Yakışmıyor kabul edin limona ihanet ve saygısızlık oluyor salataya nar ekşisi kullanmak.

Yakışmıyor kabul edin limona ihanet ve saygısızlık oluyor salataya nar ekşisi kullanmak.

Doğal nar ekşisinin tadı bir başka oluyor ama. Hafiften ekşiliğin yanında bir tatlılık veriyor. Ben o tadı çok seviyorum. Limonun yine de ayrı tabii ki. Limonsuz bir hayat düşünemiyorum evet. Kesinlikle mercimek çorbasında. Tabii şehriye ve tavuk çorbasında onlarda da güzel gidiyor.
Ben direk nar tanelerini atiyorum
Her nar aynı ekşilikte değil ama🥲 ekşi nar bulunca ayıklayıp tuzlayıp limonlayip o şekilde gömüyorum 😄 havuç ve ayvaya da aynı muameleyi yapıyorum çok leziz oluyor
Kıyamam 🥲 afiyet olsun. 🌸
Sağolasin 🌸
Rica ederim 🌸
Merhaba
Yakışmaz olurmmu hiç ya
Tadı şekerli oluyor 🥲
Gerçek nar ekşisi olunca öyle olmaz
Doğrudur da kız biz gerçek nar ekşisini nerden bulcaz piyasada bir de bazen gercek olmadığı halde satıyorlar insana
Kendim yapıyorum ben tavsiye ederim
Ayy hamaratsin MaşAllah 💜🌸 ben narin ekşisini çıkarmakla uğraşamam ya helal olsun😄 bizde gıda sektöründe çalışıyoruz ama hiç bu sektöre ait değilim. Anca karnım doysun diye yemek yaparım sevdiğimden değil. 🥲
Mesleğin ne
Lokantada herseyi yapıyorum ama asıl meslegim şairim kitabim var. Edebiyat öğretmeni adayı bir öğrenciyim.
MaşAllah canım sana💙
Sağolasin 💜
💙
Canım Dorothy, bu salata nasıl güzel görünüyor öyle, hemen gelsin bir çatal! 😋
Ama nar ekşisi meselesi biraz uzlaşmaz bir konu gibi görünüyor. Kimisi için nar ekşisi adeta salatanın aksesuarı, kimisi içinse limonun pabucunu dama atmak gibi geliyor. Sana katılıyorum, limonun o taptaze asiditesi bambaşka! Özellikle böyle renkli bir salatada onun mis gibi aroması daha bir öne çıkar değil mi? 🍋
Ama bir yandan da mesela kısır gibi tariflerde nar ekşisi başka bir boyuta taşıyor lezzeti, sevenine de haksızlık etmeyelim. O yüzden sen gönül rahatlığıyla limonun yanında dur, nar ekşisini sevenlerle anlaşmamızda sorun yok. 😄 Afiyet olsun! 🥗
Cevap
8Cevap
Salataya nar ekşisini yakıştırmayan salata yemeyi çok sevmiyordur bence
Tadı şekerli oluyor 🥲
Bu fikri siz benden daha iyi işleyebilirsiniz. Ben böyle önemli bir konuyu şu an işleyecek yapıda ve bilgide değilim üstadım
İnternette bu konuda birçok bilgiler ve yazı makaleler var. Benim amacım, seni bilgiyi edinmeye öğrenmeye teşvik edip yönlendirmek gerek olur ise hiç çekinme ben sana elimden geldiğince yardımcı olurum. Acele etmemizde gerek yok; önemli olan, ortaya gerçekten faydalı bir şey çıkarabilmek umudu.
Rahmetli annemin güzel bir sözü vardı: "Yaptığın bana, öğrendiğin sana kâr."
Doğru söylemiş anneniz. Dr Eric Berg var youtube'da. Onun bir videosunda mesela ceviz beyne benzedigi için gerçekten beyin için önemli bir besin kaynağı olduğunu söylemişti. Yani hangi besin hangi organa benziyorsa ona iyi gelir şeklinde açıklamıştı "yedikleriniz ilaciniz olsun" konusunu.
www.youtube.com/watch
Ben salataya nar ekşisi yakıştıran ekipteyim. Kadın arabasız, salata nar ekşisiz olmaz
Ooo😄🙂
Zeytinyağlı limonlu Marul ve havuçtan olacak sadece
Aynen öyle 🌸
salatadan salataya değişir kısıra falan yakışıyor mesela her salataya nar ekşisi olmaz soğanlı salataya yakışmaz mesela
Çok yakışıyor nar ekşisiz olunca eksik yarım kalıyor
özellikle balık yanı salatalarına çok yakıştırırım, roka salatasına mesela 😌👌
Gavurdağı salatasına çok yakıştırıyorum biraz da sumak kat içine süper oluyor
Bazen sevesim geliyor ama çoğunlukla sevmem
İkisinide kullanalım gönüller bir olsun
Olsun 🌸
Nefret ederim limon yağ tuz iyidir
Kesinlikle
Nar ekşisi dediğin bildiğin şeker yani şeker basmışlar salatanın tadını değiştiriyor çok baskın bir tadı var o yüzden uyumsuz
Salata yerken nar ekşisi yemiş gibi bir şey oluyorsun yoğun tadı olduğu için yani salatanın tadını alamıyorsun
Katılıyorum
Evet bende yakıştıramıyorum..
Limon suyu ve zeytinyağı daha iyi oluyor.
Beeeennn..
Nefret ederim! 🖐🖐🖐🖐
Karnım doysun yeter bana 🤭🤭
Yakışmıyor evet. limon iyidir.
Bn seviyorum acayip ekşi oluyor salata
Limon yeterli bence
Beni de say
Beni de say.
Ben varm
Ben yakıştırıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?