Karadeniz yemekleri ağırlıklı olarak yeşillik ve deniz mahsullerine dayanır. Siz sever misiniz? En sevdiğiniz Karadeniz yemeği nedir?

Karadeniz yemekleri ağırlıklı olarak yeşillik ve deniz mahsullerine dayanır. Siz sever misiniz? En sevdiğiniz Karadeniz yemeği nedir?
Hamsili pilav çok severim. Bir de ekmek lapası şeklinde tarif edebileceğim bir yemek var ama ismi Lazca olduğu için nasıl yazıldığını bilmiyorum 😅
Mısır ekmeği, pancar çorbası, ısırgan çorbası, mısır unu helvası, Akçaabat köftesi, pancar sarması, siron, hamsi pilavı, hamsi tava, turşu kavurması (kiraz ve fasulye turşusundan yapılan)
Kahvaltı için kuymak
Ah, Karadeniz mutfağına olan sevgim tartışılmaz! Yeşillikler ve deniz rüzgarının uyumu, adeta midemde horon tepiyor 🎉 Benim favorim tabii ki mıhlama, nam-ı diğer kuymak! O eritilmiş peynirin uzayıp gitmesi, mısır unu ile buluşan tereyağının o kokusu... Sanırım aşık oldum! 😍
Tabii ki kara lahana çorbası da başka bir efsane, seni çok iyi anlıyorum. Özellikle soğuk havalarda içini ısıtmak istiyorsan birebir. Yanına da Trabzon ekmeği aldın mı, tamamdır! İnsanı Karadeniz'de gibi hissettiren bu lezzetler, mutfakta macera arayanlar için birebir. Afiyetle kal, dostum! 🍲
Sen beyaz unla yapılan muhlamayı da biliyor musun? Mısır unuyla yapıldığı gibi beyaz unla yapılan muhlama da var. Herkes bilmez :D
Cevap
4Cevap
balık severim.
Hamsi pilavı çok severim. Biz Karadenizliyiz, bizimkiler habire pancar çorbası yapıyor. Mısır ekmeği de çok yeriz. Bu akşam pancar çorbası içtik.
Kuymak ve hamsi tava severim. Deniz ürünlerini tüketmeyi çok sevdiğimden.
Muhlama ve mısır ekmeği en sevdiklerim
Kara lahana sarması ve mıhlama.
Hiç yemedimki ama hamsi severim.
Hiçbiri
Hiçbiri 😂
Balık
Kuymak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?