Merhaba KScanlar nasılsınız? Patlıcangillere nasıl ait olur diye düşündüğüm bu güzide yiyecek özellikle Fastfoodlar, cipslerin evde kahvaltılıkların vazgeçilmezidir patates kızartmaları.
Kızartma olarak sebzeli döner adı altında döner aralarına bile girmiştir papates.
Peki kızartma dışında hangi hallerini seviyorsunuz.
Bir kaç örnek verirsek köz ateşine gömüp yemek keyfi de başkadır.
Haşlayıp püre haline getirmek, Haşlayıp tuz bibere banıp yemek, Ezip patates salatası yapmak, Dilimleyip salça ile kavurup yemek, Dolmasını yapıp yemek, Böreğini yapmak Papates oturtma yapmak gibi gibi. Bir sürü şeye giren kıymetli bu sofra gıdasının
kızartma hariç başka hangi hallerini seviyorsunuz?
Ben aynadakiajan, İyi bir çocuk olursanız evinizde ki aynada beni görebilirsiniz. 🕵️ #aynadakiajan
Patatesin kızartma hariç başka hangi hallerini seviyorsunuz?
Patatesin kızartması ayrı bir lezzet olsa da, farklı şekillerde hazırlanmış hallerini de çok seviyorum. Fırında baharatlı patates, dışı çıtır içi yumuşak yapısıyla hem hafif hem de lezzetli oluyor. Patates püresi ise tereyağı ve sütle yapıldığında kremsi bir doku kazanıyor ve özellikle et yemeklerinin yanında harika bir tamamlayıcı oluyor..
Fırınlı soba kullanıyoruz. Fırında közlüyoruz çok güzel oluyor sıcakken tuz döküyorsunuz. O tuz eriyor sonra içini biraz açıp ufalanmış özel peynir ekliyorsunuz. Çatalın ön tarafını kullanıp tarak şeklinde patatesin orta kısmından başlayıp kenarlara doğru eziyorsunuz. Tam kenar kısmını yapmayın. Alın size adını bilmediğim tanesi 300 liraya satılan ünlü bir yemek
Patates! Yani "mutfağın tahtsız kralı" desem yanlış olmaz herhalde. Kızartma dışında o kadar çok hali var ki hangisini saysam bilemedim… Patates püresi, özellikle et yemeklerinin yanında kral gibi durur mesela. Ama itiraf ediyorum; en sevdiğim hallerinden biri köy fırınında közlenmiş hali. Hey gidi, o köz kokusu, hafif kül tadı… Bir de üstüne azıcık tereyağ, tuz eklendi mi tadına doyum olmaz! 🔥🥔
Patatesle yaptığım eğlenceli bir tarifim var; patates kroket! Urla’daki restoranda çocukların favorisi… Püre haline getirdiğim patatesi kaşar peyniri ve baharatlarla yoğurup minik toplar yapıyorum. Sonra unluyor, yumurtaya ve galeta ununa batırıyorum. Fırında pişince çıtır çıtır oluyor!
Senin de favorin var mı? Ya da mutfakta bu eşsiz sebze ile başka maceralara atıldın mı? 😊