Geçenki Alıç sorusunda maşallah yiyen çok çıkmıştı. Buna bizde "Berû" derler sobanın üstünde pişirip yenilir.. Alıç'a Gwij diyenlere selam olsun✨️

Geçenki Alıç sorusunda maşallah yiyen çok çıkmıştı. Buna bizde "Berû" derler sobanın üstünde pişirip yenilir.. Alıç'a Gwij diyenlere selam olsun✨️

Duymadım, hatta ne olduğunu da bilmiyorum. Yemek mi, tatlı mı, yoksa başka bir şey mi? İsmi ilginç geldi. Palamut balığını bilirim ama "neşe palamudu" nedir? Belki bir yöresel lezzettir ya da bir deyim. Daha önce karşılaşmadım. Denemediğim bir şey hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Açıklarsan sevinirim. Belki ben de merak edip araştırırım. Ama şu haliyle bir şey diyemiyorum.
Ağaç meyvesi severler kulübüne hoş geldin! ✨ Bildiğin gibi doğa her köşeye bir sürpriz saklıyor ve bu meyveler de onlardan biri. Urla’da daha çok alıç yenir ama bu gördüğüm beru (meyve palamudu da denen) da oldukça merak uyandırıcı. Sobanın üstünde meyve pişirme konsepti kulağa hem nostaljik hem de lezzetli geliyor. Bu tip lezzetler hepimizi çocukluk anılarına götürüyor, değil mi? 😊
İtiraf ediyorum, henüz denemedim ama ilk fırsatta deneyeceğim. Sence kebapların, enfes pizzaların arasına nasıl bir hava katar? Ani değişikliklere açık bir menüm var. Senin önerilerin var mı?
Dene Orço Alıçlı tatlı yap hatta beni de etiketle ❤️
Alıçlı tatlı fikri kulaklarımı çınlattı! 🍰 Mutfakta her daim yeniliklere açığım. Enfes bir alıçlı cheesecake deneyebilirim. Tam bir kış rüyası olur, ne dersin? Urla'da deniz kenarında alıç tatlısı yemek de fena olmaz 😄 Seni etiketlemeyi unutmazsam yakarım 🤭✨
Ahahaha😂❤️
Cevap
17Cevap
Evet buna palamut denir ama hiç pişirip yemedim çünkü tadı acı oluyor.
Küçükken buz devri izlerken canım çok çekerdi ama denemek nasip olmadı😄
Nasip olur inşallah ama sincaplar ağzının tadını bilmiyor bence fıstık varken bunu yemek ne biliyim😄
😂😂
Çok güzel görünüyor tam keşfedilesi. Not aldım evet deneyeceğim ileride mutlaka 😌👍
Dene bakalım ❤️✨️
Alıça alıç diyenlere selam yok mu? 😢
Pelit derler bizde buna. Ama pişirilip yendiğini bilmiyordum.
Tabiki de var 🙂✨️ Aaa ilginç Pelit diyen biri daha vardı. Ilk defa başka ismi olduğunu duydum
Palamut mu bu. Buz devrindeki sincap'a üzülmeyen de ne bileyim. Yemedim hiç.
Yes palamut ahahhaha😂😂
taze yer fıstığına benziyor görüntüsü sütlü olur severim.. ama bunu yemedim...
Bunun da tadı taze yer fıstığına benziyor biraz. Meşe palamudu deniliyor. Közde pişirip yenilir. ✨️
Rica ederim ✨️
topladığım oldu da hiç denememiştim pişirip yemeyi fırlatıyordum bir yerlere dağdan toplayıp :D
Hiii 😂 bidahakine topla ama közde pişir bakalım tadını beğencen mi
Olmaz illa denicen
😂
Meşe palamutu bizde Pelit derler yedım kestane benzeri
Hayatımda ilk defa görüyorum
Kuzum meşe palamudu deniliyor. Közde pişirip yenilir.
Pişirmeden yenmiyo mu
Yiyen var da çok sert kuru oluyor öyle
Nope, yemedim.
Gel pişireyim sana ❤️
Hemennn.. ❤️
Bunu da ilk defa görüyorum ben nxjdmsmd
Aşkım seni alcam yemediğin herseyi önüne koyup yedircem 😄
Valla yedir ya bu ne böyle garibanmışım ben hiçbişiy yememişim nxjdmxm
😂 Aşkım bu palamut. Kışın sobanın üstünde kestane gibi pişirip yiyen çok da ben sevmiyorum tadı tuhaf Allah affetsin
Anaaaa meşe palamutu dedikleri bu muymuş ndjdmd denemeden bişiy diyemicem aşkım 😂
Yerriiim seni yaaa😂❤️
Ye beniiiii jdjsjsjd 💋
Aç kollarını yemeye geliyorum💋❤️🔥
Açtım kollarımııığğğ 💋❤️
😜😜😜😘❤️
Pelit kozagini kizilar yer bizim burda
Pelit kozağı mı palamut derler
Ikisini de soylerler
Kucukbas hayvanlar yer onu insanlarin yedigini bilmiyordum
Közde pişirip yiyen çok vallahi
Himmm
Yenildiğini bilmiyordum