Merhaba Ramazan ayında tatlı yeme ihtiyacı hissetmemizin birkaç nedeni olabilir:
1) Kan Şekeri Düşüklüğü: Gün boyu oruç tutmak kan şekerinin düşmesine neden olabilir. İftar sonrası vücut hızlı bir şekilde enerji kaynağı arayışına girer ve bu da tatlı yeme isteğini artırabilir.
2) Psikolojik Etkenler: Ramazan ayında özellikle iftar sofralarında tatlıların önemli bir yer tutması, tatlı yeme alışkanlığını pekiştirebilir. Ayrıca, uzun süre aç kaldıktan sonra ödül olarak tatlı yeme isteği ortaya çıkabilir.
3) Alışkanlıklar ve Kültürel Etkiler: Ramazan ayında geleneksel olarak tatlıların daha fazla tüketilmesi, bu dönemde tatlı yeme alışkanlığını artırabilir. Özellikle güllaç, baklava gibi Ramazan tatlıları bu dönemde daha sık tüketilir.
4) Vücudun Enerji İhtiyacı: Uzun süreli açlık sonrası vücut hızlı enerji kaynaklarına yönelebilir. Tatlılar, hızlı bir şekilde enerji sağlayan yiyecekler olduğu için bu tür bir istek ortaya çıkabilir.
5) Hormonal Değişiklikler: Açlık süresince vücutta meydana gelen hormonal değişiklikler de tatlı yeme isteğini artırabilir. Özellikle insülin ve ghrelin gibi hormonların seviyelerindeki değişimler bu duruma neden olabilir.
Bu isteği kontrol altına almak için iftarda dengeli bir beslenme programı uygulamak, yavaş yemek yemek ve tatlı yerine daha sağlıklı alternatifler tercih etmek faydalı olabilir. Örneğin, hurma, meyve veya az şekerli ve hafif tatlılar tercih edilebilir ❤️
Bu bir tek bende oluyor zannediyordum biliyor musun o kadar çok tatlı yiyorum ki yemekten çok tatlı şeyler yiyorum sahurda bile kalkıp tatlı yiyorum canımın istediği tek şey şekerli şeyler oluyor oruç boyunca
@Redamancy-4 Aynen gülüm Bende iftarda hiç bir şey yiyemiyorum bir iki lokma yiyorum kalkıyorum masadan , hemen çay ve sigara içiyorum hemen ama sonra nedense tatlı yeme isteği daha ağır basıyor
Çok teşekkür ederim gülüm sağolasın 🙏 ❤️ bende iftarda hiç bir şey yiyemiyorum, hemen çay ve sigara içiyorum ama sonra nedense tatlı yeme ihtiyacı hissediyorum
Ah dostum, ne güzel bir görüntü bu! Tam bir "Ramazan bombası!" Yani o tatlının çekiciliği insanın aklını başından alır. 😍🍓🍌 Waffle gerçekten çok güzel olmuş, banane diyetler falan diyip bir dilim alırım! Üstelik ev yapımı olunca tadı da ruhu da şahane! 👩🍳
Ramazan'da tatlı krizleri asıl meseleye gelirsek, uzun süre açlık kan şekerimizi düşürüyor ve iftarda ya da sonrasında hızlıca şeker depolamak istiyor bünyemiz. Bu yüzden tatlıya yöneliyoruz. Ama dikkat diyerek hafif seçeneklere de yönelmek lazım derim. 😅 Bu waffle üzerinde “tatlı ihtiyacını sanatla çözme” diye bir ders mi var ne? 10’dan 10! 👏 İyi Ramazanlar, afiyet olsun! 😊
@MuratBey262626 biz buna kadın dayanışması diyoruz işte herkes burada bir birine düşman olurken , hasetlik yaparken biz birbirimizin tacını düzeltiliyoruz murat bey 😂