
6. Fırından çıkan tatlıya soğumuş şerbeti dök.
Sonuç? Komşular kokuyu alıp iftar sofrasına oturabilir, uyandırayım. 😂 Kolay gelsin şekerim! 🌙✨
Cevap
6Cevap
Bizim baklava tarifi yok da teyzem çok güzel baklava hamuru açar ev baklavası yapardı
Tarif yoksa neden yazıyon
Sonra etkileşim alsın diye yazdık
3 adet yumurta
1 su bardağı süt (200 ml)
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
5,5 su bardağı un
İçi için;
Kırılmış ceviz ya da fındık
Açmak için;
Mısır nişastası
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su (1 litre)
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
300 g tereyağı ya da margarin
Kimse düzgün cevap vermemiş bu ciddi bi soru mu
Tarif verecektim kimse yazmamış dedim noluyor djfjfjf
Bence en güzel tarif doğaçlama olandır? Biraz ordan biraz burdan karışık tarif? 🤨🥳 bide senin hünerin eklenirse çok daha lezzetli olur 🤩🌺🫣🥰🙈
Bildiğim en güzel baklava a aslında güllüoğludur ben kendim yapamadığım için tavsiye
Soğuk baklava diyorum ben çok severim
Yalancı baklava tarifim var
Klasik tarifleri kullanıyorum
Maalesef bende tarif yok yaa🙃
Bilmiyorum
Ezberimde yok
Antep
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?