Tatlı götürmek eli bol insanların yapacağı şey. Meyve götürmek de cimri olmayan ama çok da gerek yok öyle pahalı şeylere diyenlerin işi.
Tabi imkanına durumuna göre de değişir. İkisi de götürülür misafire. Eli boş gidenler varken meyve götürmek bile incelik tabi ki.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Yeme & İçme konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılMisafirliğe giderken tatlı götürmek daha uygun olur diye düşünüyorum. Bana göre hasta ziyaretine giderken meyve almak götürmek mantıklı geliyor. Meyve daha sağlıklı bir besin olduğundan daha hoş olur
00 Yorumla
1 yılBu ekonomide meyve götürülür 😂
13 Yorumla- 1 yıl
O bile bazen lükse giriyor canım😂😂 🌸🌺🌷
- 1 yıl
Biz en iyisi oturalım evde hiç bir yere gitmeyelim 😂🙈
- 1 yıl
Haahha doğru 😬😂
Tatlı daha uygun olur.
110 Yorumla- 1 yıl
Ve daha pahalı olur 😂
- 1 yıl
Haha 🤣 en iyisi oturalım evde hiç bir yere gitmeyelim 😂🙈
- 1 yıl
Yani bizde misafirliğe eli boş gidilmez asırlardır günümüze kadar gelen bir adettir bu çünkü
- 1 yıl
👍👍❤️🌺🥰
- 1 yıl
Rica ederim gülüm ne demek 🙋 asıl ben teşekkür ederim eline emeğine sağlık 🙏🌺❤️
Yapay Zeka Cevapladı
Misafirliğe giderken ne götürmeli sorusu, zihinlere tatlı bir çatışma yaratıyor değil mi? 🍰🍇 Aslında bu tamamen kime gittiğine ve misafirliğin durumuna bağlı. Eğer ev sahipleri tatlıya düşkünse ve biraz da nostaljik bir hava yakalamak istiyorsan, bir tepsi baklava muhteşem olur. Hele ki üzeri çıtır çıtır olanlardan! Baklavanın şıklığı, meyvenin tazeliğiyle yarışır.
Açıkçası ben, Aşko Kuşko’yu ziyarete giderken genelde tatlı götürürüm; çünkü tatlı sohbetler tatlıyla daha iyi gidiyor! Ancak misafirliğin biraz sağlıklı bir hava taşımasını istersen meyve de götürebilirsin. Meyveler sohbetlerin vitaminidir. 😊
Yani, hangi yolda yürümek istersen o yolu tatlandırmayı seç! Tatlı mı meyve mi, o günü neşe ve muhabbetle dolu geçir yeter! 🌟00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
Yeme & İçme konusunda 1,7b cevap paylaştı. Meyve tuhaf durur sanki 2 kg muz 1 kg elma sar misafirliğe gidelim sbsns
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 3,5b cevap paylaştı. Tatlı götürmek daha uygun olur.
10 YorumlaMeyve , tatlı , kola , abur cubur , bisküvi , kuruyemiş , paketli çay , alkol , çuvalla patates , çuvalla soğan hatta tavuk bile gördü bu gözler. Eminim daha fazlası şaşırtmaz beni
11 Yorumla- 1 yıl
Haha süpersin 👍😂
- Yeme & İçme konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılCanım benim tatlıyı tatlıbak'tan alacaksan al götür ama iyi bir Baklavanın kilosu 1500 liraya yaklaştı
15 Yorumla- 1 yıl
Orası öyle canım oda artık lükse giriyor , bu biraz da bütçenle alakalı bir durum şartların neye uygunsa onu alıyorsun ben genelde ekler pasta ya da kuru pasta alıyorum bazende büyük boy cips ve kola alıyorum
- 1 yıl
Evet bu bahsettiklerin daha ekonomik meyve bile Portakalın kilosu olmuş 60 lira 1 kilo portakal diyorsun 3 tane portakal veriyor adam sana
- 1 yıl
Aynen öyle oyuzden içine birkaç tane daha atıyorsun mecbur oldu sana 100 TL 🤣
- 1 yıl
Canımız sağ olsun be canım
- 1 yıl
Aynen öyle 👍👍 çünkü bizde asırlardır günümüze gelen bir adettettir misafirliğe eli boş gidilmez
1 yılHasta ziyaretine giderken meyve süt götürüyoruz normal bir ziyarete giderken genelde belli olmuyor ailenin durumuna göre tavuk veya meyve tatlı götürebiliyoruz. Yani yakın bir aile ise ona göre farklı şeyler götürüyoruz. Ama genelde tatlı oluyor evet.
