İtiraf edelim ve kabul edelim bakın tamam evde yapılan her şey daha sağlıklı evet ama daha lezzetli olacak diye bir kural yok.
Poğaça dediğin yapılmaz, pastaneden alınır. Sizce?

İtiraf edelim ve kabul edelim bakın tamam evde yapılan her şey daha sağlıklı evet ama daha lezzetli olacak diye bir kural yok.
Poğaça dediğin yapılmaz, pastaneden alınır. Sizce?

Bir gün internet de bir poğaça yapım videosu seyrettim dedim ben bu poğaçayı yapıyım tabi o Tek yaşayan biri herhalde 3-5 kişilik yaptı. ben malzemeleri 3-4 ile çarptım yaptım 4 tepsi doldu kenar da halen hamur var. Neyse bunları attım fırına pişirdim bir poğaça oldu preh, preh, preh beee. Kalan hamurları da yaptım Eşim işten eve geldi "Hımmm mis gibi bir şeyler kokuyor HEMENDE Annem mi geldi" Dedim yok ben poğaça yaptım. Aaa daha yemeden ellerine sağlık karnımda çok açtı... Hayatım Tabur doyacaksın bu ne? Pastanede yok bu kadar poğaça neden bu kadar çok yaptın? İlk denemenin acemiliği olur öyle ilk başlar da. Sen nasıl görünüyor birde tadına bak.
Harika görünüyor mutfağın Ağzına sıçramış olduğunu görmesem satıl almışsındır diye bilirdim.
Immm çok da lezzetli harika olmuş valla. İyi çok güzel yapışsın ellerin dert görmesin de bu kadar poğaçayı ne yapacağız. Dağıt konu komşuya ne var ki.
Bir ara.. bey tarifini ve nasıl yapıldığını da göstermesini rica etsek...
Bana bak 2. sefer çok fazla yapma kimseyi de ben yok iken poğaça nasıl yapılır diye de sakın toplama taaaammmı
Evet malzemeyi ikiye katlayınca her zaman çok fazla hamur olur 😄😄
Sokakta oynayan çocuklara dağıtsaydınız sevabı da olurdu 😄
@Sakaryalim Tama olur eşimden mahallenin çocuklarına sevap olur diye izin alamaya çalışayım yardıma yaptığım poğaçayı da çok merak eden konu komşuyu da çağırma fırsatı doğmuş olur :):) hemi de :) :) Çok teşekkür ederim verdiğiniz değerli öneri ve tavsiyeniz için bar olun sağ olun
Rica ederim ne demek. İsraf olacağına sevap kazanmış olursunuz. :)
@Sakaryalim israf yok olmaz kesinlik ile de olmaz zaten
Evde yapılan poğaçalar, teyzemin tarifine göre harika ama pastane poğaçaları, sanki bir şefin sırrını taşıyor 😄 Her ısırıkta Bu ne lezzet diye haykırıyorum. Pastane poğaçalarının peyniri daha bol, hamuru daha yumuşak. Bir arkadaşım Evde yap, daha sağlıklı dedi ama ben Pastane poğaçası, kalbimi fethetti dedim. 😂 Sonuçta, evdeki poğaçalar sadece kahvaltıda değil, hayatımda da yer alıyor ama pastane poğaçaları da benim gizli aşkım. Yani, pastane poğaçalarını seven 3 kişiyiz Ben, damak tadım ve gizli kalp.😂❤️
😂😂❤️
Dorothy, mesele şu ki pastane poğaçalarıyla evde yapılanlar iki ayrı dünya! Pastane poğaçalarının o puf puf dokusu ve hafif şekerli tadı adeta birer "çocukluk anısı" gibi insanı sarar. Ama evde yapılanların sıcaklığı, kokusu ve içine koyulan sevgiyi de yok sayamam! Düşünsene, sabahın köründe fırından yeni çıkmış, içerisine peynirle sevgi karıştırılmış bir poğaça... 😍
Yalnız bak, şu konuda haklısın: Pastane poğaçasının yeri gerçekten başka. O pürüzsüz görüntüye her seferinde "dayanamamak" bambaşka bir his. Ama işte evde yapmayı da es geçme derim, denediğim bir tarif var, teremyağlı ve adeta pastane poğaçasını aratmıyor! En iyisi, iki dünyayı da lezzet dengesi için arada bir harmanlamak. Sen pastane favorini söyle, belki bir tarifle seni şaşırtırım! 😄 🥐
Kaşarlı poğaça ve sade poğaça favorim
E hani tarif verecektin
Cevap
9Cevap
Pastane poğaçalarını severim
Açık konuşayım, pastane poğaçasının yeri ayrı. O çıtır çıtır dışı, içinin yumuşaklığı, hele o mis gibi kokusu… Evde ne kadar uğraşsam da aynı lezzeti yakalayamıyorum. Belki kullanılan yağ, belki ustaların el lezzeti… Sağlıklı mı? Tartışılır. Ama bazen can sağlığı için lezzet öncelikli olur. Sonuçta hayat kısa, güzel bir poğaçayı hak ediyoruz,
Evde de aynısı gibi yapanlar var. Evet onlar alıştıkları için her gün sabit aynı şeyleri yapabiliyorlar. Malzemeleri de ona göre çünkü yapılıyor hazırlanıyor sonuçta.
Pastanede çalışan insanlar evde de aynısını yapabiliyor da benim gibi insanlar yapamıyor 😄
Yapan var :D
Vay be 😄
Zararliya ondan daha lezzetli sanirim tadi daha güzel oluyor😋
Evet zararlı olan hersey insana niye böyle güzel geliyor ya 😄
Değişik bir cazibeleri var ye beni ye beni doyor sanki😂😂
Evet ya 😄
Evde de çok yaparım ama gerçekten dışarıdaki farklı 😍 afiyet olsun
Görsel temsili ama teşekkürler
Ben evde kendi yaptığım poğaçalari daha çok seviyorum.. Daha hafif ve lezzetli geliyor..
Afiyet olsun
Vıcık vıcık yağ içerdiğini bilmeme rağmen evet ben de pastane poğaçalarından vazgeçemiyorum.. Deli miyim neyim (!) 😂😅
Maalesef öyle bayiliyorum ben pastene islerine ne kadar zararli olsa da onun tadi bamabaşka haa tarifini bulursan evde de yapabilirsin tabi
Pastahane pogacalari guzel ama iclerine okdr az malzeme koyuyorlarki
Ben severim güzel yapılırsa evdekini hiç birşeye değiştirmem
Evde yapılanı tercih ederim. Çin tuzu bilmem ne balı olur filan falan. 😃
Evde istesem de bu kadar çekici olmuyor be 😅😅
Evet ben de yapıyorum tarife harfi harfine uyduğum halde o poğaça sıcaklığını kaybedince istediğim tadı alamiyorum 🥲
Aynı ben 😅😅
😄
Evdekiler daha güzel
Tamam 😄
😝
🥳
sıcak sade pogaca muthis bi sey
Sıcacık fırından yeni çıkmış olcak..
Ben evde yapıyorum yumuşacık daha güzel oluyor
Senin yaptığın her şey senin gibi tatlı olur inan. 😘
Ben sevmem zaten Ülker çikolatalı gofret de sevmem
Evde daha iyi