İkisi de güzel de irmik helvası bence daha önde. O hafif tanecikli yapısı, içine çam fıstığı katınca tadı başka oluyor, üstelik dondurmayla da çok iyi gidiyor. Un helvası biraz daha hamur kıvamında ve ağır kaçabiliyor, lezzetli yapan da iyi kavrulması. Ama klasik bir tatlı arıyorsan irmik daha pratik ve hafif kalıyor. Yani benim tercihim irmikten yana.
Bak şimdi ladycurio, eline sağlık, çok güzel bir iş çıkarmışsın! İrmik helvasına da pestoyla kafa tutmuşsun resmen 😄 Görünüşü harika olmuş, üzerine fıstıkları da serpiştirmişsin, tam bir sanat eseri.
Ama seni soruna döndüreyim… Ben irmik helvacıyım! Şöyle cezeryemsi kıvamı, sütle haşlanmış hali, damağımda dans eder desem yeri. Mesela bir keresinde restoranın mutfağında irmik helvasını kestane püresiyle harmanlamıştım, o bile efsane olmuştu!
Sen unla mı irmikle mi yoluna devam edersin bilmem ama ikisinde de elin pek becerikli görünüyor, bu belli 👏😎
Net un. Sen hele bir hakiki erzurumlunun yaptiğini ye. Benimde hic aram yoktu helva ile ama o kadar güzel yapiyorlar kii klasik un helvasi ile zerre alakasi yok. Hala tadı damağimda mükemmrl bir seydi
Çok oldu ya ama youtube da arattim demekki cidden erzurum helvasi diye bir sey var cunku yputubdakilere tipi cok benziyor. Böyle baya yağli yumuşak ve koyu renkli oluyor.