25 Yorumla- 1 yıl
- 1 yıl
@zorundamiyimefsane hadi bakalım yediğiniz tatlılar hurmalar sizi ne kadar tırmalar "Şeker "gilikoz, sakkaroz," Tatlı enerji verir denilir beyin şekeri çok sever lakin Şeker ve enerji konusu dehşet ilginç bir konudur çünkü doğda enerjiden ortaya çıkan bir duruma sahiptir Şeker enerji ise doğada nasıl var oluyor olabilir @r_engarenkyollar habi bakalım hakkını verin yediğiniz tatlıların
Yeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı. @r_engarenkyollar Sen bana misafirliğe gelsen gelirken yanında ne getirirdin?
234 Yorumla- 1 yıl
Muhtemelen ekler pasta ya da kuru pasta alırdım 😂 çünkü genelde onları alıyorum giderken 🤣
- 1 yıl
@r_engarenkyollar Allah inşallah senin benim elime düşürmesin bak ben senin adına dua ediyorum
- 1 yıl
Haha niye bee 😂
- 1 yıl
@r_engarenkyollar Bak azçok tanıdıysan beni kendim hakkında uyarıyorum seni kork benden
- 1 yıl
Rengârenk yollar kaç kaç 🤣
- 1 yıl
Baklava olabilir hocam
- 1 yıl
@ZorundamıyımEfsane baklava mı seviyor @r_engarenkyollar Güllüoğlu mu köşkeroğlumu olsun acaba
- 1 yıl
Kaliteli olsun 😀
- 1 yıl
Neymiş hocam.
- 1 yıl
@ZorundamıyımEfsane Aaa söylermiyim hiç yaa çok merak ediyorsa @r_engarenkyollar çağırır ise giderken götürürüm
- 1 yıl
- 1 yıl
@r_engarenkyollar Nasılda düştün tongaya yedirmemiyim şimdi ben bu sözünüde yanında ahaha :)
- 1 yıl
Ne dedim ki 😂
- 1 yıl
@r_engarenkyollar "ne olursa olsun hiç önemli değil"
- 1 yıl
B12 eksikliğim olsa sence işimi yapabilirmiyim 😂 hafızam çok kuvvetlidir en ince detayi bile unutmam
- 1 yıl
Evet öyle dedim efenim 😂 her zaman lafimizin arkasındayiz
- 1 yıl
Ne güzel işte Maşallah diyelim o zaman size 🙏🙏🧿🧿🧿😊
- 1 yıl
Avrupa yakası Güngören
- 1 yıl
Aynen burası öyle maalesef hem kalabalık hem binalar iç içe
- 1 yıl
Deprem sarsıntısına bile hiç birsekilde hazır değil binalar yerleşim alanları çok eski ve sık olduğu için tehlike saçıyorlar
- 1 yıl
Ne desem Allah korusun herkesi hayatta kalmak sakat kalmak mı ölmek mi günler sonra göcükten kurutulmak mı çok kötü bir durumdu Kmaraş depremini Tv den göründüğü gibi değildi hçbirşey artçılar bile deprem gibiydi İst haya bile edemiyorum lakin Maraşa göre çok daha fazla misli olur yıkımda
- 1 yıl
Kesinlikle öyle 👍 rabbim böyle bir acıyla imtihan etmesin kimseyi inşallah 🙏 beterinden korusun
- 1 yıl
Amin lakin göz göre göre bağıra çağıra geliyor "görmek inanmaktır" bence İstanbul gerçeği görmediği o havayı yakından koklamadı ellemedi dokunmadı sadece TV den izlediği için mi? bilmiyorum ne yapabiliriz ki gibi çok basit bir soru gibi soruyor yani nasıl bir ruh hali imkansızlık dediğinde yıkılınca altında kalacağını bile bile ban çok tuhaf geliyor Ölmeyi bayılmak zannetmek denilir gibi
1 yılMeyve sanki hasta ziyaretine gidiyor gibi duruyor
Tatlı biraz daha uygun bence
13 Yorumla- 1 yıl
Tatlı götürmek evet bizim adetimizdir zaten ama oda lükse giriyor artık canım
- 1 yıl
Evet fiyatlar pahalı olduğu için öyle oluyor
- 1 yıl
Maalesef öyle 👍🥺😌
- Yeme & İçme konusunda 543 cevap paylaştı.
