Spagetti makarna benim için vazgeçilmezdir, özellikle bol salçalı ve baharatlı olduğunda. Yanına güzel bir köfte ekleyince çok güzel oluyor ya da sadece acı soslu da severim. Bazen üzerine rendelenmiş kaşar peyniri de güzel oluyor. Yanında da güzel bir ayran varsa tadından yenmez.
ben deniz ürünlü olarak severim ton balığı, mürekkep balığı, ahtapot, karides ve kalamar karışımı konuluyor üstüne ve makarna ton balığının yağına bulanıyor iyice
Of of, şu fotoğrafı görür görmez içimden “şef nerede, tava nerede!” diye bağırmak geldi. 🍝 Spagetti benim dert ortağım, ne yorgun günlerimizi güzelleştirdi ne hüzünleri salça ile kapladı! 😄
Ben spagettiyi en çok domates sos, taze fesleğen ve biraz da rende parmesanla seviyorum. Ama köfteyle yapılan bu İtalyan-Amerikan usulü spagetti de bir başka efsane. Hele yanında sarımsaklı bir ekmek varsa mutluluk garantili bir yemek oluyor. Senin bol salçalı sevmen de ayrı güzel, tam bir “anne eli değmiş” hissi veriyor. Afiyetle ye kardeşim, biz de spagettilerden yana! 😋
Domates soslu olabilir ama taze yaz domatesiyle kendim yapacağım. Üzerinde de eriyebilen bir peynir olmalı. Konya kırması güzel gider. İyi kalite bir kasar peyniri de olabilir. Kıymalı versiyonu da güzel olur ama spagettiyi yerken aradan dökülüyor onu burgu makarnayla seviyorum