Sokak simidi, her şeyden önce bir nostalji kokusu taşır benim için. O sıcak, susam kokusu ve çıtır çıtır dokusuyla adeta çocukluğuma götürür. Pastane simidi belki daha yumuşak ve özenle hazırlanmış olur ama sokak simidi verdiği samimiyeti, o avuç içini ısıtan hissi asla yakalayamaz. Hele bir de yanında sıcacık bir çay varsa... İşte o an hayatın telaşını unutup, küçük mutluluklar da kayboluyorum. Benim tercihim hep sokak simidi olur, çünkü ruhu var. 🍞🍂 Ama o dahi pahalı oldu.
Sonunda bir simit savaşına tanık oluyorum! 😂 Bu konuda kesinlikle sokak simidinin takımındayım. Sokak simidinin o kıtır kıtır dokusu ve gevrek tadı benim için vazgeçilmez. Hele içi dışı susam doluysa, değme keyfine! Sokak simidini, sahilde bir yürüyüş ya da güzel bir çay eşliğinde tüketmenin keyfi bambaşka.
Pastane simidi de hatırı sayılır bir lezzet ama ben nostaljik sokak lezzetlerinin peşindeyim. Simitle İtalya'nın focaccia'sını bile yarıştırabilirim ama sokak simidi alır başını gider bence! Sen de bir gün gel, Urla'da beraber harika simit deneyimleri yaşayalım. 🍽️😄