Alfabeyi biliyorum ancak metin tercümesi yapamam. Fakat Göktürkçe bildiğim birçok kelime var. En ilginç olanı ''y*rak'' mesela. Günümüzde erkeğin cinsel organı için kullanılır oysaki eski Türkçede ''silah'' demekti. Örnek: ''Y*rağını aldı ve savaşa gitti'' :D :D
Mesela ''balık'' kelimesi ''şehir'' demektir.
Uygur Türkçesini de bilirim ancak bunları tercüme edebilmek için yapısını iyi bilmek gerek.
Eski Anadolu Türkçesi ve Osmanlıcada iyiyim. Osmanlıca rika'yı bile kolaylıkla transkribe edebiliyorum.
O Türklerin babasıdır. Uçurumun kenarındaki bir ülkeyi yıllarca çalışarak tekrardan ayağa kaldırmıştır. Ondan İngiliz nefret eder, Arap nefret eder, Ermeni nefret eder ama bir Türk asla.
Dr. Rıza Nur Tanrıdağ en büyük Türk ırkçısıdır. Atsız Beğin manevi pederidir. M Kemalden nefret eder.
Hayat ve Hatıratım adlı eserin M Kemalin ne haltlar yediğini yazmıştır. Hatta biraz araştırırsan M Kemal ve Vedat Uşaklıgil arasındaki münasebeti idrak edersin.
Dr Rıza Nur ki adam sözünde diyor ki " Tek iftiharım Türk yaratıldığımdır" diyor. Dr. Rıza Nur ki mezarında Gök Türk harfleri Rıza Nur yazıyor ve altta da şu ibare yer alıyor mezartaşında " Türklük için yaşadı, öldü" Atsız tarafından yaptırıldı mezarı
Rıza Nur Beğ 14 cilttik Türk ırkının tarihini yazmış adamdır. Hun Hakanlarından Osmanlı Hakanlarına kadar
Türklüğün zirvesi olan bu adam M Kemalden nefret eder ve tiksinir M Kemale ettiği lafları buraya yazacak değilim
M Kemale olan nefreti Türklüğüne zerre zeval vermez
Türklük M Kemalle başlamadı ki M Kemalden nefret eden Türklükten çıksın. Türklük ondan evvelde vardı ta Mete Şanyu döneminde sonrada var olacak
Rıza Nur'un deli raporu bile var yani söylediği ve yazdığı şeyler tıpkı Kadir mısıroğlu gibi ciddiye alınacak şeyler değildir. Eğer tarih öğrenmek istiyorsan Atatürk'ün yaptiklari ortadadır. Adam hayatı boyunca askerdi ve bu ülke için çabaladı. Haklısın, Türklüğü Atatürk başlatmadı ama Atatürk diriltti. Hüseyin Nihal Atsız'ın şu sözlerini hiç duymadin ki sen?
Asırlar bize yastır, Kemal ülküye baştır, Bize yol göster Kemal, Anayurda ulaştır, Arkasında olmasaydı Şanlı bir mazi Bu milletten çıkar mıydı Büyük bir gazi?
Rıza Nur madem deli o vakit neden M Kemal lozana 2. delege olarak Rıza Nuru gönderdi? Hatta İsmet Paşanın lozandaki delegeli sorgulanmış buna karşın Rıza Nurun delegeliğine asla laf gelmemiş Bu adam Kemal Paşa tarafında Türkiyenin ilk Maarif ve Sağlık bakanı yapılmış
Kemal Paşa bir deliyi mi sağlık bakanı yapmış?
