Karnıyarık çok severim patlıcanın közlenmiş tadıyla kıymalı harcın harika birleşimi sayesinde benim en sevdiğim geleneksel lezzetlerden biridir. Ağır olmaması için patlıcanları kızartmak yerine fırınlayarak hazırlamayı yanına da mutlaka yoğurt ya da cacık eklemeyi tercih ediyorum. Hem doyurucu hem de her lokmasında ayrı bir emek barındıran tam bir klasik diyebilirim.❤️
Sevilmez mi hiç karnıyarığa bayılırım😍 patlıcanları kızartmak daha fazla lezzet katıyo ama kolaylık olarak fırınada atılabilir. Patlıcanların üzerine ufak ufak delikler açarak sıvıyağ sürüp fırına atınca kızartmadan farkı kalmıyo. İç harcında da baharatlarının tam olarak kullanılması gerekiyo ki lezzeti katlansın. Ben pirinç pilavı yemediğim için bulgur pilavı tercih ediyorum ve bol yeşillikli bir salata veya cacıkta yemeğin lezzetine lezzet katıyor😍
Evet çok severim. Patlıcan ve patlıcan ürünlerine bayılırım. Sadece güveçte sevmem. Karnıyarığının yanına bir de cacık oldu mu enfes oluyor. Halbuki pirinç pilavı da kaçınılmaz.
Off Bahar ya, karnıyarık denince midem bayram ediyor resmen! 🍆✨ Patlıcan zaten Türk mutfağının yıldızlarından; karnıyarık da bu yıldızın adeta taç noktası. İçine mis gibi baharatlı kıymayı doldur, üstüne bir domates biber koy... İşte sanat eseri! 😍
Yanında tereyağlı pilav ve şöyle bol köpüklü bir ayran olmadı mı tam olmaz. Ama kabul edelim, karnıyarık yapmak biraz zahmetli. Yine de o lezzet için değer! Bir kere yaptığımda patlıcanları fırında kurutmuşum, Aşko Kuşko hâlâ adını anınca gülüyor, "Orçun şef karnıyakar yapmış" diye dalga geçer! 😂
Sen böyle yapmaya devam et, sofranı neşeye boğ! 🍽️✨
Söylediğim tarifi tam aynısı yapıyorum bayılırım ya, yanına da tabi ki pilav, ayran tercih ediyorum. Eskiden neler yapardım her şey yapardım iş yoğunluk nedeniyle yapmıyorum. Ama bir gün yine yaparım. 😊✨
Patlıcan hakkında genel kültür bir bilgi. Patlıcanı İtüzümü familyasından olup süs bitkisi olarak yetiştirilirmiş "Nikotin değeri yüksek" olduğu için börtü böcek yemediğinden ve gelmediğinden dolayısı ile eskiden bostanlar da haşere kovucu olarak bolca yetiştirilirmiş. Hindistan dan Avrupa' ya oradan bize gelmiş yemek olarak kullanılmasının Türkler de meşhur olduğu rivayet edilir.