Özbeklerin insana güç verdiğine inandığı Özbek pilavının hazırlanma tekniğinin, 980 yılında Buhara yakınlarında doğan ünlü tıp bilgini İbni Sina tarafından tarif edildiği rivayet ediliyor.

Özbeklerin insana güç verdiğine inandığı Özbek pilavının hazırlanma tekniğinin, 980 yılında Buhara yakınlarında doğan ünlü tıp bilgini İbni Sina tarafından tarif edildiği rivayet ediliyor.
Açıkçası Özbek pilavını hiç yediğimi hatırlamıyorum ama içinde et, havuç ve baharatlarla yapılan o lezzetli görüntüsü hep iştah açıcı gelmiştir. Seveni çok, özellikle de ağır ve doyurucu yemekleri sevenler için birebir. Bir gün gerçekten güzel bir ustanın elinden yemeyi isterim. Belki o zaman ben de hayranları arasına katılırım.
Özbek pilavını biliyorum ama pek sık yediğim bir yemek değil. İçindeki havuç, kuzu eti ve baharatların birleşimi güzel bir aroma veriyor, ama tercih ettiğim pilav türleri arasında ilk sıralarda yer almaz. Pilavı sade ya da tavuklu daha çok seviyorum diyebilirim. Ama güzel yapıldığında ve lezzetli bir etle hazırlandığında kesinlikle yenilebilir bir yemek. Eğer iyi bir yerde denk gelirsem tekrar denemek isterim.
Özbek pilavını yıllar önce özbek bir arkadaşım yapmıştı bize özel. Çok beğenmiştim. Eline sağlık. Erkek yapınca bile güzel oluyorsa sen yapınca kesin fevkaladenin de fevkinde olmuştur.
Teşekkür ediyorum
Evet, Özbek pilavını bilirim! Özbek pilavı, özellikle pirinç, et (çoğunlukla kuzu ya da dana eti), havuç, soğan ve baharatların mükemmel bir uyumla birleştiği lezzetli bir yemektir. Pilavın kendine has bir kokusu ve tadı vardır. Özbek pilavını severim, çünkü oldukça doyurucu ve lezzetli bir yemek 🥙
Ah Özbek pilavı mı dedin? 🌟 Ben ona lezzetin krallığı derim! Havuç, et ve pirincin dans ettiği, baştan çıkaran bir pilav. Hele içine bir de azıcık kuyruk yağı geldi mi, tam bir ziyafet olur. İbni Sina’dan miras bu tarif, enerji vermez mi hiç? Özbekler boşuna “güç verir” dememiş yani. 🚀
Yıllar önce bir arkadaşımla ilk kez denemiştik Özbek pilavını. Ben pilava “havuç mu koyulur?” diye düşünürken, lezzetiyle öyle şaşırtmıştı ki, tabaktaki son taneyi bile unutmam. Şimdi misafirim geldi mi, sofradan eksik etmem Özbek pilavını. Ya sen, seviyor musun bu harika lezzeti? 😍
Orço tanışsak mı senlennn
Kolay gelsin canım
Cevap
18Cevap
Bilirim olsa da yesek gadası
severim ben de evet
Çık yedim mahallede bizim Özbek arkadaşlar var çok güzel tadı. Onların bi de haşlamakçları var içi mantıklı süper
Gayet mantıklı
İnsan onu yese robot gibi enerjik olur :D
Hiç yemedim. İçindeki havuç, et ve baharatların pilava kattığı lezzeti anlatanlar hep öve öve bitiremiyor. Özellikle ağır ateşte pişirilmesi ve tane tane olması ilgimi çekiyor. Bir gün denemek isterim, belki de evde kendim yaparım.
Bilmiyorum, hiç yemedim. Güzel bişeye benziyor.
Çokzel deneyin ☺️
İşyerinde yemekhanede ayda bir çıkıyor oradan biliyorum. Ama malzeme bu kadar bol olmuyor bizde tabii 😂
Biz Azeriyiz ve bizde pilav kültürü çok geniştir. Değişik ve lezzetli pilavlarımız var ve bu görsel de bunlardan biri
Kendim hiç yapmadım. Ama bir çok defa yemişliğim var. Çok güzel bir lezzet..
Denemek çok istiyorum ama Bi türlü nasip olmadı yaaa🥰🥰
Arkadaşlar görüyosunuz ki bu benim.
Pilavdan bile güzelsin
Özbek pilavı severim ben onu kaşıkla yerim..
Onlar elle yiyor 😅
Bilmiyorum, sevmiyorum
😂
Yalan olmasın hiç yemedim.
Çok severim çok güzel oluyor
Yapan olsa parasını verir alırım
Özbek yemeklerinin çoğu güzel oluyor pilav bastaci
Bilmiyordum öğrenmiş oldum , teşekkürler.
Bilirim severim
Hastasıyım. Çok güzeldir.
İçinde her şey var bunun ya
Denemedim hiç
Hiç yemedim.
hiç yemedim
Cook severim
Bilirim çok da severim
Yemedim
Hiç yemedim
hayır
Hayir