Ne zaman M Kemal hakkında bildiklerini yazdıgı Hayat ve Hatırat adlı eserimi kaleme almaya başlamış o vakit deli olmuş xd yalan tarihe gel sen
Adam yurtdışına kaçtı neden mi? Karabekir Paşada istiklal harbini ve m kemal gerçeklerini anlatan kitap yazdıda bu kitaplar Kemal Paşanın emriyle toplatıldı ve yakıldı. Aynı şey benim kitapların başına gelmesin diye Parisi gitti orada yazdı daha sonra İngilterede Bristish Museumda 1960 a kadar açılmamak suretinde muhafaza aldırdı
Ne zaman ki 1960 yılında telif hakkı düştü aynı zamanlarda Kadir Mısıroğlu, Dr Rıza Nurun 1000 sayfalık hayat ve hatıratım kitabını kopyalatırdı. Osmanlı Türkçesiyle yazmıştır Rıza Nur hatıratını, Kadir Beğ bunu tam 400 saat emek harcayarak kendi latinize etti ve Alman bir işçinin adına bastırdı dağıttı bende pdfi mevcut
Şimdi Atsız meselesine gelelim Atsızın Kemal Paşa hakkındaki fikirleri döneme ayrılır. İlk dönem inkılpaların daha yeni oldugu dönemlerde aynı yukardaki gibi methiyeler dizmiştir, bilmiyordu Kemalin gerçek yüzünü ancak bir de ikinci dönem var bunlarıda Atsız yazdı araştırabilirsin
“Türkiye Cumhuriyeti 1950 mayısında (Menderes dönemi) kurulmuştur. Ondan önceki 1923-1950 çağı gayrimeşru ve müstebit bir diktatörlük zamanıdır.”
[1] Nihal Atsız, “Kurucular Meclisi”, Orkun Dergisi, sayı 9. (1 Aralık 1950)
Nihal Atsız'ın 1944'te ikinci karısı Bedriye'ye yazdığı ve Atatürk'e hakaretler yağdırdığı bu mektup şöyledir:
"Biz bu savaşta yenilirsek bunun en büyük iki mesulü birinci ve ikinci Cumhurreisleridir. Birincisi memlekete saçtığı ahlâksızlıkla, ikincisi korkaklığı ile buna sebep olacaklardır. Birincisi on beş yıl Cumhurreisliği ettiği halde orduyu ihmal etti. İnkılâp hastalığına uğramış bir çılgındı. Etrafına ahlâksız insanları toplamış ve onların memleketi soymalarına göz yummuştur. İkincisi on beş yıldan birincinin mesuliyetlerine tamamen iştirak ettiği için suçludur. Ve İtalya'dan korkacak kadar korkak bir adamdır. Birincisi şuursuzdur. İkincisi ahmaktır. İkisinin de müşterek vasfı hilekârlıklarıdır. Millet Meclisi diye topladıkları satılmışlar meclisi ile kendi riyasetlerine meşru bir şekil vermek istemişlerdir. Fakat bunu dünyaya yutturuyoruz sanacak kadar gaflet göstermişlerdir. Beni pekiyi bilirsin ki, Cumhuriyet Rejimi için en ufak rahatımı bile feda etmem. Okullarda oğlumuza yapılacak Cumhuriyet propagandasını bütün varlığınla önlemelisin. Oğlumuz nerede ve ne şekilde olursa olsun Cumhuriyetin pespayelik olduğunu öğrenmelidir."
TBMM tutanaklarında mevcut bu mektubu istersen linkini atarım
"Başkumandan Mustafa Kemal’i tebcil ederim fakat Reis-i Cumhur Atatürk’ü beğenmeye de sevmeye de mecbur değilim." (Kaynak: Yavuz Bülent Bakiler, 1944-1945 Irkçılık-Turancılık Davası’nda Sorgular, Savunmalar, Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları, İstanbul, 2010, s. 309)
Allah aşkına Atatürk yurtta o kadar seviliyordu ki istese padişahlığı devam ettirir ve kendisi padişah olur, kimse de buna bir şey diyemezdi. Yok muhaliflerin kitaplarını yaktirmis ahabwjsahsh utanmasaniz adamı nazi yaparsiniz lan siz. Atatürk düzgün muhalefet edilmesinden hoşlaniyordu bunun en büyük örneği de bozkurt kitabını okutup arkadaşlarıyla eleştirmesidir siz ne içiyorsunuz cidden anlamıyorum
herif diktatör, inkılap hezeyanlarını okusan aklın gider, şapka takmadılar diye on üç vilayette dar agacı kuruldu bu ülkede M Kemal zamanında, şapka takmadı diye köylülerin başına zabıtlar katran sürüş hepsinin delili var
Cumhuriyeti kötü bir şey sanıyorsun, koca bir milletin tek bir aileye hizmet ve kölelik etmesi midir senin için iyi olan?
