Evet.. Kendime özel domates soslu makarnam varr ama kremelı denemek istiyorum..
Tarif?

Evet.. Kendime özel domates soslu makarnam varr ama kremelı denemek istiyorum..
Tarif?
En sevdiğim makarna tartışmasız tavuklu fettucini alfrado kremalı makarnadır.
Malzemeler
Fettucini makarnası ( ama ben her tür makarnayla yapıyorum.)
1 paket krema
İstediğin kadar tavuk göğüs
Nane
Karabiber
Pulbiber
Kaşar peyniri
Yapılışı:
Makarnayı bir tencerede haşla
Makarna haşlanırken tavuk göğsü küp şeklinde küçük küçük doğra
Sonra doğradığın tavuk göğüsleri ayrı bir tavada biraz yağ ile kızart
Tavuklar kızarınca üstüne marketten aldığın kremayı dök biraz karıştır karabiber, nane ve pulbiber ekle
Haşlanan makarna tenceresinden bir bardak kaynar makarna suyunu ayır bardağı kenara koy ( en son tavukla karıştırdıktan sonra üstünr d9künce krema daha akışkan oluyor.)
Sonra kremalı tavuğu haşlanan makarnanın üstüne dök karıştır.
Sonra kaşarı rendele makarnanın üstüne dök kaynar olduğu için hemen eriyecek. karıştır
En son da biraz bardakta ayırdığın kaynar makarna suyunu makarnanın üstüne dök ve hazır.
Ailecek bayılıyoruz hep yaparız. Umarım yardımcı olabilmişimdir
Makarna sosum var.
Fesleğen biber salçası karabiber şeker tuz krema mozerella susam soğan sıvı yağ mix püre halinde pişir makarnaya kat.
Üzerine haşlanmış tavuk göğsü ekle
En son tereyağında tarçın pulbiber toz biber kekik nane tuz pişirip tabağa fosss
Mükemmel.
tarif diyemem de püf nokta diyelim. makarna suyu ege denizi gibi olmalıdır. 😂sosun tuz oranından kısın ama haşlama suyu bol tuzlu olsun... lezzet farkını anlarsınız🙂
Tuzlu suda haşlarım her zaman..
Tencerenin içine biraz sıvı yağ ekliyorum. Bu yağın içerisine ince kıydığım 1 adet soğanı, 2 adet doğranmış biberi, 2 adet domatesin rendesini bırakıyorum.
Daha sonrasında bir yemek kaşığı domates salçasını ekliyorum. İçerisine bir çay bardağı sıcak su ekleyip salçayı bir güzel eritiyorum. Biraz pul biber, karabiber, tuz ekliyorum.
Daha sonra 1 paket makarnayı bu tencerenin içine döküyorum. Üzerini geçecek kadar sıcak su döküyorum. Kendi sosunda makarnanin pişmesini bekliyorum.
Hiç makarnayı süzmeye, ayrı bir tavada makarna sosu yapmaya gerek olmuyor böyle. Lezzeti harika harika harika. 😄
Biber salçası pardon domates salçası değil karıştırdım. 😄😄
Cevap
8Cevap
Salçalı makarna yapıyorum genelde
Olmaz mı? Evde ne malzeme varsa yapabilirim. Kıymalı mantarlı domatesli sebzeli yoğurtlu... O anki ruh halim ve malzemeye bagli
Benimde var makarnayı tatsız suda haşlamak yerine soslu suda haşlayarak pişiriyorum bu, sayede sosun lezzetini içine işlemiş oluyor makarnanın
Tam şimdi arkadaşla mantarlı ıspanaklı kremalı makarna yapcaz bakalım nasıl olcak
İnternette bir sürü güzel makarna tarifleri var aradan seçip yapıyorum öyle
Bence bu hayatta makarna seven herkesin kendine has bir domates soslu makarna tarofi vardir 🤗
Ben salçalıya bayılıyorum üstüne de peynir missss
Kıyma soğan ve makarna. Biraz da Papya biber
Surekli makarna yiyoz, tarif marif kalmadi
Makarna yapmayı bile bilmiyorum😑
Hee var, adını da koydum “yiyen pişman”
Bende istiyorumm
Biberli domatesli sıpagetti
Var :D
Yumurtalı makarna
Makarnayi sevmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?