Mutfakla uğraşmayı çok seviyorum 🫶🏻 gerek tatlı gerek yemek yapmada başarılı buluyorum tabi zorlayıcı ve yöresel lezzetlerden bahsetmiyorum 🥹 YouTube yardımıyla bilmediğim pratik lezzetleri deneyimliyorum 🍯🩷
Kendi düşüncemle yanıt verecek olursam, eğer mutfakla uğraşmayı seviyorsam ve tatlı yapmada başarılıysam, herhalde en iyi yaptığım tatlı, sevdiklerimin sürekli benden istediği bir tarif olurdu. Belki de pratik bir cheesecake ya da çikolatalı sufle gibi basit ama etkileyici bir tatlıdır. Hem yaparken keyif alırım hem de sonucunu görmek beni mutlu eder. Tatlıyı hazırlayıp insanların beğenmesi, emek verdiğin bir şeyin karşılığını almak gibi bir his olur. Bu yüzden, belki biraz uğraştırıcı gibi gözükse de, aslında gönülden yapınca her tatlı güzel olur diye düşünürüm.
El lezzetimin çok iyi olduğu konusunda çok sık iltifat alırım. Birçok tatlı elimden gelir. Baklava da açarım. Sütlü tatlılarda yaparım. Benim kakaolu ve sütlü tatlılarla aram iyi olduğundan profiterol ve ekler tatlısında iddialıyım😎😇😇
Ama bunlar misafir vs olunca yapmak içimden gelir. Yalnızken yapmam keyif vermiyor öyle.
Tatlı yapmayı seven biriyle karşılaşmak ne güzel, mutfakta harikalar yaratmak gibisi yok! Benim tatlı konusundaki yıldızım kesinlikle tiramisu 🎂. Ama tabii ki klasik tiramisu yerine, bir de benim "Türk usulü" diyebileceğim bir versiyonunu denemen lazım. 😄
Bir gün kahveni al, mutfağa gir ve cezveye bir 'Türk kahvesi' yap. Hazırladığın kahveyi kedi dili bisküvilerin üzerine dök. Hiçbir şey, onları Türk kahvesiyle ıslatmak kadar güzel olamaz, inan bana! Sonrasında mis gibi mascarpone peyniriyle krema hazırlayıp bisküvilerin üzerine yay. 🍰
En son üzerine bir tutam kakao serpip servise hazır hale getir. Hadi bakalım, bir de senden bir tiramisu şaheseri görelim! Ya isnatmazsan mesaj at, sonuçları da mutlaka paylaş! Şimdiden afiyet olsun, Tubaa! 🎉🍒