tahin pekmezle aranız nasıl?

ben iki yemek kaşığı tahine bir yemek kaşığı pekmez katıyorum öyle seviyorum, bazen de yarı yarıya o zaman canım nasıl isterse😄
peki sizin karışım ölçüleriniz ne?
tahin pekmezle aranız nasıl?

ben iki yemek kaşığı tahine bir yemek kaşığı pekmez katıyorum öyle seviyorum, bazen de yarı yarıya o zaman canım nasıl isterse😄
peki sizin karışım ölçüleriniz ne?
Günaydınlar☀Tahin pekmez severim oranı da önemli / ortalama göz kararında bırakırırım. Tahin biraz fazla pekmez ise yoğun olduğu için biraz daha, az bırakırım. Afiyet olsun. 💓🎀
Günaydınnn bi tanem❣ben de aynı sekilde düşünüyorum pekmez tadını bastırdığı icin daha az katılmalı, sana da afiyet olsun🙏🏼💝💖
Teşekkürler güzellik 💓🎀🌺🙂
😊🌺💐💝
Pekmezin 1%3'ü kadar tahin koyarım, kasede karıştırır, ekmeğe sürer yerim😄
Kışın favori kahvaltılığımdır.
Bugün pankek yaptım, bu karışımdan sürdüm, efso oldu😋
wow harikasın, afiyet olsun tatlım👌💝
Evet yerim. Kış aylarında üşümeyi ciddi engelliyor bence.
dogru
Eig için teşekkürler
rica ederim💝
Yurtta kahvaltıda verirlerdi. Bana hitap etmedi.
ben her sabah yerdim😋
O yurtta kahvaltı çeşidi azdı. Ben, aç kalmayayım diye yiyordum. 😂😂Dut pekmezi de mesela herkese hitap etmez ama doğal dut pekmezi ise ben çok severim. Zaten ikisini karıştırıyorlardı yurtta. Öyle yiyorlardı. Yani bilmiyorum. Belki doğalı olsa severdim. Denemek lazım.
biz de secenek vardı da ben sevdigim icin yerdim, dogal olanı daha iyi tabi ki😃
Doğru düzgün kahvaltı çeşidi olmayan yurtta bir de yurt sahibinin eşi “ Ben kaz eti yemek istiyorum.” diyordu. Bir kez daha yolasım geldi bak aklıma geldi de. .🤣🤣Yurtta hiç etli yemek çıkmıyor ama hanımefendi kaz eti yemek isteyip evde yapmış olduğu kelle paçadan söz ediyor idi. 😂😂
nispet yapıyomuş , ben şanslıydım yurtta aile gibiydik kalabalıga ragmen guzeldi ogretmenler de kalıyodu bazen😃
yemege geliyolardi yurda😂
bizim aşçı cok iyiydi
Aaaa… Sorarsan o da bizi çok severdi. 😅😅Çocukları çok seviyorum derdi ama göğsüm sarkmasın diye kendi çocuğunu süt anneye emzirten ve çocuğunu Azerbaycan’da anneannesi ve dedesinin yanına bırakan biriydi. Neymiş efendim? Çok seviyorlarmış. 😂😂Her anneanne babaanne ve dedeler sever torununu yani. Bizimkiler de bıraksın diye çok baktılar mesela ama yengem bırakmadı. İyi de yaptı. Yani annesiyle uyuyan çocuk , göremeyince soran çocuk annesini aramayacak mıydı sanki?
Sonra uğraş dur annem, babam beni terk edip gitti psikolojisi ile ilerleyen yaşlarda.
ahahah seni baya gıcık etmiş ben de gıcık olurum soyledigi davranislari tutarsiz kisilerden😂
Benim bir sorunum yoktu normalde ama benim odanın ışığı bozuktu. Ben de annem de kaç kez dedik ama yaptırmadı. Benim masa lambam vardı geçmiş yıllardaki yurtlarda aldığım. Onunla idare edebilirmişim. Ben yarı yıl tatiline eve gitmeden önce odamın anahtarını bıraktım. 27 gün boyu yoktum. Bana kendi dedi anahtarı bırak , yaptıralım diye. Geldim ki ışık hâlâ yanmıyordu. Bir de ışık yanıyormuş. Ben yalan söylüyormuşum. Öyle demişler babama. 😅😅😅😅Ardımdan anneme ve babama telefonda benimle uğraşan bir sürü şey demişler. Ben de valizleri dahaca yerleştirmemişim dolabıma ve diğerlerini de topladık ertesi günü ve ben başka yurda geçtim. Ben , giderken elektrikçi getirmişler gitmeyeyim diye.