Evet Atatürk diktatördü. Bunu yalanlayan yok zaten. Çünkü gelişim bazen zorla olur. Dönemin geri kalmış Türkiyesinde bu gelişim Atatürk sayesinde oldu. Kimsenin şapka takmadığı için köylülerin başına katran sürmesi yok. O dar ağacına asılan hocaların da asılması gerekti
M Kemal lanetullahi aleyhim heykellerini yıkacagımız günler yakındır
Cumhuriyet senin olsun ben Atalarımın İmparatorluk ve Saltanat sistemini savunuyorum. İmparatorluk ve Saltanat Türk ırkını cihanın efendisi yapmış.
Mete zamanından MÖ 209 dan 1922 ye kadar Türk ırkı Çini vergiye bağlayıp yağmalamış, Avrupayı kırbaçlamış Hunlar ve Osmanlılar zamanında öyle ki Türk atlarının sesleri ve mehter marşları Alman şehirlerinde duyulmaya başlamış.
İmparatorluk ile 3 kıtayı 300 yıl yönetti ırkım İmparatorluk bu kadar ganimet, servet, şan, ululuk ve azamet verirken senin cumhuriyetin 100 yıldır hatay ve kıbrıstan başka bir yer almaya yaramadı
O kadar devlet kurduk, o kadar imparatorluk kurduk diye düşünürsünüz ama bu imparatorluklar neden ve nasıl yıkıldı diye düşünmezsiniz. Çünkü o kadar aptalsiniz
Birincisi ben cumhuriyetçi değil teknokratım. Sadece gelişimi savunuyorum ve gelişim için cumhuriyet olmak zorundaydı. Ayrıca ben hakaret etmeden tartisiyordum ama Mustafa Kemal'e lanet okuyup hakaret ederek saygısızlığı den baslattin. Ayrıca Atatürk saltanatı kaldırdı ama zaten Atatürk kaldirmasaydi senin saltanatın emperyalistlerin kuklasindan daha ileri olamayacaktı.
M Kemale ben lanet etmesem dahi milyonlar o meluna lanet edecek. Nefretimizi açıkça belirtiyoruz Attilanın oğulları bir Selanikliden korkacak değildir.
Sen atillanin oğluysan ben de atillanin oğluyum. Ben metehanin timurun Hülagünun oğluyum. Ben Araplara siz taşa taparken biz goklere bakıyorduk diyen timuçinin oğluyum. Siz siyasal islamcilar bilmezsiniz tabii. İslam ve Arap kültürü bu ülkeyi bozmadan önce çok kutlu bir kültürümüz vardı
Türkler beyaz ırktandır. Çingizin Türkistanı yağmalaması ve milyonlarca Türkü katletmesini bilmiyorsun heralde. Çingizin oğulları daha sonra Türkler arasında asimile olup Çağatay, İlhanlı ve Altın orada Türkleşmiş ve Müslümanlığa girmişlerdir.
Hülagü veyahud Çingiz sarı ırktan oldukları için ve Türkleşmedikleri için atam sayılmazlar. Lakin Moğol İmparatorluğunda Türk nökerlerde mevcuttu ve Müslümandılar
Timuçinin babası moğoldur fakat annesi batı göktürklerdendir. Ve ırka bakılırken anne genetiği kabul edilir. Ayrıca hepsini geçtim Timuçin ve Hülagü sonuna kadar Türk kültürüyle yetişip büyümüştür. Ben Türkler Anadolu'ya girdiğinde müslüman değildi demiyorum. Ben İslam Türkleri köklerinden ve kültüründen uzaklaştırdı diyorum. İslam istilacı bir din
Güldüm sadece.. Türkler Tengrizmi 1000 yıl önce bir daha hiç dönmemek üzere bıraktılar. 1000 yıldır da Türkün imanı İslamdır. Timurlular, Osmanlılar, Selçukluların, Karahanlıların Türklüklerini sorgulamak abestir.
Eğer Fatihin Türklüğünü, Kanuninin savaş önceleri Oğuz Kağan destanını askerler arasında anlattırmasını, Abdülhamid Hanın meclis lisanını sadece zorunlu olarak Türkçe yapmasını bilmiyorsan Osmanlı sana Türk değilmiş gibi gelir