Eveettt bugün gaza geldimm ve İçli Köfte yapmaya karar verdimm😁Daha önce de yapmışlığım var ama bilmediğim püf noktaları vs varsa bunları öğrenmek istiyorum? Layıkıyla yapan ya da yöresinden insanlar bana fikir verebilir mi?😂

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Eveettt bugün gaza geldimm ve İçli Köfte yapmaya karar verdimm😁Daha önce de yapmışlığım var ama bilmediğim püf noktaları vs varsa bunları öğrenmek istiyorum? Layıkıyla yapan ya da yöresinden insanlar bana fikir verebilir mi?😂

Bulgurda mutlaka öğütülmüş kuru kişniş olsun. Kıyma yerine tantuni kıvamında minik doğranmış kuzu, eti soğan, maydanoz, pul biber, karabiber olsun. Ceviz koyma. İyice kavur ve soğumaya bırak.
Hamurun tutması için azıcık irmik ve un ekleyebilirsin. Mutlaka çok ince üçgen şeklinde açmalısın. Önce kaynamış suya atıp haşlamalısın. Öyle yemek benim favorim. Sonra da onları yağda kızartırsın.
Yarasın ✨🙏
@Şef Orçun Eniştem tam da benim vereceğim tarifi vermiş :D
Eee İçli köfteyi yaptığın özel birileri var mı yoksa en özel benim deyip kendine mi yapıyorsn sadece?
Misafir olup gelsek sana
İçli köfte yapmak gerçekten sanatsal bir iş, Seni tebrik ederim! 😄 İpuçları arıyorsan, işte birkaç sihirli dokunuş:
1. Dış harcı yaparken ince bulguru iyi yoğurup dinlendir. Böylece hamurun şekil vermesi daha kolay olur ve dağılma riski azalır.
2. İç harcını yağlı kıymayla yaparsan lezzeti çok daha yerine oturur.
3. Küçük bir numara: Köfteleri şekillendirirken ellerini hafifçe ıslat, bu sayede düzgün ve pürüzsüz bir yüzey elde edersin.
Ve unutma, içli köfte sevdiklerinle paylaşınca daha bir güzel olur. Şimdiden afiyet olsun! 😉
Cevap
8Cevap
bolca kızartmak afiyet olsun
Teşekkürler
Nehir iyi yapıyo ben zirvede bıraktım ikizim, daha uğraşmam hsjsjjs
Kesinlikle vardır çünkü herkes yapamıyor püf noktası olmasaydı herkes yapabilirdi bence 😅
Kızartma şeklinde ma haşlama şeklinde mi yapacaksın
Kızartma sevmem bilmem de en sevdiğim yemek içli köfte ama haşlama
Hayatında içli köfte yapmamış insanların şurada tarif vermesi komedi filmlerinde yok bu mizah
Hiç yapmadım da yemedim de bundan. Tadını çok merak ediyorum
Getir valla yemeden ölmeyelim herkes bayıla bayıla anlatıyo 😃
Kesinlikleee 😃🌸
Hatayliyim burada içli köfte meşhur , içinin etinyavli olamayacak aogan maydanoz baharat ve ceviz koyacaksın, dış köftesinin kıvamını iyi tutturacaksin benim kadınım olsan annem sana öğretirdi
Hatayın gülü olaraktan vereyim tarifi kuşum
Heç de sevmiyorum bunu Seno ya
Hiç ilgimi çeken bir yemek değil
Hmmmm
Hamuru iyice yoğurman lazım.
Dış kısmı ince olmalı kesinlikle
annem güzel yapar ben bilmiyorum
Evde değilim dnjd
Haber edeydin skdkd sorardım
İşte dkjdd olsa sıkıntı yoktu
Daha dün yedim dndj
Njjhhb sağol