AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Adını duydum sadece ama tarih calisirken bir dil ogrenmistim ama o baskaydi herhalde ama onu da hic hatirlamiyorum seneler önce görmüstüm bu bayagi karisik bir seye benziyor
Çok kolay. Bak şurda anlatıyor. Kolaylıgına dair. https://youtu.be/O_dzz_vP1Q4
Sen süpersin yaa çok teşekkürler bakacağım buna mutlaka merak ediyorum
Gökbey Uluç Gök Türkçe dersleri yaz çıkar. Ricalar
Vİdeoyu indirdim baktım şimdi bayağı iyiymiş keşke biz de bu dili kullansaydık ve simgeler çok anlamlıymış her biri bir yerden alınmaymış dağ ok yay çadır vs bu çok ilgimi çekti buna bakacağım çok teşekkür ederim sana
Ne demek. Bu arada ilgin olan soruma gel derim. Stan Pines ve Kadir Mısıroğlu'nun aynı şahıslar olduğu gerçeği mi? ↗
Tamadır bakacağım
Genelde şekillerle benzerlik gösteriliyor diye biliyorum D yaya benzediği dan (ya. ay yay) olarak okunur oka benzeyen (ok ko) gibi okunuyor çadıra benzeyen (Ed) yani bildiğim kadarıyla boyle
Evet. Ben Orhun ve Yeniseyde ki tüm tamgaları öğrendim. Göktürkçe yazıyor not alıyorum.
Telefon klavyem Göktürkçe. Tasarımlar yapıyorum. Aşırı güzel ve atasal.
Orhun ve Yenisey tamgaları toplamda 76 tanedir.
Ama Altay, Yakut, Çuvaş, Sibir, Saka ve daha bir çok Türk halkının harflerini ekleyince. Türklerin 1000 den fazla harfi var.
5000 senelik dilimiz işte anadolya gelmemizle birlikde farsça ve arapça kelimeler kazandık buda bizim ata dilimizi daralttı şimdi ise türkçe kelimelere ingilizce sözcükler sıkıştırıyorlar
Osmanlıca adamdır. Ben cumhuriyet lisanını tekellüm etmekten nefret ederim.
Göktürkçe ve Osmanlıca ile alakadarım.
Osmanlıcada severım lügatı hoşuma gider kelimler bile biri konuşurken özellikle kadır misiroğlu konuşurken kulağa hoş geliyor ama ne dediğni anlamıyorum nafile
O şey bu şeyin üstüne gelmeli kelimesinde şeyleri iki farklı lügat olarak kullanıyor osmanlıcada bu denli zengin bir dil
Ben sürekli kelime çalışıyorum. Bu kelimeleri umumi hayatta kullanıyorum. Anlayan anlasın, anlamayan anlamasın. Fikri ve hissi dünyam mütemadiyen bir surette genişliyor.
Lisanda kelimelerin ehemmiyetini anlatıyor Şemsettin Sami. Erinmeden bir oku. Şu zenginliğe bak.
Lugat kitabı bir lisânın hızânesi hükmündedir. Lisân kelimelerden mürekkebdir, ki bu kelimeler dahî, her lisânın kendine mahsûs birtakım kavâide tevfîkan, tasrîf ve terkîb edilerek, insanın ifâde-i merâm etmesine yararlar. İmdi lisânın sermâyesi kelimelerle kavâid-i sarfiyye ve nahviyyesinden ibârettir.
Kelimeler fevkalade ama üzülerek söylemem gerekirse anlamıyorum aslında edebiyat dersi de zarf zamir yerine bunların ögretilmesi gerek asıl türkcenin
Bak şu sitede ki yazı Şemsettin Saminin Kamus-ı Türki adlı lugatının giriş kısmını anlatıyor. Ben sürekli kelimeleri kaydediyor ögreniyor ve kelimelerin dizilişine göre cümleyi manalandırıyorum. Son 1 ayda 100 kelimeyi bünyeme kattım.
Siteyi istediğin zaman tahkik et. insak.net/lugatlar/7_kamus-i_turki/ifade-i_meram/
Teşekkür ederim aslında bende yapsam iyi olur hiç olmazsa haftada 10 kelime ögrensem yine iyidir kelime dağarcığımda gelişmiş olur
Hemde nasıl hatta bak bu benim sayfam gir ordan kelimeler ögren. Kendim orada biriktiriyorum. https://z-p15.www.instagram.com/turklisani/
Sayfaya giremedim hocam sen kullanıcı adı ver istersen takip atarım
Yalan yok tek bildiğim şey Türk yazısı.
Hayır