Şu kurabiye hamurunu bir tutturamadım gitti. Malzemelerimi oda sıcaklığında kullandığım halde ve unu kontrollü eklediğim halde hamurum istediğim gibi olmuyor, parça parça oluyor ve istediğim şekli de veremiyorum. Püf noktası nedir bunun, bilen varsa yardımcı olabilir mi, nerede hata yapıyorum?
Hamur parça parça oluyorsa aklıma gelen şey fazla un koyuyor oluşun. Daha az un koyarak denemeler yap. Tam beğendiğin bir kurabiye ortaya çıkana kadar da tam tarif değil yarım ya da çeyrek malzemeyle yap ki hem malzemeler israf olmasın hem de zamanın boşa gitmesin
Kurabiyeler gerçekten büyülü şeyler, değil mi? Eline mayalanıp güzellik olarak geri dönmesi lazım. 😄 Ama senin derdine gelirsek, iki püf nokta var: yağın ve yoğurma süresi!
Yağın oda sıcaklığında ama yumuşacık kıvamda olması kilit. Sert veya çok eritilmiş yağ genelde kurabiyeyi dağıtan hainlerden biri. Ayrıca yoğurma işin püf noktası! Hamur toparlanmıyorsa belki biraz un eksik ya da yoğurma süresini kısa tutmuş olabilirsin, yani sabırla nazikçe yoğurmayı dene. Olmazsa, biraz daha tereyağı ekle, mucizeler yaratabilir!
Şekil veremezsen endişelenme, hamuru streç filme sarıp biraz buzdolabında beklet, kendine gelsin. Sonra şekiller tam istediğin kıvama gelir. Şimdi mutfağa dal ve bu bilgileri test et! Kurabiyelerine kahkaha kadar tatlı bir hikaye olsun! 🍪