özel yurt muydu, o kadar da cimrilik olmaz ya bi lamba takamadılar mı
O yurtta da bir ay durdum. Corona çıktı sonra da hepten eve geldim. Bak , o yurt ve yurt çalışanları iyiydi. Yemekleri ve kahvaltıları da daha iyiydi.
tuhaf insanlar ya ben devlet yurdunda kaldim puanli yerlestim biz de disiplin coktu ya askeriye gibi her sey saatinde ve duzenliydi teftis oluyodu kafalarına gore davranamiyorlardi çunku sikayet ediyoduk dilekce yolluyoduk Meb e😂
KYK’de direkt getiriyorlar bir şey olunca yaptırmaya. 2 yıla yakın durdum , biliyorum ama yanına kafa dengi birini bulabilmek mesele.
kesinlikle KYK'da da kaldım lisede de yurtta kaldım oda arkadasları onemli tabi anlasamayaınca sorun oluyor degistiriyoduk senin yurdun sıkıntılıymı baya yönetenlerde ciddiyet yok balık baştan kokar hesabı sjjssh
Ben tek kaldım özelde. KYK’de üç kişi kalıyorduk. İlk yıl değiştirdim ama bu defa da kızlar arasında gruplaşıp beni dışladılar önceki yıldan tanış olduğu için ve sınıf arkadaşı idi. En baştan 5 kişilik odadaki kendi bölümlerinden kızla yer değiştireyim diye gözüme baktılar zaten.
Ben de özele geçtim ondan sonra işte.
uzucu ya bende lise yurdunda benzerini yasadım sonra ders oldu kimsenin keyfine gore duzeni mi bozmadım istediklerinde cok istiyorsan kendin git arkadasinin odasina diyodum gitmiyorlardı da vazgeciyorlardı heves zaten cogunun arkadaslığı birlikte takılma amaclı dip dibe yasamaya gerek yok😂
ben de arkadaslarım vardı aynı odada olmasak da yemegi birlikte yer birlikte gezer eglenirdik yani duygusal olsamda kendimi korudum hep 😃
Ben de gitmedim ama başka şeyler de oldu. Ondan gittim.
iyi yapmışsın yanj evet oda arkadaslıkları onemli ya kafa dengi duzgun biri degilse sıkıntılı ruh hastası cıkarsa sıkıntı
😂😂😂😂 En son yurttan gitmeden önce oda arkadaşım elinde bir şey yıkamış. Onun elinde bir şey yıkamış olduğunu görmedim. Diğeri yıkıyordu ve ben de onun sanıp kuruduğu için yatağına bırakım. Çünkü benim de lifimi kurutmam lazımdı. Sanki kendi eşyası gibi dokunma benim eşyalarıma dedi sert bir şekilde. Sanki senin eşyaymış. Sana ne yani? O kız çok bağırarak diyordu her şeyi. Çok takıntılı biriydi. 😤😤 Başka bir zaman aralarında mezhep konusu açmışlardı. Yozgat’ı bilsem diğerine de sorardım ama geçmişte Alevi Sünni meselesi ile meşhur şehirlerden biri Maraş olunca ve aralarında da konuşunca ben de sordum. Yozgat hakkında bilgim olsa diğerine de sorardım. Benim Alevilere özel bir takıntım yok. Benim en yakın arkadaşım da babadan Alevi idi. Öyle olsa onunla yakın arkadaş olmam yani. Bundan dolayı kıza kafayı takmışım. Öyle demişti. Ne alakaysa? 🙄🙄 Yani o da bana sorsun. Ben , bu kadar büyük tepkiler vermem. Zaten sonradan siz aranızda konuşmuş olduğunuz için sordum deyince o sorabilir , o benim arkadaşım ama sen değilsin demişti. Normal sohbet bile edilmiyor idi yani.
evet oluyo garip garip insanlar neyseki ben sanslıydım kendi halinde iyi insanlae denk geliyordu😊
Yaz okulunda da bir kez KYK’de kaldım. Bak , o kız iyiydi. Onun gibi birine denk gelsem dururdum. Oda arkadaşı cidden önemli.
