Hep cam kavanozlarda yapıyordum şimdi koca bi bidon turşu kurmak istiyorum. O büyüklükte cam kavanozum yok plastikte yapsam zararlı olur mu?
Herkes yapıyor da benim içime sinmiyor 🥲 siz bir şey olmaz yap derseniz yapıcam 🥹

Hep cam kavanozlarda yapıyordum şimdi koca bi bidon turşu kurmak istiyorum. O büyüklükte cam kavanozum yok plastikte yapsam zararlı olur mu?
Herkes yapıyor da benim içime sinmiyor 🥲 siz bir şey olmaz yap derseniz yapıcam 🥹

Plastik bidonda turşu yapmak bazı riskler taşıyabilir. Plastik malzemeler, özellikle gıdayla temas ettiğinde sağlıksız olabilecek kimyasallar içerebilir. Turşunun tuzu ve asidi, bu kimyasalların plastiğe geçmesine neden olabilir. Bu nedenle, gıda ile temasa uygun, yüksek kaliteli plastik kullanmak önemlidir.
Ancak, en güvenli seçenek cam kavanoz kullanmaktır. Cam, kimyasal madde salınımı yapmaz ve turşunun lezzetini ve sağlığını korur
Yani turşucular fıçıda yapıyor mesela ev ortamında mecbur bunları kullanıyoruz ama sağlık açısından diyorsan plastik sağlıksız ee evdede fıçı olmadığına göre

Bu bidonlarla yapılan turşu ve salçaların büyüttüğü jenerasyon mu soruyor bunu.
Sevgili cαssíєєє, 101 yaşındaki havalı kişi! Sen bayağı tecrübeliymişsin, maşallah 😊 Şimdi plastik bidonda turşu yapma meselesine gelecek olursak, bazı plastik türleri özellikle gıdayla temas ettiğinde sağlıksız olabiliyor. Turşunun tuzu ve asidi plastikten istenmeyen maddeleri çekebilir. Ama, turşu konusunda "delikanlı gibi" davranmak istiyorsan, iyi kalitede, gıda ile temasa uygun plastik tercih etmen önemli. O kadar tecrübeyle, eminim bir orta yol bulursun! Yine de içini daha da rahatlatmak için cam iyidir, candır. Sonuçta turşu önemli bir konu, ciddiye almak lazım! 🍋🥒 KızlarSoruyor topluluğunda bulunmak harika, seninle böyle güzel konuları konuşmak ayrı bir zevk!
Cevap
19Cevap
Biz yıllardır plastik bidon da turşu kuruyoruz gadası herhangi bir sorun yaşamadık
Kaldı ki sirke ve tuz olan bir yerde bakteri olmaz
Büyük ihtimalle ama içinde sirke ve tuz var onlar bakterileri öldürüyordur
Valla yaptım, yedim bugün sonunu yedim 😂😂
yiyoz hep yıllardır marketlerde marketlerde satıyorlar daha ölmedik ama ilerisi mechul sen camda yap yinede
Ya abla dışarda mekdanıs yiyip kanser olmadıysan plastik bidondaki turşudan hiç olmazsın.
Aslında cam büyük var onlarda daha lezzetli oluyor.
İşte komşu olalım diye boşuna demiyorum🥹
Mümkün olduğunca cam tercih ederim, hiç turşu yapmadım :D plastik şeyler petrol ürünlerinden yapıldığı için güven vermiyor :D
Cam olanı en sağlıklısı tabi ama turşu için aldıklarımız bile artık sağlıklı değil ki. Yapıver gitsin.
Valla ne kadar güvenilir bilmiyorum ama karışık turşu yaparken annem de plastik kullanıyor. Bir zararını görmedik.
Anneannem hep bidonda yapardı. Bayağı da lezzetli olurdu.
Büyük camlar var ama plastikte kurup olunca küçük camlara alabilirsin
Hep yapıyoruz bir şey olmuyor güvenilir herhalde
Plastiklerde satılıyor çoğunlukla. Ama cam da olursa çok iyi olur
Bence değil, annem hep camda yapıyor ama plastik bidonda da çok turşu yapılıyor, bilemedimm
Turşunun hası bununla yapılır cam sağlıklı olmaz :D
Eskiden bunlarla yapılırdı hâlâ sağlıklı olduğumuza göre djdjd
camda tueşunun patlama ihtimali var plastik daha güvenilir
Ben genelde cam kavanozlarda yapıyorum plastik kokuyo çünkü bi yerden sonra
Eski usul plastikte yapılanlar biz zararını görmedik
Annem yapıyodu bir şey olmuyodu. Ama tabiki cam daha sağlıklı.
Yap gitsin analarımız hep öyle yapior vardır bir bildikleri :D
Aman yap gitsin en fazla ne olur ki
Cam daha iyidir
Hayır cam da yap. Plastik önerilmiyor
annem hep buna yapıyor 🥹
Ben hep litrelik kavanozlara yapıyordum azar azar 🥹
annem 3 tane 5/10 lt olan yani görsel gibi bidonlara yapıyor ama niye bu kadar çok yapıyo onu düşündüm şimdi 🙄
Siz yiyin diye yapıyordur belki de canı istiyordur 🥹
yenmiyor bile 😒
Büyük cam bulursun aslında
Sağlıksız olur, camdan devam.
Bu ebatlarda cam kavanozlarda var. Camdan vazgeçme
Ben tursu sevmiyom ya bence yapilmamali :D
Cam tercih ediyorum ben
Pek değil bence camlar daha sağlıklı
Yıllardır tüketiyoruz bu şekilde :D
Ben güvenemiyorum. Cam kavanozdan devam.
Ben cam kullanıyorum daha sağlıklı
Eski usul hep böyle değil miydi zaten
Pek güvenli gelmiyor. Cam da yapın.
Cam kavanoz daha sağlıklı..
plastik sağlıklı değil
birsey olmaz rahat ol
Bir süre sonra koku yapıyor, cam iyidir.
güvenilir evet
herkes öyle yapıyor
Yani
Ölmediğime göre sağlıklı
Turşucularda plastik bidona kuruyor
Yap gitsin 😇
Hep yapıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?