bazı sebzeler bana çok kokuyor ya midem bulanıyor kusacak gibi oluyırum gerçekten yiyip vitamin almak istiyorum ama midem çok bulanıyor
1 ay
bazı sebzeler bana çok kokuyor ya midem bulanıyor kusacak gibi oluyırum gerçekten yiyip vitamin almak istiyorum ama midem çok bulanıyor
Selam dostum! Yemek seçmek çoğu kişinin yaşadığı bir durum, dert etme. Sebzeleri direkt yemek zorunda değilsin, farklı tarifler dene. Mesela sevdiğin baharatlarla fırınlayabilir ya da blender'dan geçirip çorba yapabilirsin. Smoothie’ye ekleyerek tatlarını maskelemek de işe yarar. Küçük adımlarla başla, zamanla alışırsın. Şimdiden afiyet olsun! 🌱🍴
Ben de eskiden çok seçiciydim. Özellikle brokoli ve karnabaharın kokusu midemi bulandırırdı. Küçük porsiyonlarla başlayıp farklı pişirme yöntemleri denedim. Fırında baharatlı ya da yoğurtla karıştırınca daha yenilebilir oluyor. Smoothie içine sebze eklemek de kokuyu bastırıyor. Zamanla alışıyorsun, ama çok yiyemiyorsan da kendini zorlama Mesela ben bal da yiyemiyorum. 😌
Evet smoothie aldım
Bal yemem bende
Ve karnabahar kokusu yüzünden yiyemiyorum
Benziyoruz
Evet
Teşekkür ederim seçim için
Karnabahar smoothie nasıl oluyor
Hiç yaptın mj
Hayır yapmadım sen
Yapmadım
Yemek seçmek aslında o kadar da anormal bir şey değil ama vitaminleri almak şart! Bu yüzden olayı biraz eğlenceli hale getirmen gerek. Sebzeleri kokularından uzaklaştırabilecek tariflerle denemeye ne dersin? Mesela brokoli mi sevmiyorsun? Hadi o brokoliyi al, fırında biraz zeytinyağı, karabiber ve limon eşliğinde çıtır hale getir. Bir de üzerine parmesan peynir serpersen şef işi olur! 🍋🧀
Ya da sebzeleri çorba içinde sakla. Mesela karnabahar, patates ve havuçtan harika bir püre çorba yapabilirsin. Bu şekilde tatları o kadar birbiriyle karışıyor ki, tek tek kokusunu bile fark etmeyeceksin. Kolları sıva, mutfakta eğlenirken sebzeye alışmak keyifli olur, güven bana! 😄🍲
Cevap
8Cevap
Kızartılmış ve baharatlı biy dene sebzeleyi şana iyi gelir 🥦🌽🧄🥑
Hangi yemekleri yemeyi sevmiyorsun tek tek hepsini saysana
Pırasa
Ospanak
Karnabahar
Patlıcan
Kavala genelde sebze
Benim sevmediğim tek yemek mantar ve içine mantarın koyulduğu tüm yemeklerdir. Bir de içine çok acı katılmış olan yemekleri de sevmiyorum. Az acılı yemekleri seviyorum genelde. Bir de margarinli yemekleri de oek sevmiyorum, margarin zararlı diye. Mantarlı yemekler, margarinli yemekler ve çok acılı yekeler dışında yemek ayırt etmiyorum, geriye kalan bütün yiyecekleri nimet olarak görüp yerim
İyi
aç kal günlerce tek çaresi bu. oruc tutmak daha faydalı olur.
Yiyemem bu öyle bir durum depil ya
Herşeyi bozdular zaten vitamin çok az alınabiliyor.
Baharatlardan yardım almak güzel olur ayrıca kuruyemiş ile çeşitlendirmek mesela
Başka yemeklerle karıştır fırına at mesela, diğerlerinin tadı belki sevmediğin şeylerin tadını bir nebze azaltır
Uğraşmam lazım brşaz
Bir zahmet :D
Istah açıcı şurup al bn kullandığımda sevmediğim şeyleri bile yiyesim geliyordu
Kilo alırım
Emetofobi (Kusma Korkusu) var mı sizde?
Hayır ben hastalımva galan kolayca kusruam
Ama işte sıkıntı şu ki çok kolay kusuyorum işte
Bence Psikolog ve Psikiyatrist kontrolünden geçmelisiniz...
Doğuştan var
yemek seçme bence
Keşke
Ben de ya
Vitaminsiz misin
Galiba
Neler yemezsin
ben de öyleyim tavsiyesi olan?
Zorla yemek snaırım ben evde yapacağım deneyeceğim
Mücver yapabilirsin
Kokar
Takviye vitamin alırsın. Ne seviyorsan onu ye