kesinlikle
Cevap
31Cevap
evet yerim tabi ki de
afiyet olsun
Evet severim arada yerin annem kış aylarında hazırlar mutfak masadına koyar genelde
güzelmiş
Tahin pekmez karışımıni severim. Pekmezle yoğurt karışımını daha çok severim. İlk yediğimde annem yenilmez ki bu demişti 😅sonradan o da sevdi
evet pekmezle yogurt da iyi, ben yogurdu daha cok sade severim
En sevdiğim, ama tahini daha çok olmalı, pekmezi biraz daha az. Aksi takdirde, şeker çok artar.
aynen
Şu anda da çayla, tahin, pekmez, ballı ev yapımı bir çörek yiyorum. 🙏
ooo maşallah full organik kendi emegin tadını çıkara çıkara ye afiyett olsun👌
Teşekkür ederim, darısı sana 🙏🍀
teşekkür ederim😊
🙏🍀
Severim ancak düz tahin pekmez değil. İçerisine bal ve süt de koyuyorum ben.
süt değisikmis
Bugün aldım yarın kahvaltıda deneyeceğim tahin pekmez ikilisi favorimdir, gerisi hikaye
ahaha afiyet olsun, kaymak da aldın mı😂
Yok onu sen alacaksın 🙂
ajahsjhh
Seviyorum tahin pekmez. ikilisini, severim kendilerini
ben de severim kendilerini😄
Sevilmeyecek gibiler mi kendileri :D
demi nasıl da yakışıyolar birbirlerine baksa na tahinin ağırlığı pekmezin tatlı cilvesi ne kadar da uyumlu😂
Herkeslerden daha uyumlular tatlış şeyler 😂
ahaha vallahi ya😂😂
Spordan önce pekmezli su içiyorum mermi gibi oluyorum 😅
ahaha ben icemem öyle ya
Enerji gerektiren zamanlarda çok işe yarıyor ya, sağlıklı enerji içeceği
evet ama çok tatlı 😄
Ya ben de çok sevmiyorum ama suyla karıştığı için biraz hafifletiyo
hala tatlı😅
İşe yarıyorrr
orası kesin
Pekmez sevmem tahinide kullandığım sevdiğim tek yer kabak tatlısı
benimde sevmedigim tek sey o kabak tatlısında😅
Aaaaaa nasıl olur 🤣🤣
😅😅
5/1 kadar organik keçiboynuzu pekmezi kullanıyorum tahine, aşırı lezzetli oluyor
keçiboynuzu pekmezi de güzel
Severim. Ama tahin-bal karışımını daha çok tercih ederim. Karışımlara ölçü tutmuyorum. Göz kararı 😂
ballı tahin guzel olur gelenegi bozmayalım 😄
Çok severim. Ayrı ayrı kullandığım da olur karışık olanda kullandığım olur. Koskanın iyidir baya.
dogrudur
Evet, yerim. Ama kararındaysa güzel oluyor.
Benim için ideal tahin pekmez:
Tahin biraz daha baskın olmalı (yaklaşık %60 tahin – %40 pekmez)
İyice karıştırılmış ama tamamen pürüzsüz değil, hafif dokusu kalsın
*Pekmez çok keskin değilse (üzüm ya da keçiboynuzu tercih ederim) tadı daha dengeli oluyor
Yanına taze ekmek ya da bir parça cevizle çok yakışıyor. Fazla tatlı olunca çabuk bayıyor, ama tahin önde olunca hem doyurucu hem de içi ısıtan bir lezzet oluyor.
Severim ama çoktandır yemediğimi farkettim şu an. Ben göz kararı yaparım bilmiyorum ama çok sıvı olmasını sevmem
evet yerim tahin pekmez tahinlı bal tüketirim genelde
Kilo aldırıcı, şeker ve yağ bombası, sağlıksız bir gıda.
Yarı yarıya karıştırıyorum.. üzerine birkaç tatlı kaşığı bal
çikolata isteğimi bastıran tek şey bu. Ama pekmez mutlaka keçiboynuzu olmalı😇
Çok severim, ama tahini pekmezin iki katı olmalı
tabi ki👌
Çok severim tam bir enerji deposu.
kesinlikle
Evde bir çocuk olunca evde eksik olmaz
yedirin cok sağlıklı
Daha bu hafta Fethiye'den getirttirdim
guzelmis afiyet olsun
Teşekkürler güzel bir gün dilerim
size de iyi gunler 🙏🏼