Arkadaş getirsinler Fırında kızarmış portakallı Pekin ördeği yapayım. Fakat şu yumurtayı ne kadar haşlarsam haşlayayım hep cıvık oluyor🙄 kaç dakika boyunca kaynaması gerekiyor ki?

Arkadaş getirsinler Fırında kızarmış portakallı Pekin ördeği yapayım. Fakat şu yumurtayı ne kadar haşlarsam haşlayayım hep cıvık oluyor🙄 kaç dakika boyunca kaynaması gerekiyor ki?

Ocağın orta büyüklükte olan gözlerinden birinde 10 dakika boyunca ateş ayarı tam açık vaziyette ve yumurta yarım seviye su alacak şekilde haşlanırsa anca öyle istediğim kıvamda oluyor
Ben de o cıvık kıvamı seviyorum ekmek banacaksın böyle offf 🤤🤤 altını kısık koyuyorsun ateşe kaynadıktan sonra altını çok açıyorsun sonra artı 6 Dakika daha bekleyince katılaşmaya başlıyor. Fazla pişmiş kıvam için 7. 8. Dakikada falan almak gerekiyor. Yumurtadan yumurtaya da değişir tabi küçük yumurta daha çabuk pişiyor
O cıvık kıvamı çok önemsediğim için profesörü oldum. Rafadan değilse asla yemiyorum.
Rafadan sevilmediği için çok pişmiş halinin mecburen yenilmesini anlayabilirim. Ama özellikle fazla pişmiş kıvamında seviliyor olmasını anlamıyorum yumurta yumurtalıktan çıkıyor sarı görüntü olunca.
Suyu yumurtayı kaplayacak kadar koy, 5 dk kaynat. 2 dk sıcak suyun içinde kalsın sonra soğuk suyla yıka (soyulması kolay oluyor) ha PÜF noktayı söylememişim 🥚 yumurtanın sivri kısmı değil geniş yerinden iğne ile küçük bir delik aç çatlamasını önlüyor. Yumurtanin toto kısmı yani orayı delecen🙄
Ben bu durumun yumurtadan yumurtaya değiştiğini düşünüyorum. Bazı yumurtalar hemen katılaşıyor. Bazıları dakikalarca kaynasa bile, hep bir tarafı cıvık kalıyor.
Bence garanti 10 dakikası var.
Teşekkür ederim
Rica ederim.
Şimdi öncelikle, fırında portakallı Pekin ördeği yapabilecek birine yumurta haşlamak çerez gibi gelmeli ama mutfakta bazen en basit işler bile karışabiliyor, biliyorum. 😂
Haşlanmış yumurta konusunda küçük bir sır paylaşayım. Yumurtaları suya koy, su kaynamaya başladıktan sonra süreyi başlat. 5-6 dakika cıvık, 8 dakika rafadan ve 10-12 dakika sert kıvamda bir sonuç verir. Aklında bulunsun; ara sıra süper güçlerimiz bize yumurta kaynatmada da yardım etmeyebilir. Kimi zaman basit bir yemek bile bir kung fu gösterisine dönebilir 😄🍳
Bu arada herkesin mutfakta bir zayıf noktası olabilir. Keyifli mutfak maceralarına devam dostum! 🥚
Cevap
37Cevap
Katı istiyorsan suyu üstüne geçsin yarıya inene kadar kaynar 😄
Çok pişmesini bende sevmiyorum. Sıcak su da 6-7 dk kaynaması yeterli oluyor. Tam resimdeki kıvam gibi oluyor. 12-15 dk sıcak su da kaynatman yeterli olur tamamen pişmesi için.
yapabiliyorum evet
Anladığım kadarıyla rafadan yumurta istiyorsun, yaptığım taktik, uygula👍🏻 cezvede ki yumurtalar kaynadıktan sonra 1 daki 40 saniye sonra yumurtaları ocaktan al, soğuk suda beklet, beyazı tam pişmiş, sarısı tahin/pekmez kıvamında olur
Eyvallah biraderim
Tabiki de yapabiliyorum.. 😅 Kaynamaya başladıktan sonra kayısı kıvamında istiyorsan eğer 4 dakika yeterli.. Kapattıktan sonra da sudan çıkarmak gerek..
Çok katı istiyorsan 5 dakika sonra kapat.. Ama kayısı kıvamı mükemmeldir..
Kaynamaya başladıktan sonra max. 3-4 dakika yeterki. Daha fazla kaynatınca sarısının çevresinde morumsu bir tabaka oluşuyor. İşte o zaman trans yağ üretmiş oluyoruz ve fayda yerine zarar yiyoruz
10 dk kaynat ondan sonra altını kız ve 10 dk böyle beklet tam pişmiş olacak ve bana dua edeceksin. ☺️☺️☺️
Hocam çokta kaynatmak iyi değil ancak kaynamaya başladıktan sonra 3 dk dursa dahi haşlanır. Ben her türlüsünü yaparım 😁
Herkes herşeyi yapabilir diye bir şey yok bazen en basit şeyi bile yapamayabiliriz (haşlanmış yumurta tabi ki yapabiliyorum 😄)
Su kaynadıktan 3 dk sonra ocaktan alırsan kayısı, 5 dk sonra alırsan şeftali, 7dk sonra alırsan mürdüm eriği kıvamında olur ajsjdkfkflglglk
Nasıl yaparsam yapayım işte tam istediğim gibi oldu diyorum. Kendimi motive etme şeklim belki de, bilemiyorum.
Her sabah yapıyorum. Su kaynamaya başladıktan sonra 12 dakika kafi. Ben de çok katı severim. Cıvık olursa asla yiyemem.
