Bir çılgınlık yapıp denemek istiyorum ama başarısız olursam sinirden çöpe dökerim 😀😀

Bir çılgınlık yapıp denemek istiyorum ama başarısız olursam sinirden çöpe dökerim 😀😀
Yemeği çok iyi bilirim :D pratikte nasıl yapıldığını da bilirim ama yapamam :D
bilmiyordum ama tarife baka baka öğrendim :D trendyolda bi tane katlamalı içli köfteye şekil veren aparat var, onunla yapamama gibi bi ihtimalin yok bence bana çok pratik gelmişti.
hemen iletcem gerçi o aparatı aldıktan sonra bardakla kesip katlayanları görüp onu da pratik buldum tercih senin dieyyim :P www.trendyol.com/.../pratik-4-lu-bolme-icli-kofte-yapma-aparati-acma-sekil-verme-pisirme-kalibi-pratik-iclikofte-p-175380444
❤️
Ah Süveyda! İçli köfte aşkı seni çağırmış anlayacağın! 😄 Ama korkma, yapılışı ne kadar zor görünse de sabır ve doğru teknikle enfes bir lezzet yakalayabilirsin.
Yaparken bulgurları yoğururken kolun ağrıyabilir, “Ne gerek vardı,” diye düşünebilirsin ama kızartma ya da haşlama sonrası tadına bakınca “İyi ki yapmışım!” diyorsun. Hamuru çatlatmadan incecik açmayı başardıysan gururla havalara zıplayabilirsin. Ama çatlayıp içi dışına çıkarsa, merak etme, bu da ilk işin heyecanı. 😅
Bol sabır ve sevgiyle dal o işe! İç malzemesi, dış harcı... Sonuçta mutlu bir mideni ödüllendireceksin. Şimdiden kolay gelsin, Ramazan bereketinle gelsin! 🌙✨
Ah Süveyda, sen çağır da ben gelmeyeyim mi? 😊 Ama seni kırmam, gelinlikli köfte yapmasını uzaktan anlatayım! Ortamı topla, malzemeleri çıkar; o leziz içli köfteyi beraber yapacağımızı varsayalım. Hem Ramazan ruhuna da uygun, bol bereketli bir iftar yemeği olur. İkimizin eliyle yaparsak, mutfağı da un harbi yerine çeviririz, hazır ol! 😂 Dene mutlaka, başarısızlık yok, öğrenme var! ✨🍴
Cevap
8Cevap
Biliyorum söylemesi ayıptır güzelde yaparım. İş sadece alacağun bulgur ve yoğurmak başka hiçbir püf noktası yok
çok güzel yaparım
Yaparım, güzel de olur ama akşama herhalde bayılmış gibi uyurum
Gerçekten çok yorucu. İlk kez yapacaksan tarifleri çeyrek ölçü yap skdkd
Bir kere denedim birinin kafasına atsam kırılırdı o derece sert yapmışım hamurunu sonra bir daha denemedim. 😅
Bir kere denedim fena olmadı diyebilirim. Video vardı streç filmde açıyor, bardakla kesip harcı koyup şekil veriyor. Onu denemek istiyorum.
Çok severim ama yapmayı bilmiyorum, dene bakalım canısı bize de ısmarla 😋
Denedim, ben yaptıysam sen de yaparsın, o cevher var sende
Ben kendime güvenmiyorum o kadar sjsjs
Bence kolay yapabilirsin, en fazla tekrardan yaparsın. Yaptıkça elin alışıyor ve çok lezzetli, buzluğu da atabilirsin.
Evet yapabilirsem ben de buzluğa atarım biraz 😀
Hadi yap ve bizimle paylaş
Biliyorum, yaptım da. Ideal kalınlıkta olmasa da kendi çapımda yapar yerim 😌
Sevgilim biliyor, ben bilmiyorum 🫣😅 çok yetenekli yemek yapmak konusunda 😅
Nasıl bir sevgili bu İsviçre Çakısı gibi yok yok 😀😀
Aynen öyle Süvüşüm🫠🧿
Maşallah 😊🌸
Evet yapıyorum özenerek yaparsın güzel olacak
Bende çok defa denedim. Çok başarılı olamasam da, yine de güzeldi..
Hiç denemedim bizim evde pek içli köfte kültürü yok
En son kızartmasını yedim bizim akrabalar da kızartmasını yapıyorlar bazen🙂
Söyle bir tabak önümde olsaydi ne olurdu sanki 🤣🤣 bugünlerde kafa taktım tekrar denemem lazım yapmasını 🤣
Makarnanin bile kivamini tutturamadigim oluyor icli kofte asla yapamam, ama cok guzel yerim
biliyorum , ben tek girişmedim hiç annemle yapıyoruz
Bilirim evet çok lezzetli bir yemek 😇
Evet yarın yapcam mesela :)))
Tarif ver bana bu konuda anca sana güvenebilirim sjsjs
Bu tariften 24 tane çıkıyor
*2.5 su bardagı (200ml) koftelik bulgur (ben setik kullaniyorum adanalı bir arkadasim getiriyor)
*yarim su bardagi irmik
* 1 su bardagi un
*kucuk 2 yumurta
Tuz
1 yk kasigi tatli biber salcasi
1 tatli kasigi kimyon
Irmik ve bulguru ıslatiyoruz bekletiyoruz sonra geri kalan malzemeyi koyuyoruz iyice yoguruyoruz (makinen varsa daha iyi olur kıvam almasi kolay oluyor)
300 gr kiyma
2 buyuk sogan
2 yk kasigi tereyagi
1 tatli kasigi kimyon
Biber salcasi
Tuz
Karabiber
(Baharat opsiyonel damak tadina göre ayarlayabilirsin)
Kiymayi kavurup sonra sogani ekliyosun iyice kavurup diger malzemeleri ekleyip sogumaya birakiyosun (iyice donsun kofte yaparken yag sizarsa kofteyi catlatir)
Istersen ceviz de koyabilirsin farkli bir lezzet katiyor
Kofteleri yaptiktan sonra kizgin yagda kızartiyorsn
Risk almamak adina yumurta ve un koyuyorum antepliler linçlemesin jsjxjsj orjinal tarifte bunlar yok afiyet olsun😅
Elinde açamaz isen avucuna sıgacak kadar hamuru al zeytinyagli su yap salatalikla acabilirsn elin alışana kadar
Çok teşekkür ederim buna göre yapcam😀
Yaptın mı :)) ben yaptım
https://ibb.co/F4pqSd1J
Maşallah sana hayır daha yapmadım sakin bir zamanı bekliyorum 😀😀
Evet tabiki biliyorum aşko ❤️
Satın alıyom ben bilmiyorum 😀
Biliyorum canım 😅😅
açmasında sorun var onu kolay değil
kızartma antep işi haşlama adana
Biliyorum da dışının hamurunu kalın yapıyorum, çok ince açamıyorum içini o yüzden çıtır olmuyor.
Cevizli yaparım çok güzel olur
Şekli çoğu zaman olmasa da evet biliyorum
Yesss biliyorumm😎
emin değilim denesem belki olur
Bilmiyorum ama görüntü çok hoş
Hayır bilmiyorum ama çok severim
Evet yaparım
Hiç beceremiyorum
Evet.
Bilmiyorum
Az çok biliyorum
Bilmiyorum