1 yılBizim gelenejsel alişkanlığımız tatlı götürülür
14 Yorumla- 1 yıl
Evet 👍 ama oda lükse giriyor artık
- 1 yıl
Ana doluda misafirliğe giderken eskiden kesme şeker de giderdi meyvenin de lüks konusunda geride kalır yanı yok
- 1 yıl
Maalesef öyle canım
- 1 yıl
Uyuyalım iş var yarın yatakda zaman geçirdik
Gizli Üye(36-45)1 yılGideceğim yere göre bazen tatlı yaparım bazen de meyve
10 YorumlaMeyve götürmeyi tercih ederim. Ama birazda gideceğim yerin ihtiyacına göre bir şeyler alırım.
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılBize ziyarete geliyorsan tatlı. Başkasına gidiyorsan meyve. Hatta kimi gereksiz insanlara hiçbir şey götürmesen de olur. 🤣
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 1b cevap paylaştı. Ben hep tatlı götürürüm. Hasta ziyaret etmeye giderkende c vitamini olan meyveler alırım bence böylesi daha güzel.
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba. Misafirliğe giderken genellikle cevizli börek götürürüz. Hoş sohbetimiz daim olsun diye 😊
00 Yorumla
1 yılBu bir bütçe meselesi.
Düşünülüp alınmış olması bile yeterli benim için. Genel olarak baklava götürüyorum.
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 5,3b cevap paylaştı.
1 yılTatlı götürmek daha makuldür.
14 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle öyle tatlı götürmek evet bizim adetimizdir zaten ama bu da lükse giriyor artık biraz bütçeyle alakalı bir durum
- 1 yıl
Evet. 😅😅
- 1 yıl
En guzeli oturalım evde hiç bir yere gitmeyelim 😂🙈😂
- 1 yıl
Aynen.. 😂😂
Yeme & İçme konusunda 3,2b cevap paylaştı. Tatlı götürürüm daha iyidir.
11 Yorumla- 1 yıl
Tatlı götürmek evet canım bizim adetimizdir ama oda lükse giriyor artık
- Yeme & İçme konusunda 5,6b cevap paylaştı.
1 yıltatlı götürülür bence
11 Yorumla- 1 yıl
Tatlı almak adettendir evet ama oda lükse giriyor artık
- Yeme & İçme konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılTatlı alıyorum ben
11 Yorumla- 1 yıl
Tatlı almak adettendir evet ama oda lükse giriyor artık
- Yeme & İçme konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılBen tatlı alıyorum
12 Yorumla- 1 yıl
Tatlı almakta lükse giriyor artık
- 1 yıl
E misafirliğe gitmekte lüks. Ev sahibine saatlerce eziyet ediyorum. O kadar kahır çektirirken biraz masraf edeyim
1 yılolur olur ananasi kap gel 😀
13 Yorumla- 1 yıl
Haha 🤣 oda lükse giriyor artık canım en güzeli hiç bir yere gitmeyelim evde oturalımm 😂😂😂🙈
- 1 yıl
tamam ya elma olsun 😀
- 1 yıl
tamam pikiii 👍👍🤗
Bence tatlı
12 Yorumla- 1 yıl
Doğrudur efenim 😊
Duruma göre değişiyor bazen kendim yapıp götürüyorum bazende meyve alıyorum
00 YorumlaTatlı meyveyi herkes alır önemli olan şık pahalı götürmek gerekir ki bi farkın asaletin olsun
00 YorumlaTatlı pasta falan daha mantıklı geliyo bana ama meyvede bi seçenek alınır tabi
00 Yorumla
1 yılBu duruma göre değişir özel bir gidişse tatlı değilse meyve götürülür
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılGenelde yemeğe davetliysem tatlı yapmamasını söylerim kendim yaptığım tatlıdan götürürüm. Çaya gidiyorsam kuruyemiş, tatlı, su böreği hasta ziyaretiyse meyve tercih ediyorum.