Reis minimum 10: 12 dakika haşlarsın hatta kısık ateşte daha 2 ,3 dakika daha beklersen tam istediğin gibi olur
Kayısı kıvamı her zaman tutmuyor ama cıvık da olmuyor. Klasik ateş grubu burcu sabırsızlığı cıvık oluyorsa derim.
Ben de cıvık pek sevmiyorum
Kayısı kıvamı en iyisi ama onu ben de her zaman yapamıyorum. Zaten artık yumurtaya alerjim çıktığı için yapmıyorum.
Bi yumurta kaynatamıyorsun ayıp sana yav :D aç kal sen aç
Su kaynamaya başladıktan sonra 8 dakika işte.
Ben 5 dk kaynatirim oluyor çok haşlanmış istiyorsan da 7 dk yeter
Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatırsan cıvık olmaz
Valla ben 10 15 dk kaynatıyorum 😂 en ufak cıvık olsa beyazı kusarım
Neyi
Ben garanti olsun diye 20 dakika pişiriyorum.
Haha ya asıl bu kıvamı tutturmak zordur , sen zoru başarmışsın 😂 farkında bile değilsin
İyide katı pişirmekte beceremiycek bir şey yok ki 8 9 dk yeterli olur
Yapabiliyorum evet. Ama yumurtayla kalmam ben
Olur olur yeriz :D
Bazen oluyor bazen de rafadan oluyor. Her türlü yiyorum;sıkıntı yok 😆
😃
Yumurtanın içinde bulunduğu su kaynadıktan sonra 7 dakika.
Haşlanmış yumurta yapabiliyorum. Zaten en kolayı haşlanmış kıvamı koy ocağa kaynasın ama rafadan yumurta yapmak zordur. Az kaynasa sulu oluyor, çok kaynasa katı oluyor.
Kayısımsı kıvamı tutturabilen bana yapsın :D haşlanmış yumurta sevmiyorum daha doğrusu beyazından iğreniyorum ama sarısını da cıvık seviyorum :D
Eğer kaynamadan önce suya koyuyosan kaynadıktan sonraki süreci takip edemeyebilirsin ama önce suyun kaynamasını bekle sonra içine koy ve 8 dk bekle
Kayısı kıvamı için kaynamaya başladıktan sonra 4 dakika filan bırakıyorum yoğun seviyorum biliyorsun jdjdj
Evet. Cıvık severim ben 3 dk kaynatırım. Katı için 5 dk aşmalı. Fazla kaynatırsan siyahlaşır.
Evet yapabiliyorum ama haşlanmış yumurtayı sevmem. Sadece ramazanda sahurda tüketiyorum tok tutar diye.
Yok dünyanın en zoru valla 😂
Hıhı
5 dakika pişir sen onu
Kaynadıktan sonra 10 dakika pişince sarısı tamamen pişer
maalesef yapamıyorum ama denemek isterdim yapılmasını
Ben yumurta yumurtalıktan çıkana kadar pişiriyorum... sıvı olunca yiyemem
4 dakika kaynayinca kayısı oluyor biz bu kıvamda seviyoruz.
Organik olmayan yumurtalqrda civik oluyor hep. Birde yumurta boyutuna gorede süre değişiyor.
Kaynayan suya atıyorum aklıma gelince çıkarıyorum 😃
Ben rafadan seviyorum kaynadıktan sonra 3 dk yetiyor. Büyük boyda 4 dk
Kaynamaya başladıktan dört dakika sonra al kayısı kıvamı olur ben öyle yaparım 😀
Sağdaki katı hali kolay önemli olan soldaki gibi yapabilmek
Ben de yapamam hatta bazen annemgil dozunu bir türlü tutturamaz
makinesi var koyuyorsun yapiyo ben niye yapayım
yumurta makineleri de milyon dolar zaten sende haklısın
haksiz oluncaki cümlen buydu herhal
Su kaynadıktan sonra en az 4-5 dk kaynaması gerekiyor. Bu şekilde sarısı kayısı kıvamı gibi oluyor. Tam pişmesi için 7-8 dk yeterli.
Kaynamaya başladıktan sonra 10 dk daha kaynamasi gerekiyor
Pişirmek istediğin kıvama göre bu tür soruların cevabı internette var. Fazla kaynatmamanızı öneririm ocakta uzun süre kaynayan yumurta zararlı olabiliyor internetten araştırma yaparak gerekli bilgiyi almanızı öneririm pişirmek kadar sağlığınız da önemli
son zamanlarda öğrendiğim en güzel şey yumurta yapmak
Yapıyorum o kadar beceriksiz değilim aay
Tabiki sijaja
Hı hııı yapabiliyorum kayısı kıvamı severim… 🙂↕️
Kaynamaya başlayınca 8 -10 dk tut tam pişer
Her rengini yaparım 😀
Tamam işte onuda yaparım sen pekin ördeği yap 😀
😀😀
Yumurta haşlama suyuna biraz tuz at
O kadar da beceriksiz değilim : ))
Bunu da beceremiyor olamazsın 😂
Sabret sende hemen çıkartıyorsun demekki
Ben tam böyle seviyorum. 2 3 dakika yetiyor 😍
Evet ortası isterse pişmesin benim için beyaz tarafı önemli 😋 beyazına hastayim 😋
Su kaynadıktan sonra 5-6 dk bekleyeceksin sonra istediğin kıvamda olur
Yapıyorum galiba evet
Su kaynasın 10 dakika daha tamamdır
Kaynadigi anda 7dk süre tut
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?