Ben sarma düşkünüyüm. Aslında bu lezzetlerin hepsini çok severim ama karalahana sarması diyorum. İkinci de sanırım turşu kavurması. Turşu kavurmasının o ekşi lezzeti ısınınca mükemmel oluyor. Yeme de yanında yat resmen. Kuymak ve hamsi de en sevdiğim Karadeniz lezzetlerindendir. Olsa da yesek.
Balığı çok severim ama balık tavadan ziyade ona özellikle Doğu Karadeniz yöresinde ''Hamsi tavalı'' derler. Ve sadece balıklardan terekküp etmezler. ''Ekşili'' adı da verilen bu yemek, soğan, domates, patates gibi sebzeler eklenerek yapılıyor ve oldukça güzeldir.
Ama benim en sevdiğim muhlama, mıhlama ya da diğer bir adıyla kuymaktır. Bu üçü de aynıdır sadece yöreden yöreye farklı adlandırılıyorlar. Temelde malzemeler aynı olsa da bazı yörelerse mısır unu daha bol koyulurken bazı yörelerde peynir daha çok koyulur.
Trakyalıyım ama Karadeniz lezzetlerine bayılıyorum. Benim favorim laz böreği... enfes bir şey. Hem tatlı gibi hem tuzlu. Tarifini öğrendiğimde içine karabiber de koyuluyormuş bayağı bir şaşırmıştım. Ama eğer yapan kişinin eli lezzetli ise mükemmel bir tat. Çoğu yerde görüyorum ama iyi yapıldığından emin değilsem yemem. şu an bayağı bir canım çekti ama:)
Su an aklıma bunlar geldi. Bu soruyu aylar önce eski hesabimda sorduğumda bana balık karadeniz yemeği değil balığı herkes kızartıyor diyenler buraya gelmemiş hayret djdjx
Ben Sinopluyum. Bizim buralarda mataz yapılır, ananemin gozlu çöreği vardır, keşkeğimiz de güzeldir. Karadenizin doğu kısımlarından ise hamsi. Hamsiye bayılırım.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ciao🍀🦇 Aslında hiçbiri aradığım veya düşkünü olduğum yemekler değil ancak hamsiyi sevmesemde içlerinden en yakın gelen o oldu. Mısır ekmeğini denemedim merak ettim.
Ya tam karadeniz gelini olunmuş😂😂 ben bile alışamadım sevmem nefret ederim gereksiz birşey turşuyu kavurmak bizim çok kötü icadımız nesini seviyorlar mide düşmanı 😜
@Deepsiz turşuyu çok sevdiğim içindir belki ya. Ya da kaynanam çok güzel yapıyor o da etken olabilir😀😀 bide bizimkiler öyle hamsili pilav hamsili ekmek olaylarına girmezler onları tatmadığım için hiç en değişik lezzet sizin oralarda bana göre turşu kavurması😀😀