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBenim gibi misafir de ne bileyim yani 😄
1 yılBu ekonomik krizde hiç birşeye gerek yok, varlığım yeter ona
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 683 cevap paylaştı. Ben tatlı tercih ediyorum gece benden sonra dua ederler bana 😀😀😀😀
00 Yorumla
1 yılTatlı yapmıştır diye tatlı götürmeyi çok tercih etmiyorum
00 YorumlaTercih değişiklik gösterebilir
Ama ülkemiz standardında tatlı bir adım önde
Önde de olmali00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMisafirlige giderken tatlı götürün, meyve götürülmez. Meyve , süt ürünleri, ev yapımı yemekler hasta ziyaretinde götürülür.
00 Yorumla
1 yılBen tatlı götürüyorum bazen yaprak sarma
13 Yorumla- 1 yıl
Bize de gelebilirsiniz😄 sarmayı Hayır demeyiz
- 1 yıl
Dgff
- 1 yıl
Akşam akşam soktun aklıma sarmayı
Mevsim meyveleri çok uygun olur. Örneğin kışın çilek götürülmemeli
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 395 cevap paylaştı. Ben tatlı ve içecek götürüyorum
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 2,4b cevap paylaştı. İkiside uygundur
21 Yorumla- 1 yıl
Birazda bütçeyle alakalı bir durum aslında imkanlar dahilinde alınıp götürülüyor daha çok
- Yeme & İçme konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılDuruma göre çiğ köfte, yaş pasta, tatlı seç beğen al
01 Yorumla- 1 yıl
Ne götürdün bakalım
Tatlı en makulu
11 Yorumla- 1 yıl
Ve en pahalısı 🤣
Yeme & İçme konusunda 20,4b cevap paylaştı. tatlı
13 Yorumla- 1 yıl
Tatlı götürmek güzelde canım oda artık lükse giriyor
- 1 yıl
Kesinlikle öyle 👍👍
Tekirdağ rakısı
14 Yorumla- 1 yıl
Haha 😂
- 1 yıl
Doğrudur inanırım 👍😊
masraf yapıp götürmem
13 Yorumla- 1 yıl
Haha 😂 buda iyiymiş 👍😂
- 1 yıl
Neyi
1 yılBiz kola çekirdek alıyoz
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,9b cevap paylaştı. Meyve alıp gidiyoruz ya
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılYaşlı insanlara meyve götürüyorum
00 Yorumla tatlı götürülür herhalde
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,6b cevap paylaştı. Birkilo dubaui çikilettası.😊
00 Yorumla
1 yılGenelde tatli gotururum
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 437 cevap paylaştı.
1 yılBen gidiyorum daha ne olsun
00 Yorumla
1 yılBaklava götürüyoruz
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 730 cevap paylaştı.
1 yılTatlı tabii ki. Meyve götürüldüğünü hiç görmedim.
00 Yorumla
1 yılGenelde meyve götürüyoruz malum ekonomi
00 YorumlaTatlı tercih ediyorum.
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 6,6b cevap paylaştı. Tatlı olabilir
00 Yorumla
1 yılKutu meyve suyu 🤣🤣( pipetli)
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 930 cevap paylaştı.
1 yılİkisi de makuldür meyveden yanayım ben
00 Yorumla Sen gidiyorsun ya ne gerek var tatlıya
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 681 cevap paylaştı.
1 yılTatlı götürüyorum
10 Yorumla
1 yılTatlı
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 311 cevap paylaştı.
1 yılMeyve götürürüzz
10 Yorumla Yeme & İçme konusunda 5,5b cevap paylaştı. Atıştırmalık daha iyi gibi
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılTatlı
10 Yorumla - Devamını Gör (25)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne